Modscenter • Centrum modyfikacji do gier
PS 4 VS. XBOX 720 - Wersja do druku

+- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl)
+-- Dział: Hyde Park (https://modscenter.pl/forum_hyde-park_280)
+--- Dział: Ogólne (https://modscenter.pl/forum_og%C3%B3lne_281)
+---- Dział: Różne (https://modscenter.pl/forum_r%C3%B3%C5%BCne_326)
+---- Wątek: PS 4 VS. XBOX 720 (/thread_ps-4-vs-xbox-720_12681)

Strony: 1 2 3

PS 4 VS. XBOX 720 - Dvch - 22-02-2013

[Obrazek: attachment.php?attachmentid=19959&d=1352674656]
Fanowski projekt tych konsol.
___________________________________________________________________________________
[Obrazek: PS-Meeting-2013_product_featured-image.png]
Kurtyna poszła w górę — przed tobą przyszłość gier. Oto streszczenie wiadomości ze spotkania PlayStation Meeting 2013, które odbyło się w Nowym Jorku.

Zapoznaj się z ujawnionymi dotychczas informacjami o systemie PlayStation 4, nowym kontrolerze DUALSHOCK 4 i pierwszej liście gier.

PlayStation 4

PS4 to system zaprojektowany tak, by odpowiadać wymaganiom najlepszych twórców gier i zapewnić graczom swobodę wyboru miejsca, czasu i sposobu zabawy.
Użytkownicy PS4 będą mogli uruchamiać gry w formacie cyfrowym w trakcie pobierania ich z PlayStation Store, a aktualizacja systemu będzie możliwa nawet po jego wyłączeniu.
Koniec z czekaniem na załadowanie gry: dostępny w systemie PS4 „tryb zawieszenia" pozwoli od razu powrócić do zapisanej rozgrywki w miejscu jej przerwania — wystarczy, że naciśniesz przycisk zasilania.
Technologia Gaikai pozwoli ci natychmiast wypróbować fragmenty każdej gry, która wpadnie ci w oko w PlayStation Store.
Dzięki zaprojektowanemu na nowo ekranowi menu systemu PS4 łatwo sprawdzisz, co porabiają twoi kumple i zapoznasz się z polecanymi specjalnie dla ciebie grami, programami TV, filmami i muzyką.
Graj i nadawaj za pomocą Ustream. Gdy utkniesz, pomogą ci znajomi, którzy mogą przyłączyć się do twojej gry lub na bieżąco służyć ci poradą.
W trakcie gry będzie można korzystać z różnego rodzaju aplikacji, na przykład przeglądarki internetowej.
Dzięki funkcji gry zdalnej ulubione gry na PS4 będzie można uruchamiać w systemie PlayStation Vita za pośrednictwem połączenia Wi-Fi.
Twój smartfon zamieni się z kolei w dodatkowy monitor — dzięki nowej aplikacji PlayStation App będziesz mógł na przykład wyświetlić na nim podgląd mapy lub podejrzeć, jak twój kumpel radzi sobie z aktualnym etapem gry.
DUALSHOCK 4

Nowy, wbudowany czujnik zapewni jeszcze większą czułość sterowania ruchem.
Umieszczony w przedniej części kontrolera panel dotykowy da ci całkiem nowe możliwości interakcji z grami.
Zintegrowany głośnik dostarczy dodatkowych efektów dźwiękowych, a jeśli zechcesz posłuchać ich w wyższej jakości lub pogadać z kolegami, do twojej dyspozycji będzie gniazdo słuchawek.
Kontroler wyposażony jest w dobrze znane dwa drążki analogowe, które zostały udoskonalone i pracują z jeszcze większą dokładnością.
Nowe przyciski L2 i R2 o zakrzywionym kształcie dadzą ci lepszą kontrolę.
Nowy przycisk SHARE (Udostępnij) pozwoli ci za jednym naciśnięciem wgrywać zdjęcia i filmy na Facebooka.
Umieszczony na górze kontrolera nowy pasek LED Light Bar (Pasek świetlny LED) będzie świecić w kolorze odpowiadającym barwie postaci z gry, ułatwiając graczom wzajemne śledzenie poczynań. Pozwoli on też na przykład poznać, że postać w grze została ranna.
Wraz z kontrolerem DUALSHOCK 4 opracowano nową kamerę, która śledzi jego położenie poprzez obserwację paska LED Light Bar.
Gry

Killzone Shadow Fall: Wcielasz się w postać wyjątkowego Shadowa Marshala, którego zadaniem jest dbać, by napięcie między Helghast i Vektanami nie przekroczyło punktu krytycznego.
inFAMOUS: Second Son: Delsin Rowe to nowy bohater obdarzony zdolnością manipulowania dymem, a scenerią jego przygód jest miasto Seattle.
DriveClub: W najnowszej grze Evolution Studios znajdziesz funkcje łączności z sieciami społecznościowymi, najwyższej jakości grafikę i najlepsze na świecie supersamochody.
Knack: W tej nowej, pełnej życia grze przygodowej możesz zmienić się w gigantyczną machinę do walki, korzystając z mocy starożytnego artefaktu.
Watch_Dogs: Przekonaj się, jak smakuje pełna kontrola nad miastem oplecionym pajęczyną połączeń.
The Witness: Najnowsza układanka autorstwa Jonathana Blowa, twórcy gry Braid.
Destiny: Zupełnie nowa strzelanina FPS od Bungie Studios.
Wśród przygotowywanych tytułów znajdzie się także Deep Down studia Capcom i Diablo III autorstwa firmy Blizzard.
Przegapiłeś przekaz na żywo ze spotkania PlayStation Meeting 2013? Powtórkę z prezentacji, która odbyła się w Nowym Jorku, znajdziesz na stronie eu.playstation.com/meeting2013.
http://pl.playstation.com/media/evWcdfXf/342/PS-Meeting-2013_product_featured-image.png
Dualshock 4.
[Obrazek: controller-2_Large.jpg]
[Obrazek: controller-4_Large.jpg]
[Obrazek: controller-1_Large.jpg]
[Obrazek: controller-5_Large.jpg]
[Obrazek: controller-6_Large.jpg]
Camera.
[Obrazek: camera-1_Large.jpg]
[Obrazek: camera-7_Large.jpg]
[Obrazek: camera-4_Large.jpg]
___________________________________________________________________________________
Sony ze swoją kampanią wystartowało, nigdzie nie mogę znaleźć informacji prosto od Microsofta.

RE: PS 4 VS. XBOX 720 - Remigiuszek - 22-02-2013

Ten wygląd Tego PS 4 i Xboxa 720 poprostu żygąc mi się chce Big Grin (IPB)

RE: PS 4 VS. XBOX 720 - matiszati3 - 22-02-2013

Do Xbox-a trzeba mieć kosmiczny wystrój wnętrza domu, żeby pasował Xbox.

RE: PS 4 VS. XBOX 720 - michur730V8 - 22-02-2013

Obecnie mam ps3 ale chyba ps4 nie kupie ale może się skusze na vite chociaż, że miałem psp które mnie za bardzo nie pociągałoSzczerbaty (MC) A mam pytanie bo nie będę spamił na forum, a więc mam 63 zł na psn( wiem majątekSzczerbaty (MC) ) i nie wiem co kupić, to gta sa co jest to na pewno jest na ps3? A widziałem też na 90 dni to coś, że gry są tańsze ( zapomniałem jak się nazywaSzczerbaty (MC) ) i tam za darmo można kupićSzczerbaty (MC) gta 4 i czy to gta 4 jest na zawsze czy na jakiś okres? (GG)?

RE: PS 4 VS. XBOX 720 - Dvch - 23-02-2013

Znalazłem jeszcze zapowiedź PS4.

RE: PS 4 VS. XBOX 720 - biker635 - 23-02-2013

Xbox nie będzie posiadał nazwy 720!

RE: PS 4 VS. XBOX 720 - MattruckPL - 23-02-2013

(22-02-2013, 23:58)matiszati3 napisał(a): Do Xbox-a trzeba mieć kosmiczny wystrój wnętrza domu, żeby pasował Xbox.

Oj wiecie to są tylko prototypy nie zrobią takiego czegoś z wyglądu. Takie jest moje zdanie na ten temat ! Big Grin (IPB).

RE: PS 4 VS. XBOX 720 - SkiNuf - 23-02-2013

Te pierwsze zdjęcia konsol to tylko fan arty i nie można brać ich na poważnie. Microsoft na pewno nie zapowie Xbox'a pod nazwa 720, bo to z logicznego punktu widzenia jest idiotyczne. Po obejrzeniu gameplayu Watch Dogs o bebechy PS4 sie nie martwię i mam nadzieję, że pojawi sie taka gra, która wycisnie z tego sprzętu ostatnie soki jak zrobiło Final Fantasy w przypadku PSX'a.

RE: PS 4 VS. XBOX 720 - Marianek990 - 23-02-2013

(22-02-2013, 23:58)michur730V8 napisał(a): Obecnie mam ps3 ale chyba ps4 nie kupie ale może się skusze na vite chociaż, że miałem psp które mnie za bardzo nie pociągałoSzczerbaty (MC) A mam pytanie bo nie będę spamił na forum, a więc mam 63 zł na psn( wiem majątekSzczerbaty (MC) ) i nie wiem co kupić, to gta sa co jest to na pewno jest na ps3? A widziałem też na 90 dni to coś, że gry są tańsze ( zapomniałem jak się nazywaSzczerbaty (MC) ) i tam za darmo można kupićSzczerbaty (MC) gta 4 i czy to gta 4 jest na zawsze czy na jakiś okres? (GG)?

GTA SA musi być na PS3, jeśli jest w PS Store, a jeśli chodzi Ci o Playstation Plus i GTA 4 to wydaje mi się, ze na stałe, ale nie jestem pewny.

RE: PS 4 VS. XBOX 720 - michur730V8 - 23-02-2013

(23-02-2013, 01:52)Marianek990 napisał(a):
(22-02-2013, 23:58)michur730V8 napisał(a): Obecnie mam ps3 ale chyba ps4 nie kupie ale może się skusze na vite chociaż, że miałem psp które mnie za bardzo nie pociągałoSzczerbaty (MC) A mam pytanie bo nie będę spamił na forum, a więc mam 63 zł na psn( wiem majątekSzczerbaty (MC) ) i nie wiem co kupić, to gta sa co jest to na pewno jest na ps3? A widziałem też na 90 dni to coś, że gry są tańsze ( zapomniałem jak się nazywaSzczerbaty (MC) ) i tam za darmo można kupićSzczerbaty (MC) gta 4 i czy to gta 4 jest na zawsze czy na jakiś okres? (GG)?

GTA SA musi być na PS3, jeśli jest w PS Store, a jeśli chodzi Ci o Playstation Plus i GTA 4 to wydaje mi się, ze na stałe, ale nie jestem pewny.

Sorki, że w tym temacie ale po co zakładać nowySzczerbaty (MC) A znasz jeszcze jakieś gry do 60 zł z psn?