Modscenter • Centrum modyfikacji do gier
Sąsiad uczy się map edytora :) - Wersja do druku

+- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl)
+-- Dział: Tworzenie modyfikacji (https://modscenter.pl/forum_tworzenie-modyfikacji_268)
+--- Dział: Map Editor SCS (https://modscenter.pl/forum_map-editor-scs_840)
+---- Dział: Screeny i filmy (https://modscenter.pl/forum_screeny-i-filmy_843)
+---- Wątek: Sąsiad uczy się map edytora :) (/thread_s%C4%85siad-uczy-si%C4%99-map-edytora_28780)

Strony: 1 2 3

RE: Sąsiad uczy się map edytora :) - Czaja - 21-01-2015

@MirM dobrze prawi, w drodze biegnącej wzdłuż tej bazy zaznacz opcję "no boundary". Ponadto wymień ten wjazd na bazę, bo kompletnie nie wygląda. Pusto na placu, latarnie jakieś dodaj Smile (IPB) Na wyjeździe z bazy znak daj "ustąp pierwszeństwa". Reszta ok, powodzonka Smile (IPB)

RE: Sąsiad uczy się map edytora :) - sasiad89993 - 25-01-2015

Wszystko zrobione, dorobiłem jeszcze dużo rzeczy i mam kilka pytań:

-Co zrobić, żeby działały lampy?
-Który plik jest główną "definicją" mapy (typu miasta itp)(ponieważ, jak coś grzebałem przy mapie, to coś musiałem usunąć, i na mapie nie ma miast z podstawki, tylko dlc i mapy, które mam Tongue (IPB))

RE: Sąsiad uczy się map edytora :) - sasiad89993 - 18-04-2015

Ma ktoś taczkę na gruz? Bo trochę tu się zaniedbało Big Grin (IPB).

Trochę się nauczyłem (nawet dużo Big Grin (IPB)) zrobiłem drogę z Lublina do Chełmu, ale gdzieś przepadła.

Teraz zaczynam projekt własnej mapy (nie wiem czy padnie, czy nie, bo to tak rekreacyjnie Big Grin (IPB)).

Wielkie podziękowania dla:
-Graku (za objaśnienie kilku elementów)
-Czaja (j.w i troche więcej Big Grin (IPB))
-RedDevil (za pokazanie jak się kopiuje)

Taki screen (bo jak na razie jest dość mało)

[Obrazek: QM80ZCW.png]

Smile (IPB)

RE: Sąsiad uczy się map edytora :) - żyrafaFH - 18-04-2015

Paniee! Mapa kozak! Tylko słabsze kompy mogą mieś problem z optymalizacja :L
Powodzenia w projekcie :wink:

RE: Sąsiad uczy się map edytora :) - sasiad89993 - 06-08-2015

Baza w Katowicach (jbc to mogę sprzedać, ewentualnie wykonać bazę na zamówienie)

[Obrazek: bicZdlf.png]

[Obrazek: I8L7Obg.png]

[Obrazek: hrxu5QJ.png]

[Obrazek: 8Nu3Hl2.png]

[Obrazek: bhDALbK.png]

[Obrazek: w5O4WQ6.png]

zapraszam do oceny i ewentualnej krytyki Smile (IPB)

RE: Sąsiad uczy się map edytora :) - Czaja - 06-08-2015

No progress jest, wygląda to całkiem sympatycznie Smile (IPB) Powodzonka

RE: Sąsiad uczy się map edytora :) - Radol - 06-08-2015

Ja niestety będę o wiele bardziej krytyczny, gdyż więcej tutaj zbużyłeś niż sam zbudowałeś.
Cały teren firmy wraz z dojazdem jest już zrobiony na oryginalnej mapie.
Jak wspomniałem 'zbużyłeś' (czy tam "otworzyłeś") bramę wjazdową i zrobiłeś trochę porządku kasując co nie co z terenu firmy i podmieniając trochę modeli.

Oczywiście od czegoś trzeba kiedys zacząć..w tym wypadku akurat od lekkiej edycji.

Proponowanie jednak sprzedaży tego po prostu 'zmusiło' mnie do reakcji.
Bo to troszkę bezczelne...
Jak chesz cos sprzedawać to sie trochę wysil i włącz 'wyobraźnie'
Ja tą firmę w tym miejscu mogę zrobić każdemu za darmo - 10 minut roboty z zapisaniem sektora.

Tym bardziej że mapę znam na wylot i kazde miejsce gdzie można 'odblokować' przygotowany już jakby teren z firmą i od razu wiedziałem że dawno już to gdzieś widziałem.

Fotka z oryginału:
[Obrazek: ets2_00007.jpg]

RE: Sąsiad uczy się map edytora :) - sasiad89993 - 06-08-2015

Radol każdy wie, że tam ta baza już stała, a napisałem, że mogę sprzedać jak kilka osób do mnie o to pisało. Potrafię robić bazy od podstaw, przerabiać całe drogi itp, ale to był mały projekt na odświeżenie pamięci Smile (IPB). Nic nie robiłem przy me przez miesiąc i musiałem trochę sobie przypomnieć. Rozumiem i całkowicie szanuję twoje zdanie. Mam kilka rozgrzebanych projektów (dosyć sporych) czy to baz, czy jakaś mapa, ale jak na ironię nigdy nie robię zdjęć.

Poza tym miło, że jest odrobina szczerej krytyki na tym forum Big Grin (IPB)

RE: Sąsiad uczy się map edytora :) - sasiad89993 - 30-10-2015

Żeby nie było, że sąsiad nic nie robi i się opiernicza, zrobiłem dosyć spory kawałek drogi z bazą obok Wrocławia Wink (IPB) (zrobiony na zamówienie, więc wydać nie wydam) więcej fot może dam później, ponieważ nie chce mi się tego teraz odpalać spowrotem.

[Obrazek: 4YUE5QK.png]

[Obrazek: 9cmkibU.png]

[Obrazek: n0blW9L.png]

p.s wie ktoś jak to zrobić, aby taka baza zrobiona z modeli (nie prefabów) była widoczna na mapie? Big Grin (IPB)

RE: Sąsiad uczy się map edytora :) - elot360 - 31-10-2015

Może użyj prefabu asphalt jako podłoże?