Modscenter • Centrum modyfikacji do gier
Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Wersja do druku

+- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl)
+-- Dział: Symulatory (https://modscenter.pl/forum_symulatory_1153)
+--- Dział: Euro Truck Simulator 2 (https://modscenter.pl/forum_euro-truck-simulator-2_33)
+---- Dział: ETS2 - Plany wydawnicze (https://modscenter.pl/forum_ets2-plany-wydawnicze_468)
+---- Wątek: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E (/thread_najbardziej-realistyczny-interior-ren%C3%B3wek-e_34314)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Michaleczeq - 16-04-2017

Szkoda tylko że tak brzydko to radio wypada na tle tych kontrolek Dodgy (IPB)
Praca świetna - czekam na kolejne Smile (IPB)

Ps. Urzekła mnie kontrolka "stop" Big Grin (IPB)

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - konrad06 - 16-04-2017

Elegancko, zrobisz wersje dla manuala z wyswietlaniem zakresu?

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Ropasiak - 16-04-2017

Michaleczeq - a czy to już wersja finalna? Szczerbaty (MC) Pewnie się jeszcze pobawię wszystkimi teksturami, ale potrzebuję waszej pomocy. Po pierwsze - jak wygląda przycisk od podnoszenia osi? Ten co jest obok awaryjek jest chyba tylko od poziomowania. Po drugie - potrzebuję jak wyglądają przyciski po lewej stronie od kierownicy (czyli wszystko związane z poziomowaniem), gdzie są jakie ikonki. Po 3 - podświetlenie - czy przyciski obok kierownicy obok tempomatu podświetlają się na czerwono czy w ogóle nie mają podświetlenia?

konrad06 - myślałem nad tym, zobaczę co da się zrobić.

Ogólnie myślę, że przed wersją finalną wydam betę - różni się tylko od finalnej, że nie będzie posiadała poprawionych interiorów dla wersji UK. Myślałem nad alfą tylko z interiorem Premiumki, ale po co się rozdrabniać Szczerbaty (MC)

Ogólnie nie chcę zapeszać, bo może nic z tego nie wyjść, ale możliwe (ale na razie tak w 10%), że w jakimś paczu spotka was niespodzianka Szczerbaty (MC)

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Michaleczeq - 16-04-2017

Po 2: Myślę, że co do przycisków to tutaj powinieneś mieć ich umiejscowienie i wygląd: http://autoline.info/search_text.php?query=Dashboard+for+RENAULT+premium+klawisz
Jest tam jeden produkt z niewyraźnym zdjęciem, z którego możesz wziąć rozmieszczenie a konkretne wyglądy przełączników powinieneś też tam znaleźć. Ten fragment w grze jest praktycznie niewidoczny Dodgy (IPB)

Co do przełącznika od podnoszenia osi to wygląda na to że go niema. Albo jest na tym panelu po prawej jako "dodatek" dla pojazdów z ośką, albo obsługuje się je pilotem (nie jestem obeznany więc nie wiem - podejrzewam)

Po 3: Zawsze możesz je zmapować osobno i potem ewentualnie usunąć im kolor podświetlenia, ale raczej jest tak samo jak z resztę Smile (IPB)

[Obrazek: aiQkmI3S.jpg]

To chyba będzie tak Szczerbaty (MC) Tekstury ikonek takie brzydkie, bo tych jeszcze nie ruszałem, są SCSowe (oprócz tekstury podnoszenia osi)

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Bart*28 - 16-04-2017

No nareszcie znalazł się ktoś, kto zrobi porządek z tymi interiorami. Jeszcze tylko starego SCS-owego Stralisa ogarnąć to byłoby Heart (IPB), ale wiem, że zajmujesz się też Magnumką. Ale do rzeczy, kontrolki, tekstury i przyciski świetnie wykonane. Aż miło popatrzeć na te nowe zegary, bez tego rozbłysku. Jednak chciałbym zapytać o parę rzeczy.

1. Czy będzie animacja przycisku blokady mostu (dyferencjału) oraz podnoszenia osi ciągnika i naczepy (po lewej stronie kierownicy)? To samo z dźwignią od hamulca ręcznego (prawa strona fotela kierowcy) no i jakby Ci się chciało to przycisku od świateł awaryjnych, przełącznika do sterowania automatyczną skrzynią biegów, bądź jeśli się da, przycisku do tempomatu. Chodzi mi o to, co jest np. w MAN-ach od MADster-a, hamulec ręczny, przełącznik skrzyni biegów i przyciski do blokady mostu i podnoszenia/opuszczania osi posiadają animacje ruchu.
2. Nie pokazywałeś innych zdjęć kontrolek, ale na bazie pierwszego chcę coś Ci doradzić. Kontrolkę od świateł przeciwmgłowych przednich (3-cią od lewej strony) daj troszeczkę w prawo, bo tak to nienaturalnie wygląda, jak jest tak połączona z tą od świateł mijania.
3. Jeśli chodzi o kontrolki, czy znalazł by się ktoś, kto by mi je wszystkie wytłumaczył? I czy jest na pulpicie jakieś powiadomienie o blokadzie dyferencjału bądź podniesionej osi naczepy?
4. Prędkościomierz. Miałem okazję zobaczyć pulpit (co prawda Magnumki, ale nie wiem, czy to ważne) podczas jazdy, jeśli chodzi o prędkościomierz, a właściwie czcionkę tych liczb, to jest ona lekko przechylona (taka kursywa).

[Obrazek: reZb8T7u.jpg]

5. Temperatura cieczy chłodzącej. Jak ktoś już robi interior, to na pewno trzeba to poprawić. W domyślnym interiorze zwykły kierowca, który nie zna ETS-a może pomyśleć, że silnik się zaczyna przegrzewać. Ta wskazówka jest prawie na czerwonym polu. Na zdjęciu powyżej ta wskazówka jest tak w połowie skali, dobrze by było, jeżeli tak byłoby też w grze.

Za odpowiedź na te pytania dziękuję.

1. Spis animacji które robię:

Animacja ikonki osi
Przycisk awaryjek (animacja włączenia i miganie)
Skrzynia biegów
Diody obrotomierza (generic, retarder i key)
Hamulec ręczny
Poprawka blokady dyfra
Wszystkie diody na raz (generic)
Oświetlenie kierownicy
Diody hamulca silnikowego
STOP Trójkąt i info przy uszkodzeniach
Auxiliary lights indicator
Przycisk podnoszenia osi
Animacja przycisku podniesienia osi w naczepie
Animacja hamulca naczepy
Animacja dyfra już jest w grze, ja poprawiłem ich przycisk.

2. Już dawno poprawione przy okazji animacji

3. Tylko jak spojrzysz na przycisk czy jest przechylony, żadnego info innego nie ma w realu w Premiumce, nawet diody na nim samym. Nie ma diody od podniesionej osi w naczepie w Premiumce (tak na 90%) i kompletnie nie wiem gdzie może być przycisk od tego w Premiumce Szczerbaty (MC) (Dobra już wiem, gdzie jest przycisk Szczerbaty (MC))

4. Wiem o tym od kilku lat Szczerbaty (MC) Niestety w grze nie da się tego zrobić, chociaż próbowałem

5. Zobaczy się, ale powinno mi się uda wyskalować.

Przy okazji: dodany przycisk od stopnia ogrzewania

[Obrazek: W3ATFrZj.jpg]

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - MrDUZYPL - 16-04-2017

Skrzynia biegów ulala masz na myśli że będzie się lewarek poruszał czy automat?

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Ropasiak - 17-04-2017

Automat, lewarek to tylko po edycji .exe Szczerbaty (MC)

Ostateczny wygląd ikonek:

[Obrazek: xlfNE1rj.jpg]

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Ropasiak - 19-04-2017

[Obrazek: EACA5MEu.jpg]

Specjalnie dla kogoś nowa tekstura radia, którą rysuje od zera Szczerbaty (MC)

40 minut później Szczerbaty (MC)

[Obrazek: Ps1CEO7F.jpg]