Fotki z Tras :) - Wersja do druku +- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl) +-- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_339) +--- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_340) +--- Wątek: Fotki z Tras :) (/thread_fotki-z-tras_23063) |
RE: Fotki z Tras :) - Dafik97 - 08-08-2014 Jeszcze czwartek wieczorem zdążyłem zjechać na warsztat w Lyonie żeby zmienić ogumienie z felgą. Ta impreza nie była taka tania ze względu na opony i na felgi, no cóż wszytko kosztuje i jeszcze na tyle osi.Tego samego wieczoru dostaliśmy zlecenie na przewóz wózków widłowych do Budapesztu.W piątek wyruszając o godzinie: 2:00 w nocy na Węgry.Jadąc przez Szwajcarię jakiś kretyn z Magnumki z naczepą DHL sobie stał w miejscu i coś kombinuje(Zdjęcia będą niżej). A przed nim jeszcze stały osobówki, patrząc, że nie wyhamuję no to odbiłem na prawo (dobrze, że tam barierek nie było).Dopiero szef by mi dał za to, że wróciłem z urlopu i już coś jest uszkodzone. Do Budapesztu zjechałem dopiero Sobotę na wieczór, a rozładunek dopiero odbył się w Poniedziałek o godzinie 9:48. Cytat:Trasa:: Lyon-Budapest Te moje nowe gumy w ciągniku. [Obrazek: XqvQfVcl.jpg] [Obrazek: YzXFccrl.jpg] [Obrazek: iWbT67al.jpg] [Obrazek: SEdw1UUl.jpg] [Obrazek: Yy85a9ol.jpg] [Obrazek: gLgmrIHl.jpg] Tu jest ten kretyn.... [Obrazek: U416bIRl.jpg] [Obrazek: 4AaXyaRl.jpg] [Obrazek: gQxXgObl.jpg] [Obrazek: SwbJbhGl.jpg] [Obrazek: AHa9AjKl.jpg] [Obrazek: H3NmMr3l.jpg] [Obrazek: MVuiXYrl.jpg] Zapraszam do komentowania oraz oceniania. Życzę szerokości i przyczepności. W opisach jestem dopiero Amatorem, proszę o wyrozumiałość. RE: Fotki z Tras :) - Dafik97 - 10-08-2014 Poniedziałek dostaliśmy z Budapesztu na przewiezienie 24 palet piwa Heineken do Birmingham od godziny 11:15 podstawiliśmy się do załadunku. Około godziny 13 zostaliśmy załadowani i trzeba było iść po odbiór papierów a tam jak zawsze kolejka, no mówi się takie jest życie kierowcy. Papiery odebraliśmy i ruszyliśmy już na tą Anglię, obawa była jedna,żeby na parkingów podczas pauzy nikt nie ukradł kilkanaście piw.Na drogach miałem kilka przygód, normalnie aż mi się gorąco robiło czasami jak dochodziło do nie fortunnych sytuacji. W okolicach Lille przed skrzyżowaniem jadą z prędkością 55km/h zaczął jakiś pajac z VW Golfa III na rejestracjach francuskich hamować gwałtownie i ja widząc, że nie wyhamuje no to szybko na lewy i po heblach, podczas hamowania jeszcze nawierzchnia była śliska to się trochę złożyłem zestawem. Na szczęście z lewej strony nie było nikogo. Gdy znalazłem jakiś najbliższy parking, zjechałem żeby zobaczyć czy nic się nie stało z towarem a wiadomo, że taki towar szybko można uszkodzić. Dostałem już od szefa cynk, że będę najprawdopodobniej jechał innym zestawem, no ale wszystko jest jeszcze do przemyślenia na ten temat i zależy od tego na co będzie chciał mnie wsadzić. Do Birmingham zajechałem dopiero piątek rano 7:33,ale już przed miastem powstał koreczek mały bo tam 2 ciężarówki się zderzyły i ruch przyblokowały.Wszyscy na magazynie tam u nich pracują 24/7 i jest kilka zmian, coś tam rozmawiałem no to niby 3 zmiany są. Byłem u nich się spytać o której mnie rozładują, odpowiedzieli mi,że gdzieś w okolicach 14-16 bo mają dużo ciężarówek do rozładowania i że wołają kierowców na cb radio po przez rejestrację samochodu i naczepy. Cytat:Trasa: Budapeszt-Brimingham Zapraszam do komentowania oraz oceniania. Do zobaczenia na szlaku. RE: Fotki z Tras :) - p0x - 10-08-2014 Postęp nad postępem. Fotki w słońcu, dobre kadry, a przede wszystkim ta 'estetyka' Relacja na duży + nie zawiedź mnie w następnej. RE: Fotki z Tras :) - Dafik97 - 11-08-2014 Po rozładowaniu, napisałem do spedytora, że jak coś to ja już jestem rozładowany. Po paru minutach, nawet kawy nie zdążyłem zrobić, spedytor do mnie dzwoni i mówi: Ty słuchaj masz zlecenie do Milano a ładunek to będzie prefabrykaty podłogowe, szczegółów dowiesz się na miejscu. Ja mówię dobrze, nie ma sprawy tylko kawę wypiję i podstawiam się do załadunku i ruszamy do "Makaroniarzy". Do załadunku podstawiliśmy się oczywiście około 18:23. Trochę sobie poczekaliśmy, ale wiadomo zaraz tak hop siup nie będzie na załadunkach jakby sobie człowiek zamarzył. Wyruszyliśmy jeszcze jak było widno, słoneczko ładnie świeciło nam. Na tej trasie nic specjalnego się nie działo, już miałem dość tych gorących sytuacji na drogach. Wszystko ładnie pięknie szło, dopóki nie zaczęły się góreczki na końcu Szwajcarii a początki Włoch. Pod górkę Anką jechaliśmy 30-40km/h, gdzie na plecach miała 25 ton, trochę miała wysiłku, ale jakoś pomału i bezpiecznie dojechaliśmy do celu. Jeszcze mam do wykonania jedno zlecenie i tydzień czasu w domu, a potem znowu "heja" w świat. Coś czuję, że tą Scanię oddam na przegląd do serwisu, jeśli oczywiście się szef zgodzi jak nie to będą awaryjne na środku drogi i holownik na koszt firmy. Możliwe, że wsiądę po tygodniu czasu byczenia się w domu na Volvo FH 16 Low Deck + Naczepa Kógel Maxx [Obrazek: BZxfjHal.jpg] [Obrazek: 6IQxbkSl.jpg] [Obrazek: qivm50ul.jpg] [Obrazek: ubx7dS4l.jpg] [Obrazek: J2ggKAml.jpg] [Obrazek: BOpOZuZl.jpg] [Obrazek: g1tWstMl.jpg] [Obrazek: g0snH5il.jpg] [Obrazek: e8k35rWl.jpg] [Obrazek: Gf6Ks7Yl.jpg] Najprawdopodobniej ruszę tym Volvem. [Obrazek: QglzMxbl.jpg] Zapraszam do komentowania oraz oceniania. Powodzenia na szlaku, może kiedyś się spotkamy. RE: Fotki z Tras :) - Dafik97 - 30-08-2014 Witam, dużo się zmieniło od tego czasu, gdy nie stawiałem fotek. Firma w której teraz jeżdżę jest o wiele lepsza i zajmuję się wyłącznie transportem chłodniczym tylko owoców. Około północy, spedytor powiedział mi, że mam się załadować w Łodzi w jakimś sadownictwie i zawieść to na Białoruś do Pińska dokładnie. Przy wyjeździe z bazy trzeba było uważać żeby nie przyhaczyć nowiutką chłodnią i oprócz tego uważać na samochody osobowe, które się poruszały drogami. Do łodzi zajechałem coś koło 3 i powiedzieli, że coś koło 4-5 załadują bo pracują non stop, ale na kilka zmian. Dopiero mnie załadowali coś po 4 i ruszyłem w stronę słońca. Przez Warszawę się przedostać to było masakrycznie tu czas goni tu są znowu korki itp. Fajnie się przyjemnie jechał do granicy Polska-Białoruskie tam było trochę sobie postać, ale trochę ich przekupiłem i puścili mnie szybciej. Cały i zdrowy dojechałem do celu. Teraz pauzuje i oczywiście czekam od spedytora gdzie ja jutro jadę, jestem tego ciekawy. [Obrazek: ZIxN1J3l.jpg] [Obrazek: dCaIocgl.jpg] [Obrazek: jsORZCOl.jpg] [Obrazek: ckvarX0l.jpg] [Obrazek: hKwjwH2l.jpg] [Obrazek: hBalduol.jpg] [Obrazek: iacETQ9l.jpg] Zapraszam do komentowania oraz oceniania. Przepraszam za zdjęcia, ale dawno nic nie stawiałem i trochę zgubiłem "skilla". Zapraszam na mojego flickra: https://www.flickr.com/photos/126031867@N05/ RE: Fotki z Tras :) - Dafik97 - 24-07-2016 Wyjazd ze stolicy seksu i biznesu.
Tankowanie tego gada czerwonego.
Lewym pod Kajtkowicami.
Jakiś rolnik zrobił zdjęcia podczas, gdy wypędził krowy na pole.
W kierunku Brna.
Ostatnie światła i jazda dalej na pełnym.
Dawno tutaj nie byłem w tych okolicach.
To wina pieszego bo to on właśnie zrobił zdjęcie. ;P
Jeszcze dalej podziwiamy widoczki bo, aż rozładunek znowu na kopalnii....
Trochę na ręcznym nie zaszkodzi.
RE: Fotki z Tras :) - Dafik97 - 25-07-2016 Kod: Trasa: Salzburg - Rotterdam Jedziemy się doładować w centrum Salzburga. Kierunek ---> Salzburg. Po do ładunku jedziemy dalej. Na koniec dnia piękne słoneczko. Więcej nie mogli na rozstawiać tych wiatraków?! W nocy trochę ruchu jest tutaj. W stronę Mannheim. Co ten MAN tutaj robi? Drugi maszynista pyknął sobie fotkę. Słońce już wstało. Nareszcie, ileż można czekać. :V Pieniądze gdzieś rozdają za darmo, że tyle ruchu? Granica Niemiecko - Holenderska. Coraz bliżej niż dalej do celu. Takie tam selfi z Mercedesem. Papiery zanieść do biura i się dowiedzieć co i jak z rozładunkiem. RE: Fotki z Tras :) - Dafik97 - 26-07-2016 Kod: Trasa: Rotterdam - Vasteras To co mieliśmy wziąć to wzięliśmy, czyli zioło. W tunelu, a takie tam sobie coś tam. Ale on poszedł, ten dzik. Selfi z Iveciem przy zachodzie słońca. Iiiiii zjeżdżamy w dół. Wziuuummmmm. Najpierw tankowanko potem śniadanko i kawunia do tego a następnie jazda dalej. Czuć ten klimat, gdy się dojeżdża na prom. :V No i pajechali na prom. Już po drugiej stronie morza. Gdy zawitałem na drugiej stronie morza to zaraz po tym słońce wstało. Teraz czekamy do 8 rano. A ja idę kimnąć się do tego momentu. Także baj, baj. RE: Fotki z Tras :) - Dlugi1 - 26-07-2016 Eleganckie relacyjki RE: Fotki z Tras :) - Dafik97 - 27-07-2016 Jak zwykle trasę zaczynamy od załadunku, tym razem na firmie Norrfood.
Ulalala, niespodziewane zdjęcie od spottera. Spotkałem po trasie kolegę z klasy. Ten idiota mnie wyprzedził po czym nagle przede mną hamował, ja nie zdążyłem wyhamować i narobił mi uszkodzeń .... Kierunek Helsingborg. Selfi ze wstającym słońcem. Może kawki albo herbaty? Zielono mi na na nanana. Długo musiałem prosić szefa, bym mógł swoje rejestracje założyć. Zajechałem na serwis by mi wymienili lusterka w MAN'ie na takie jakie powinny być, a przy okazji poszedłem coś sobie zjeść. MAN'ie patrz i podziwiaj jaki wielki Prom, którym będziesz płynął na druuugiiii brzeg morza. Kierunek ---> Rostock. Iveco powiem Ci jedną rzecz, a mianowicie ja jadę MAN'em i jestem księciem a nie Panem. Nareszcie Dresden ! Hip, hip Hurra. Rozładunek bokiem, nawet i w nocy o północy. |