Modscenter • Centrum modyfikacji do gier
Modem USB Od Play z Aero2 + PS3 - Wersja do druku

+- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl)
+-- Dział: Hyde Park (https://modscenter.pl/forum_hyde-park_280)
+--- Dział: Ogólne (https://modscenter.pl/forum_og%C3%B3lne_281)
+---- Dział: Komputery i Internet (https://modscenter.pl/forum_komputery-i-internet_286)
+---- Wątek: Modem USB Od Play z Aero2 + PS3 (/thread_modem-usb-od-play-z-aero2-ps3_25225)

Modem USB Od Play z Aero2 + PS3 - DAF95XF - 11-04-2014

Witam...
Potrzeba dobrego hakera Big Grin (IPB)
Chodzi mi o to jak podłączyć Taki modem do PS3?
Czytałem,że można poprzez podłączenie modemu do laptopa i laptopa do PS3 przez kabel RJ45.

A ja chciałbym się połączyć poprzez włożenie modemu do PS3 i tam uruchomienie go.

Więc: Czy jest taka możliwość?
Lub czy ktoś z was tak próbował?

RE: Modem USB Od Play z Aero2 + PS3 - Khalif - 11-04-2014

nie da sie bez komputera. PS nie posiada sterownikow do urzadzen zewnętrznych z wyjątkiem padow i chyba pendrive. Krótko mowiac nie jest to mozliwe.
I jeszcze inna sprawa. Sprawdz czy przypadkiem modem nie posiada simlocka. Bo ja próbowałem podobnie, ale simlock blokowal i musialem go zdejmowac.

RE: Modem USB Od Play z Aero2 + PS3 - cywka93 - 12-04-2014

Możesz ewentualnie zrobić jeszcze ze swojego komputera jak posiadasz wi-fi punkt dostępowy i PS3 łączyć właśnie z tym ale nie dam głowę czy ci tak pójdzie bo niestety nie posiadam takiego sprzętu ale jak podłączyłem tak androida to i Sony również zaskoczy Tongue (IPB)

RE: Modem USB Od Play z Aero2 + PS3 - DAF95XF - 12-04-2014

Modem nie posiada simlocka. A ja chce zrobić tak żeby PS miał swój internet. Wiem że można się łączyć z wifi.

RE: Modem USB Od Play z Aero2 + PS3 - Khalif - 12-04-2014

to w takim razie się nie da. Jedynie przez router.

RE: Modem USB Od Play z Aero2 + PS3 - SebaVR6^^ - 12-04-2014

Jak masz modem wifi z play to bez problemowo powinien się połączyć z siecią bynajmniej ja mam z xboxem 360 slim że normalnie przez wifi ściagam neta z modemu wifi tylko że nie z Play tylko Cyfrowy Polsat.

RE: Modem USB Od Play z Aero2 + PS3 - .:Dragon:. - 12-04-2014

Kolega ma PS3 i z modemem się łączy.

RE: Modem USB Od Play z Aero2 + PS3 - SebaVR6^^ - 12-04-2014

-łączymy kablem (skrosowany! (GG)!) PS3 i PC
-na komputerze wchodzimy do Panel sterowania\Sieć i Internet\Centrum sieci i udostępniania i po prawej stronie wybieramy zakładkę Zmień ustawienia karty sieciowej (Windows Vista i 7, nie wiem jak to jest w XP’ku)
-klikamy prawym przyciskiem myszy na połączenie lokalne i wybieramy "właściwości"
-jeśli system poprosi o potwierdzenie, klikamy tak
-w nowym okienku musimy znaleźć zakładkę "Protokół internetowy w wersji 4(TCP/IPv4)". Zaznaczamy ją i klikamy na ‘właściwości"
-Następnie wpisujemy wymyślony przez siebie adres IP, np. 192.168.137.1 i maskę podsieci 255.255.255.0
-w miejscu ’’Preferowany serwer DNS" i "Alternatywny serwer DNS" wpisujemy 2 różne adresy IP, np. 194.204.152.34 i 217.98.63.164
-klikamy na OK i w drugim oknie również dajemy OK
teraz klikamy prawym przyciskiem myszy na połączenie iPlusa, Play, blueconnect lub inne HDSPA w zależności od tego jakie mamy, i również dajemy właściwości
-w nowym okienku u góry klikamy w zakładkę udostępnianie
-zaznaczamy kwadracik przy "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera" i zakładce poniżej wybieramy połączenie lokalne
-klikamy OK, ewentualnie gdy wyskoczy nam okno z ostrzeżeniem dajemy tak
teraz odpalamy PS3 i wchodzimy w Ustawienia, zjeżdżamy na sam dół do Ustawienia sieci i wybieramy Ustawienia połączenia internetowego > OK
-następnie wybieramy kolejno Niestandardowe>Połączenie przewodowe>Autowykrywanie>Automatyczne>Nie ustawiaj>Automatyczne>Automatyczne>Nie używaj>Włącz i naciskamy x
-teraz wybieramy testuj połączenie. Konsola powinna uzyskać adres IP. Zazwyczaj trwa to około 15-30 sekund, jednak może porwać dłużej w zależności od karty sieciowej w komputerze, etc.
-Jeśli test zakończy się pomyślnie, wszystko powinno śmigać.

RE: Modem USB Od Play z Aero2 + PS3 - DAF95XF - 13-04-2014

Dzięki wszystkim za zainteresowanie się tematem.
Lecz ja nie chce żeby PS łączyło się przez WiFi. Tylko przez Modem który włożę do gniazda USB w konsoli.
Do tego wiem że jest możliwość połączenia PS z PC przez kabel. Lecz nie chce mi się w to bawić.
Kolejna rzecz. ( Może nie napisałem na początku. I dlatego taki bałagan )
Ja swoją konsole mam przez WiFi połączoną z netem. Lecz chodzi mi o konsole u kumpla. Który nie ma PC.
I CzArNy95 skoro jest taka możliwość top bardzo bym chciał żebyś mi to wytłumaczył.

I ostatnia rzecz. Ten Modem nie posiada WiFi. to jest tzw "Paluch"