Modscenter • Centrum modyfikacji do gier
Mitshubishi Galant - Wersja do druku

+- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl)
+-- Dział: Hyde Park (https://modscenter.pl/forum_hyde-park_280)
+--- Dział: Nasze pojazdy (https://modscenter.pl/forum_nasze-pojazdy_869)
+---- Dział: Auta osobowe (https://modscenter.pl/forum_auta-osobowe_870)
+---- Wątek: Mitshubishi Galant (/thread_mitshubishi-galant_30411)

Strony: 1 2

Mitshubishi Galant - patryk96 - 12-06-2015

Przedstawiam wam mój nowy nabytek( pierwszy Japoniec)

Samochód zakupiłem w sobotę 16.05.2015r było to jedno z moich marzeń i się spełniło. Auto przyjechało w kwietniu temu z Niemiec zostało przerejestrowane i sprzedane. Galant jest z 1999r. ma climatornic wszystko sprawne, wnętrze pachnąć nigdy nie palone. Książka serwisowa prowadzona do 2014r, nic nie stuka, puka Smile (IPB)

O samochodzie:
Mitsubishi galant 2.4GDi, 150KM, 178000tys km(książka serwisowa), 2 właściciel od nowości( 1-Niemiec, 2- Polak który go przerejestrował), oprócz skóry i tempomatu jest praktycznie wszystko co można mieć. Samochód już jest przerejestrowany tylko nie było czasu fotek zrobić Smile (IPB)

Do zrobienia:
-świece, rozrząd, pompa wody( zrobione)
-kupna półki pod radio oraz zapalniczki(zrobione)
-naprawa nadkoli tylnych bo jest ruda oraz pomalować przedni zderzak bo jest obtarty
-kopić koła 17"/18"
-kupić sprężyny obniżające
I co tam będzie trzeba w między czasie Smile (IPB)

Samochodem zrobiłem już 1500tys km i jestem mega zadowolony.

[Obrazek: c645142b75683914gen.jpg]
[Obrazek: 5f42657fc7b027ddgen.jpg]

I tu z hondą kolegi z klubu :
[Obrazek: 41ac186eae160b2agen.jpg]

RE: Mitshubishi Galant - Czaja - 16-06-2015

Spoko furka Smile (IPB) Czekam na fotki z wnętrza. W gazowni czy sama benzyna?

RE: Mitshubishi Galant - patryk96 - 16-06-2015

Sama benzyna, duży silnik szkoda go gazować(nie jestem zwolennikiem gazu), a pozatym koszt gazu do tego silnika to okolo 8000pln. Fotki dodam później jak odpalę kompa.

RE: Mitshubishi Galant - Ciciek - 16-06-2015

Jak będziesz obniżać to kup cały zestaw (sprężyny+amortyzatory) a nie tylko sprężyny, no chyba że chcesz amortyzatory non stop wymieniać ale i tak polecał bym gwint Smile (IPB)

RE: Mitshubishi Galant - stiwus765 - 16-06-2015

Auto na gazie to bomba zegarowa Szczerbaty (MC)

Wcale nie będę wymieniał non stop amortyzatorów jak się obniża z glowa, a nie kupuje sprężyny -5cm i jeszcze się kontowka tnie wtedy na pewno się wymienia. Gwintu nie chce, wole odłożyć grosza na air ride, bardziej komfortowy, fajniejszy efekt. A i tak pierwsze będą felgi a później zdecydujemy ile obniżać i jak obniżać.

Tutaj obiecane fotki wnętrza(wbrew pozorą ztylu jest mało miejsca, ale bagażnik w ... duży Big Grin (IPB):
[Obrazek: f2d4ab4570412a3cgen.jpg]
[Obrazek: f0a85b1b24b69601gen.jpg]
I tu jeszcze jakieś stare:
[Obrazek: f66d25a6b4774542gen.jpg]
[Obrazek: 5a7e12a356f48b7cgen.jpg]

RE: Mitshubishi Galant - Złoty - 16-06-2015

Autko piękne. Sam kiedyś chciałem mieć galanta, ale stanęło na BMW E34 Nie zdziw się jak pokażą się hejty że cofany itp. Po prostu się tym nie przejmuj. A co do zawieszenia to zależy jak chcesz jeździć. Jak chcesz posuwać szybko po zakrętach albo innych takich to załóż sobie jakieś dobre sportowe amorki i sprężyny obniżające. Autko się wtedy fajnie opuści i usztywni. Będzie agresywnie wyglądało. A jak chcesz się wozić po mieście i na każdej hopce, policjancie czy jak to nazywacie, podkładać pod koła deski żeby przejechać to polecam air ride. Gwintu nie polecam bo jak będziesz po dziurach jechał to będziesz wyglądał jak taki piesek z kiwającą główką Smile (IPB)

Hejtami się nie przejmuje co do przebiegu to w 80% nie był cofany bo mam oryginalną książkę serwisową prowadzoną do 2014r. i tam ostatni wpis był przy 171000tys km. Wiem na pewno że było coś robione na lewym tylnym nadkolu gdyż ma inny kolor trochę(jak podjadę do blacharza na wstawiane reparaturek to się okaże co było robione)Samochód będzie niski i trochę usztywniony aby agresywnie wyglądał, gwintu nie chce (jakoś jeszcze mnie nie przekonał, zobaczymy co osiągniemy sprężynami, jak efekt będzie zadowalający to tak zostanie a jak nie to będziemy kombinować)

RE: Mitshubishi Galant - y0Kris - 16-06-2015

Samochodzik fajny,ale dla mnie wszystkie samochody od 2005 w dół są takie smuutne Tongue (IPB) Niech Ci służy Ocena 10

Co rozumiesz pod slowem "smutne"? Moim zdaniem ten samochód ma stylistykę ktora można porównać z 2006 i w gore rokiem a nie 1999. Ale każdy ma swoje zdanie i ja je szanuje.