Modscenter • Centrum modyfikacji do gier
Mod na zwiększenie tonażu ładunku - Wersja do druku

+- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl)
+-- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_339)
+--- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_340)
+--- Wątek: Mod na zwiększenie tonażu ładunku (/thread_mod-na-zwi%C4%99kszenie-tona%C5%BCu-%C5%82adunku_31240)

Strony: 1 2

Mod na zwiększenie tonażu ładunku - Szymon035 - 20-10-2015

Witam.
Zauważyłem że maksymalna masa ładunku to 25t.
Jest jakiś mod który umożliwia edytowanie lub automatycznie zmienia masę ładunków na większe?

Próbowałem instalować mody z gabarytami ale one nie działają.

RE: Mod na zwiększenie tonażu ładunku - elot360 - 20-10-2015

A edycje save próbowałeś?

RE: Mod na zwiększenie tonażu ładunku - PaveleK_ - 21-10-2015

Nie wiem czy mowa o oryginalnych ładunkach czy modach, ale ja w paczce naczep od Jazzycat'a mam ładunki po 30t, np. wagony kolejowe jakieś itp. Samą masę ładunku można chyba zmienić w defach moda, ja przynajmniej tak robiłem jak dopisywałem ładunki do przyczep tandemowych od SCS. W katalogu def/cargo nowy folder ładunku, w środku dwa pliki *.sii skopiowane z oryginalnych ładunków w tym modzie i w środku jest parametr 'mass'. I w grze pokazuje to co się ustawi.
Jak przeglądałem kilka paczek naczep w każdym pliku *.sii danego ładunku był parametr określający masę. To by sugerowało, że można samemu zmienić masę dowolnego ładunku na dowolną wartość. Przynajmniej w przypadku modów.
Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem.

RE: Mod na zwiększenie tonażu ładunku - Szymon035 - 22-10-2015

(21-10-2015, 23:47)PaveleK_ napisał(a): w paczce naczep od Jazzycat'a mam ładunki po 30t, np. wagony kolejowe jakieś itp.

A mógłbyś podac link do tego moda?

RE: Mod na zwiększenie tonażu ładunku - PaveleK_ - 22-10-2015

Ja to ściągałem z polskiego forum, które obecnie nie działa, ale znalazłem przed chwilą na jakiejś innej stronie jego mody.

Militarne:

uploadfiles.eu/mp8ivde6h731/military_cargo_pack_by_Jazzycat_v1.7.7z.html

Kolejowe:

uploadfiles.eu/95pd6s16v1ue/railway_cargo_pack_by_Jazzycat_v1.6.1.7z.html

//////// NOTATKA OD MODERATORA : MichniK////////////

Pozwoliłem przekształcić linki gdyż nie wolno dawać do konkurencji, następnym razem będzie już kara.
Pozdrawiam.

RE: Mod na zwiększenie tonażu ładunku - MrManTga18 - 22-10-2015

Jak mnie doświadczenie nie myli to za wagę odpowiada masa naczepy. Szczerbaty (MC)

RE: Mod na zwiększenie tonażu ładunku - PaveleK_ - 22-10-2015

Nie do końca moim zdaniem. Masa naczepy a masa ładunku to co innego. Przykładowo w modach od Jazzycat'a czy np. modzie odblokowującym przyczepy BDF od SCS'u masz osobno defy naczep, w których jest parametr 'trailer_mass' i osobny def ładunku, w którym jest parametr 'mass'. To co pokazuje się w grze podczas wyboru ładunku to parametr 'mass' z defa ładunków, nie łączna masa naczepy, ani sama masa naczepy.

Mówię ofc o modach, jak oryginalnych plikach gry nie mam pojęcia, choćby z tego względu, że nie udało mi się wypakować base.scs. Big Grin (IPB)

RE: Mod na zwiększenie tonażu ładunku - Szymon035 - 24-10-2015

Znalazłem inny mod na ładunki.
Ale jest jeden problem jeśli mam ładunek 75T to ciągnik ciągle jedzie prosto przy skręconych kołach. Teoretycznie jest to przez zbyt dużą masę ale na YT widziałem filmiki jak wożą ładunki po 95T

RE: Mod na zwiększenie tonażu ładunku - elot360 - 24-10-2015

To zmień podwozie, bo po opisie stwierdzam że masz 6x2 bądź 6x4.

RE: Mod na zwiększenie tonażu ładunku - Szymon035 - 24-10-2015

Mam 6x4. A na jakie byś proponował zmienić?