Modscenter • Centrum modyfikacji do gier
Problem z punktami bonusowymi (XP) w ETS2 - Wersja do druku

+- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl)
+-- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_339)
+--- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_340)
+--- Wątek: Problem z punktami bonusowymi (XP) w ETS2 (/thread_problem-z-punktami-bonusowymi-xp-w-ets2_31376)

Problem z punktami bonusowymi (XP) w ETS2 - Se3a - 07-11-2015

Mam problem i w sumie wziął się chyba z niczego. 

Pewnego razu po zalogowaniu (chyba po aktualizacji steama) i wejściu w grę nie dość że miałem o wiele więcej kasy (za zlecenie) bo widzicie jakie sumy są monstrualne to jeszcze punkty bonusowe po dostarczeniu są miliardowo na plusie, a są pisane czerwoną czcionką i minusują mi punkty kierowcy...

[Obrazek: 56949588636006112826.png]

Czy ktoś kiedyś spotkał się z takim czymś? Z góry dzięki za pomoc. 
Dodam, iż tak jest cały czas od ja wiem tygodnia. Dodam również że zmiana waluty nic nie daje jest tak samo dużo kasy tylko adekwatnie mniej co do przeliczenia na dany kurs.

RE: Problem z punktami bonusowymi (XP) w ETS2 - Blint - 07-11-2015

Zrestartuj ekonomie.

RE: Problem z punktami bonusowymi (XP) w ETS2 - Se3a - 07-11-2015

Niestety nic to nie dało, nadal ceny są jak z kosmosu, i niby po tym wyszło że wykryto zmiany (czyli że zaakceptowano owy reset) to i tak zlecenia są za ogromne pieniądze. Nie mam pojęcia dlaczego. Nie sprawdzałem tylko po resecie czy XP są na minusie po zleceniu ale to dam znać. Natomiast kwotowo nadal to samo.

Ewentualnie czy zna ktoś może dobry w miarę świeży mod na realną ekonomię to może on pomoże w tym wypadku Wink (IPB) Z góry dzięki za pomoc!

RE: Problem z punktami bonusowymi (XP) w ETS2 - JakubTrucker - 07-11-2015

Jakieś mody masz, może coś się zaczęło gryźć

RE: Problem z punktami bonusowymi (XP) w ETS2 - Se3a - 07-11-2015

Wielkie dzięki zarówno dla Jakuba jak i Blint'a.

Reset ekonomii dlatego nic nie wskórał bo był jeden mod, który chodził, ale zapomniałem go wypiąć po dodaniu jego świeższej wersji, a o dziwo gra paliła i nie wywalała do pulpitu. Po zauważeniu tego modu po podpowiedzi Jakuba w kwesti gryzących się modyfikacji, wypiąłem go i zresetowałem ekonomię od nowa i gra i buczy, stawki są realne jedyny plus dla mnie to że zarobiłem sporo kasy przez ten błąd i owe miliardy na koncie pozostały, hehe.

W razie jakby ktoś miał podobny problem to reset ekonomii wygląda tak (w ets 2):

Musimy mieć aktywną konsolę w grze ETS 2, którą wywołamy poprzez klawisz ~
Aby była aktywna wchodzimyw w Moje dokumenty > Euro Truck Symulator 2 > Cofing > i w linijce uset g_console "0" wartość zmieniamy z 0 na 1

Następnie po odpaleniu gry, załadowaniu profilu osobistego, w ekranie startowym gry (tam gdzie widzimy menu i obracający się nasz ciągnik) odpalamy konsolę i wpisujemy:

g_force_economy_reset 1 (i klikamy enter)

następnie wychodzimy z gry (gra zapisze się automatycznie), wchodzimy jeszcze raz i wpisujemy w konsolę,

g_force_economy_reset 0 (ponownie klikamy enter)

Wówczas zlecenia jak i stawki powinny się naprawić.

Do poprawnego działania należy jeszcze w pliku config ustawić uset_g_developer: "0" z 0 na 1
Niektórzy mają już ustawione na jedynce a niektórzy nie dlatego warto sprawdzić przez resetem.
Temat uważam za rozwiązany Wink (IPB)