Poland Rebuilding wywala przed granicą z niemcami - przeniesiono przez nirwana9 - Wersja do druku +- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl) +-- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_339) +--- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_340) +--- Wątek: Poland Rebuilding wywala przed granicą z niemcami - przeniesiono przez nirwana9 (/thread_poland-rebuilding-wywala-przed-granic%C4%85-z-niemcami-przeniesiono-przez-nirwana9_31490) |
Poland Rebuilding wywala przed granicą z niemcami - przeniesiono przez nirwana9 - kamiluch1420 - 20-11-2015 Witam mam problem z mapą PR 1.98. Grę wywala do pulpitu za zjazdem na Gorzów Wielkopolski dokładnie za wiaduktem Przed bramkami przez co nie moge dokończyć zlecenia Mody które używam to: Dlc North 1.21.X.X by.MarcinTPL oraz mody VS Sokolex Oto log z gry: http://pastebin.com/gLPQJwgi Wersja gry: 1.21s Dlc North 1.21.X.X by.MarcinTPL nie dodaje terenów z DLC North tylko umożliwia grę na mapach wymagających tego dodatku RE: Poland Rebuilding wywala przed granicą z niemcami - nirwana9 - 20-11-2015 Zakup oryginalne DLC North w celu poprawnego działania mapy Polski i Promods ! RE: Poland Rebuilding wywala przed granicą z niemcami - kamiluch1420 - 20-11-2015 na patchach 1.19,1.20 PR mnie nigdy nie wywalała mnie RE: Poland Rebuilding wywala przed granicą z niemcami - Radol - 20-11-2015 Sprawdziłem i wsio jest ok na wersji 1.21.1 - no steam. Na wersji steam moze byc problem gdyż Ty masz 'fałszywe' dlc_north , a to jest na bieżąco uaktualniane przez steam'a z kolejną wersją - teraz masz grę w wersji 1.21.1.4s Należy pamiętać że mając oryginalny dodatek dlc_north na steamie (czy inne dodatki) on też sie aktualizuje wraz z grą jeśli jest taka potrzeba - on nie pozostaje w tyle co do wersji głównej gry. Jesli steam uaktualnia grę do wyższej wersji, to w przypadku gdy mamy też DLC one też się uakktualniają. ETS2 , DLC_east i north zawsze są w tych samych wersjach. Cytat: Ewidentny błąd jest z uszkodzonym plikiem prefabu granicy pl-niem , ale sprawdzałem teraz i u mnie jest wsio ok. - ale na wesji 1.21.1 no steam Plików tego prefabu nie zawiera ani mapa PR ani promods i są w głównych katalogach gry. O co dokłądnie chodzi będe wiedział jak odpalę mapy na aktuanej wersji steam - mozliwe ze coś SCS zmienił i pośrednio winą tego jest nieaktualny dlc_north. Prawidłowo jednak ten dodatek nie zawiera nic dotyczącego tego problemu i prefabu, chyba że ten dodatek co Ty masz wprowadza jakieś zamieszanie. Sprawdź dodatkowo na steamie pliki gry. EDIT: Na wersji steam 1.21.1.4s też jest wsio ok. Podejrzewam więc albo 'zły wpływ' owego fałszywego moda dlc_north albo złą synchronizację plików na steamie - coś sie źle pobrało i nie odczytuje Ci poprawnie. RE: Poland Rebuilding wywala przed granicą z niemcami - kamiluch1420 - 20-11-2015 Zesynhronizowałem pliki i wypadł jeden błąd ale gdy zrobiłem to drugi raz błędów nie było RE: Poland Rebuilding wywala przed granicą z niemcami - Radol - 20-11-2015 Fotka zrobiona na wersji steam 1.21.1.4s Nie ma problemu z prefabem - jakby wywalało to bym nie postawił zestawu i nie zrobił fotki. [Obrazek: ets2_00000.jpg] RE: Poland Rebuilding wywala przed granicą z niemcami - kamiluch1420 - 20-11-2015 Taki cytat z forum z którego pobierałem ten mod: Modyfikacja umożliwia granie na mapach, które wymagają dlc north tylko na wersji gry 1.20.X.X Steam. (Nie dodaje terenów.) Natomiast w tytule modu: Update ETS 2 1.21.X.X na Beta Steam. Może autor tego modu nie zaktualizował tego modu do 1.21s chociaż autor wspomniał że atkualizacje zrobił RE: Poland Rebuilding wywala przed granicą z niemcami - Radol - 20-11-2015 Jedno jest pewne - wymagany jest oficjalny dodatek bo inaczej będziesz miał 'różne kwiatki' co jakiś czas. Inna sprawa że ten prefab ni jak ma się do dlc_north, bo w tym dodatku nie ma nic co by ten prefab zawierał. Żaden element nie odwołuje się do zasobów dodatku. Jednak niestety tak to juz jest z rzeczami 'podrabianymi' że czasem dzieją się cyrki. Wedle rozumowania i tego co w logu to problem jest z plikami głównej gry. Cytat:<ERROR> The was an error while inflating (../../base.scs) base.scs to główna zawartość gry i tam umieszczone są pliki prefabu o którym .log inforumje że plik prefabu .pmd jest uszkodzony RE: Poland Rebuilding wywala przed granicą z niemcami - kamiluch1420 - 20-11-2015 ominąłęm to miejsce kamerą 0 i dojechałem do bramek bez crashu. |