Spadek FPS - Wersja do druku +- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl) +-- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_339) +--- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_340) +--- Wątek: Spadek FPS (/thread_spadek-fps_31537) |
Spadek FPS - nerq44444 - 26-11-2015 Witam, mam delikatny problem : Otóż, gdy zapalę światła tracę jakieś 12-15 fpsów nagle, to samo dzieje się, gdy wjadę do miasta. Również tracę tyle fpsów. Czego to może być wina? Mody które stosuje to tylko ProMods i PolandRebuilding. Ustawienia w ETS2 mam na "Wysokie" Wszystkie. Skalowanie 200%. Specyfikacja PC to : Procesor : Intel Core i5-4460 3.20GHz RAM : 8 GB Karta graficzna : NVIDIA GeForce GTX750 2GB Dysk : 1000GB I windows 10 org. Dodam, że przy jeździe w trasie fps utrzymują się stale 90-100 Z góry dzięki za odpowiedź. RE: Spadek FPS - DIESIRAE - 27-11-2015 No pewnie log z gry by się przydał, żeby ocenić co Ty tam masz tak naprawdę zainstalowane i poustawiane. Cudów nie ma wszystko powinno hulać. Kiedy się nauczycie, ze log prawie zawsze prawdę ci powie co nieteges jest z ETS. RE: Spadek FPS - rogi0051 - 27-11-2015 Jeśli masz 90 fps, to jak ci 20-30 spadnie to i tak tego nie widzisz. Mapa PLR rozbudowuje miasta, więc spadki fps mogą wystąpić. RE: Spadek FPS - gumis102 - 27-11-2015 Zmien ustawienia graficzne, miałem tak samo(mam słabszego kompa) Działa mi się tak, gdy włączałem też kierunki. Gdy światło się włączało fps spadały. RE: Spadek FPS - JestemPro123 - 27-11-2015 Ja również mam to samo... Mam ustawienia graficzne na ultra i skalowanie 125%. Mój komp: 8gb ramu Radeon r9 270x procek AMD II X3 720 3.25 GHz. Gram w stałych 70-60, włączam światła od razu lecą 10 do 20, a w mieście potrafi mi spaść nawet o 30 fpsów. RE: Spadek FPS - DIESIRAE - 27-11-2015 to wyłączcie wygładzanie krawędzi, bo szczerze mówiąc to i tak chyba mało kto zwraca na to uwagę w trakcie jazdy a ten bajer nieźle tłamsi kartę graficzną nie tylko w tej grze, dotyczy to również skalowania bo to ustawione na 400 w zasadzie niewiele się różni od tego ustawionego na 200. Wysokie skalowanie potrzebne jest tylko jeżeli używacie czegoś z dużą przekątna jako monitora ustawionego w wysokiej rozdzielczości i macie do tego mocną kartę graficzną z dużą ilością Vramu (bo to tam ładowane są te skalowane do 400 tekstury) to raz a dwa można tez obniżyć jakość cieni bo jakieś hiper w ultra dokładne cieniowanie np. roślinności/drzew na tle podłoża (w sensie dokładne cienie np. gałęzi itede) jest nierealne (przyjrzyjcie się przed chałupa jak wygląda prawdziwy cień i czy jest jakiś hiper szczegółowy). Moim zdaniem cienie w grze w niższej jakości czyli jakoś tam rozmyte wyglądają ładniej, za to te Ultra dokładne mogą w nocy przy włączonych światłach czy kierunkowskazach powodować własnie takie spadki fps. Zaoszczędzicie w ten sposób sporo mocy, którą np. kolega @jestemPro mógłby przeznaczyć na podniesienie skalowania wyżej niż 125 oczywiście odpowiednio do tego co pociśnie jego R270. RE: Spadek FPS - JestemPro123 - 27-11-2015 Ooo na prawde dzięki, że się tak rozpisałeś. Również dziękuję za porady apropo skalowania. Pokombinuję sobie z grafiką i zobaczę co to zmieni Jeszcze raz dzięki |