Scania skrzynia 3 biegowa - Wersja do druku +- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl) +-- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_339) +--- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_340) +--- Wątek: Scania skrzynia 3 biegowa (/thread_scania-skrzynia-3-biegowa_32381) Strony:
1
2
|
Scania skrzynia 3 biegowa - dominikt2 - 12-03-2016 Witam Mam pyt. czy potrafi ktoś zrobić skrzynie biegów do scani R trzy biegową włącznie z silnikiem by ciągnik był mocny, szybki (270km/h) i stabilny nawet przy 30t ładunku szybko się rozpędzał niestety szukałem na google ale nie znalazłem (tylko 5 biegów które nie są zbytnio zsynchronizowane z mocą silnika itp.) WIEM WIELU NAPISZE """NFS""" ITP. ALE O TO WŁAŚNIE CHODZI BY ŁADUNEK SZYBKO I SPRAWNIE PRZEWIEŚĆ NA INNE PAŃSTWO Z GÓRY WIELKIE DZIĘKUJE ! RE: Scania skrzynia 3 biegowa - dominikt2 - 12-03-2016 Ponawiam temat RE: Scania skrzynia 3 biegowa - dominikt2 - 18-03-2016 ponawiam temat RE: Scania skrzynia 3 biegowa - JestemPro123 - 18-03-2016 Kolego, włącz nfs'a i tam się pościgaj... RE: Scania skrzynia 3 biegowa - Mr. Borsuk - 18-03-2016 Najprościej wpisać polecenie "goto" i dopisać miasto docelowe, za pomocą przycisków wybrać miejsce zrzutu zestawu i wcisnąć F9. RE: Scania skrzynia 3 biegowa - JestemPro123 - 18-03-2016 Hahahahaha, kolega wyżej dobrze ci radzi RE: Scania skrzynia 3 biegowa - dominikt2 - 09-04-2016 wspomniałem o NFS wiec nie będę niektórych krytykował bo nie o to chodzi, ale skoro ktoś nie umie czegoś zrobić to zawsze będzie szukał dziury w całym itp szukam nadal osoby ze tak powiem ferr która pomoże zrobić coś takiego RE: Scania skrzynia 3 biegowa - dominikt2 - 09-04-2016 lub też wyjaśnić dokładny sposób budowy skrzyni biegów i przełożeń pozdrawiam RE: Scania skrzynia 3 biegowa - Mr. Borsuk - 09-04-2016 Cytat z wikipedii. Skrzynia biegów – mechanizm umożliwiający zmianę przełożenia, a przez to służący do efektywnego przekazywania mocy wytwarzanej przez silnik do napędu maszyny roboczej lub pojazdu. Przełożeniem nazywa się stosunek prędkości obrotowej na wale wejściowym, do prędkości obrotowej na wale wyjściowym. Zmiana przełożenia jest wprost proporcjonalna do zmiany przekazywanego momentu obrotowego. Skrzynia biegów łączona jest z silnikiem za pomocą sprzęgła. Biegiem w skrzyni biegów nazywa się realizowanie konkretnego przełożenia. Czyli na język łopatologiczny. Silnik ma określoną moc wyrażoną w kW (KM) oraz moment obrotowy (Nm) które za pomocą skrzyni biegów są przekazane najpierw na tylny most potem na koła napędowe. Przy silniku o jakieś domyślnej mocy w grze, owszem można obciąć ilość biegów do trzech ale wtedy pojedziesz maksymalnie ok. 40km/h, lub opcja nr.2 zmieniając przełożenie dyfra na trzech biegach będziesz się długo rozpędzał i pojedziesz 270km/h ale nie pociągniesz żadnej naczepy . Nikt tego nie próbował, bo opcja jest dość niedorzeczna. RE: Scania skrzynia 3 biegowa - dominikt2 - 09-04-2016 ciekawe ponieważ zrobiłem z skrzyni 5 biegowej 3 biegowa śmiga ok ale myślałem ze ktoś (nie z wikipedii) w końcu wyjaśni zasadę (dokładna) działania jak i ułożenia biegów (opis) niestety niema dokładnego opisu skrzyni ets2 w google |