![]() |
spadek pfs ets2 - przeniesiono przez nirwana9 - Wersja do druku +- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl) +-- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_339) +--- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_340) +--- Wątek: spadek pfs ets2 - przeniesiono przez nirwana9 (/thread_spadek-pfs-ets2-przeniesiono-przez-nirwana9_32577) Strony:
1
2
|
spadek pfs ets2 - przeniesiono przez nirwana9 - TheGienekPL - 30-04-2016 Witam dziś zauważyłem bardzo duzy spadek fps w ets2 tutaj podsyłam wam statystki mojego laptopa. ![]() PS; jak grałem wczesniej to chodził płynnie[Obrazek: yobwre.jpg] [Obrazek: k9tl2v.jpg] [Obrazek: 4hustz.jpg] [Obrazek: t6xran.jpg] [Obrazek: l0ibf1.jpg] [Obrazek: wjxhuz.jpg] RE: spadek pfs ets2 - JakubTrucker - 30-04-2016 Może coś więcej powiesz, podasz specyfikację laptopa. Opiszesz głębiej problem ![]() RE: spadek pfs ets2 - TheGienekPL - 30-04-2016 post zedytowałem RE: spadek pfs ets2 - rogi0051 - 30-04-2016 Napisz jaką masz specyfikację sprzętu i dodaj log z gry, nie chcemy tysiąca zddjęć z programów, na których nie każdy się zna. Zresztą jak wrzucisz na forum game.log z gry, to wszystkiego się dowiemy. Dalej też nie powiedziałeś dokładnie o co chodzi ze "spadkiem fps" . Zwiększyłeś ustawienia?Zmieniłeś system, czy zrobiłeś format lapka? Nie opisałeś dobrze problemu. Jak uzupełnisz swój post o wymagane informacje na pewwno ktoś ci pomoże. I możesz przy okazji znaleźć hosting zdjęć, na którym nie będzie reklam przy podglądzie RE: spadek pfs ets2 - TheGienekPL - 30-04-2016 Model;ASUS Windows 8.1 orginalny 64-bit procesor; Intel i7-4510U 2.00Ghz 2.60Ghz turbo bost 3.2ghz Pamieć RAM: 8gb Karta graficzna Intel HD Graphics Family zintegrowana 2GB oraz Nvidia GTX 850M 4gb Problem polega na tym że na srednich deltalach czy ultra czy tam niskie to tak i tak się gra ścina mianowicie przy podpaleniu gry mam 140FPS a po zagraniu i jazdy na singlu mam 20-7FPS czemu tak nagle spadły ? dodam także że gry tylu GTA V czy Need For Speed 2015 chodzi bez żadnych ściń. temperatura przy odpaleniu Ets2 wynosi ponad 90 stopni a reszta gier 70-80 stopni.. Myślę że wam to wystarczy chyba że coś mam wam dodać jeszcze RE: spadek pfs ets2 - DIESIRAE - 30-04-2016 (30-04-2016, 19:34)TheGienekPL napisał(a): Model;ASUS 1. Uruchamiaj grę w trybie 64bitowym i na DirectX bo w/g loga grę odpaliłeś w 32bitach i na OpenGL 2. Sprawdź czy czasem grę nie uruchamiasz na grafice zintegrowanej ![]() ![]() 3. Szukaj optymalnych ustawień graficznych gry pod Twoja konfigurację 3. Wychodzi na to że laptop jest za słaby na ETSa : ![]() 4. moim zdaniem laptopy do gier się nie nadają i nie ma co przepłacać przy ich zakupie bo potem się dziwicie że w grach jest jak jest 5. a na poparcie mojego zdania można zacytować Cytat:temperatura przy odpaleniu Ets2 wynosi ponad 90 stopni a reszta gier 70-80 stopni.. Myślę że wam to wystarczy chyba że coś mam wam dodać jeszcze nic już nie musisz dodawać Postarałbym się na Twoim miejscu o dodatkowe chłodzenie pod laptopa (taką Podstawkę z wentylatorami). Idzie lato a prędzej czy później i przy braku działań konserwatorskich założę się, że zaczniesz szukać przyczyn artefaktów graficznych. Tyle tylko że dla Twojej dedykowanej karty graficznej będzie wtedy już za późno i ciężko będzie wtedy cokolwiek temu zaradzić. P.s Oczywiście wszystko powyższe to moje zdanie :biggrin: RE: spadek pfs ets2 - TheGienekPL - 30-04-2016 (30-04-2016, 20:33)DIESIRAE napisał(a):Kolego mam podstawkę chłodzącą która chodzi 24h jest zasilana na kabel USB podłaczona do ładowarki od telefonu co daję większe obroty wentylatorów i silniejszy powiew...(30-04-2016, 19:34)TheGienekPL napisał(a): Model;ASUS laptop nie jest słaby bo chodzą gry najnowsze na nim bez żadnych lagów czy śćin wiec czegoś jest wina innego albo silnika gry albo nie wiem już sam... RE: spadek pfs ets2 - JakubTrucker - 30-04-2016 Zastanów się co mówisz, silnika gry ![]() ![]() RE: spadek pfs ets2 - DIESIRAE - 01-05-2016 Cytat:Kolego mam podstawkę chłodzącą która chodzi 24h jest zasilana na kabel USB podłaczona do ładowarki od telefonu co daję większe obroty wentylatorów i silniejszy powiew... Powiew powiewom nierówny, zwłaszcza jak wywietrzniki w obudowie laptopa lub sam wentylator na karcie pewnie zalepione kurzem. W sumie to jajka na lapku niedługo będziesz mógł gotować : ![]() Wina zbyt wysokich ustawień graficznych jak na tego laptopa, Miałeś grę uruchomić na 64bitach i w DX a nie OpenGl ![]() ![]() Na tej konfiguracji przy odpowiednich ustawieniach graf. gry nie powinno być żadnych problemów. RE: spadek pfs ets2 - TheGienekPL - 01-05-2016 (01-05-2016, 02:21)DIESIRAE napisał(a):odpalałem tak jak mówiłeś dalej to samo ;/ laptop jest czysty w środku bo był konserwowany a dodam też że Ets2 chodził mi płynnie 4miesiace temu tylko teraz tak nagle zaczeło się dziać... co się grzeje do 90stopni cały laptop czyli procesor karty graficzne etc.Cytat:Kolego mam podstawkę chłodzącą która chodzi 24h jest zasilana na kabel USB podłaczona do ładowarki od telefonu co daję większe obroty wentylatorów i silniejszy powiew... |