Modscenter • Centrum modyfikacji do gier
Jaka modyfikacja powoduje błąd? - przeniesiono przez nirwana9 - Wersja do druku

+- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl)
+-- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_339)
+--- Dział: Kosz (https://modscenter.pl/forum_kosz_340)
+--- Wątek: Jaka modyfikacja powoduje błąd? - przeniesiono przez nirwana9 (/thread_jaka-modyfikacja-powoduje-b%C5%82%C4%85d-przeniesiono-przez-nirwana9_32747)

Jaka modyfikacja powoduje błąd? - przeniesiono przez nirwana9 - mati220 - 28-05-2016

Siemka. Od jakiegoś czasu wyrzuca mnie z gry co jest bardzo wkurzające. W poprzednim profilu miałem już sporo nalatane kilometrów ale w logu wywalało mi errory z poprzednich nieużywanych map. Nie chciałem się z tym bawić i założyłem sobie nowy by móc grać na spokoju. Ale jednak nie gram ponieważ znowu wywala mnie z gry. W logu prawdopodobnie jest coś nie tak z jakąś modyfikacją jednak nie wiem którą. Ciekawy jestem jaka to modyfikacja ( lub cała paczka modów) żebym mógł ją wywalić. Daję log z tego momentu gdzie podaje jakby "ścieżkę" modu. Zaraz potem gra się crashuje.

Log

Z góry dzięki za pomoc Smile (IPB)

RE: Jaka modyfikacja powoduje błąd? - nirwana9 - 28-05-2016

Zrób tak Smile (IPB)

Wpisz reseta ekonomii przez te usunięte mapy :

Wpisanie komendy g_force_economy_reset 1
Restart gry
Wpisanie komendy g_force_economy_reset 0

A następnie :
Wpisz : g_remove_missing_accessories 1
Restart gry
Wpisz g_remove_missing_accessories 0

Powinno zadziałać Smile (IPB)

A jeśli nie wiesz jak otworzyć konsolę to wejdź w Moje dokumenty>Euro Truck Simulator 2> i tutaj szukaj plik config.cfg
Otwórz notatnikiem i zajdź :

uset g_console "0"
Zmień na
uset g_console "1"

Zapisz i wejdź do gry i wciśnij tyldę " ~ "

Powinno pomóc Smile (IPB) - A jeśli nie to wstaw log z gry - znajdziesz też w dokumentach Smile (IPB)

RE: Jaka modyfikacja powoduje błąd? - mati220 - 28-05-2016

Ok. Ale na tamtym profilu tez wywala przez te same błedy co wstawiłem w logu. Jaka to moze byc modyfikacja albo co moze powodować taki błąd? Z tegk co widzę to coś z jakimś volvem Smile (IPB) . Dzięki za info o resecie ekonomii Smile (IPB)

RE: Jaka modyfikacja powoduje błąd? - Grit - 28-05-2016

(28-05-2016, 16:33)mati220 napisał(a): Siemka. Od jakiegoś czasu wyrzuca mnie z gry co jest bardzo wkurzające. W poprzednim profilu miałem już sporo nalatane kilometrów ale w logu wywalało mi errory z poprzednich nieużywanych map. Nie chciałem się z tym bawić i założyłem sobie nowy by móc grać na spokoju. Ale jednak nie gram ponieważ znowu wywala mnie z gry. W logu prawdopodobnie jest coś nie tak z jakąś modyfikacją jednak nie wiem którą. Ciekawy jestem jaka to modyfikacja ( lub cała paczka modów) żebym mógł ją wywalić. Daję log z tego momentu gdzie podaje jakby "ścieżkę" modu. Zaraz potem gra się crashuje.

Log

Z góry dzięki za pomoc Smile (IPB)

Wstawiłeś może 1-2% logu i chcesz aby Ci pomóc? Nie bądź śmieszny - wstaw cały log i wtedy może ktoś ci pomoże i wyjaśni w czym tkwi błąd.

Ok. Wstawię jak znowu mnie wyrzuci bo aktualnie gram Smile (IPB) chociaż właśnie w tym momencie mnie wyrzuca po którym znajdują się te linijki.

Tym razem mnie nie wyrzuciło ale wklejam to co mam. Ogólnie te same błędy się powtarzają które podałem wcześniej w logu.

Log

RE: Jaka modyfikacja powoduje błąd? - Radol - 28-05-2016

promods-tcp-trailers-v100

Ok. Jutro postaram sie wyrzucić ten mod. A da się jakoś obejść to by dalej byl ten mod a nie wyrzucalo z gry?

RE: Jaka modyfikacja powoduje błąd? - rogi0051 - 29-05-2016

Obawiam się, że nie. Ta modyfikacja jest przeznaczona do wcześniejszej wersji (chyba 1.22) i nie działa na 1.23, chyba że ją zaaktualizują.

RE: Jaka modyfikacja powoduje błąd? - mati220 - 29-05-2016

Ok. Dzięki za pomoc. To tylko czekać na aktualizację Dodgy (IPB)