Zmiany na forum - Wersja do druku +- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl) +-- Dział: Forum (https://modscenter.pl/forum_forum_1) +--- Dział: Sprawy forum (https://modscenter.pl/forum_sprawy-forum_3) +--- Wątek: Zmiany na forum (/thread_zmiany-na-forum_33839) Strony:
1
2
|
Zmiany na forum - nirwana9 - 13-11-2016 Cześć ; ) W tym wątku, jak sama nazwa mówi - informacje, co zostało wprowadzone,wycofane itp - różne tego rodzaju akcje. Na dzień dzisiejszy. Jak widać, do ekipy doszedł nowy Administrator czyli ja. W ostatnim czasie trwała segregacja starych modyfikacji do gier SCS-u Tematy, które zostały się w GTS, w niedługim czasie zostaną zastąpione nowymi linkami, które u mnie nie wygasną Również, jak wcześniej zauważyliście nowy układ działów i powstała ankieta na ten temat : http://modscenter.pl/temat-ankieta-uk%C5%82ad-dzia%C5%82%C3%B3w-na-forum_33744 Oraz, przed chwilą dodałem jedną drobną rzecz, która brakowała przez całe życie takowego stylu - dokładniej dodałem przycisk "Oznacz wszystkie działy jako przeczytane" Co prawda niektórzy pewnie będą się cieszyć, że wreszcie ta opcja doszła Ostatnia sprawa to - zrobiliśmy dla Was ułatwienie, pewnie niektórzy zauważyli - prefixy z wersją gry oraz kolorystyką Lecz w późniejszym czasie ona ulegnie lekkiej modyfikacji ETS2 1.25 - zielony czyli kompatybilny 1.26 (BETA) - ciemny-zielony kompatybilny na becie 1.24 - pomarańczowy - pół kompatybilny i mniej użytkowany 1.23-czerwony- nie kompatybilny (tylko dla 1.23) ATS 1.4-zielony - kompatybilny 1.3-czerwony - nie kompatybilny (tylko dla 1.3) Dodam też również takie info - więcej nie zdradzę nic przy tym, jedynie powiem : Pozostaje czekać, aż prace zostaną ukończone i zostaną wprowadzone w życie forum Piszcie, czy podoba się Wam, że Modscenter stara się odzyskać błysk poprzez zaniedbanie przez kilka lat.. Możecie również pisać jakie macie sugestie i co jeszcze byście chcieli widzieć na forum ? RE: Nowe zmiany na forum - Limowski - 13-11-2016 "Modscenter stara się odzyskać błysk poprzez zaniedbanie przez kilka lat" - normalnie jakbym słyszał Kaczyńskiego po wygranych wyborach. Czyszczenie działów - ok, pewnie będzie to też miało wpływ na działanie forum. Do nadrobienia macie więź pomiędzy forum a użytkownikami, bo większość osób kojarzy to forum z wyższością osób z rangą nad pozostałymi jego użytkownikami. RE: Nowe zmiany na forum - nirwana9 - 13-11-2016 "Modscenter stara się odzyskać błysk poprzez zaniedbanie przez kilka lat" - normalnie jakbym słyszał Kaczyńskiego po wygranych wyborach. To gratuluję, że tak to odbierasz. To, że coś do kogoś przywiązujesz, to świadczy tylko o złym podejściu do życia. Ale jak masz takie problemy z rządem Polskim - wyprowadź się skoro tak źle w Polsce ? "Do nadrobienia macie więź pomiędzy forum a użytkownikami, bo większość osób kojarzy to forum z wyższością osób z rangą nad pozostałymi jego użytkownikami." Tak faktycznie tak było, właśnie po to jestem tutaj aby to zmienić Wiadomo, to nie potrwa dzień, miesiąc... Moderatorzy też już dostali informacje w tym temacie. RE: Nowe zmiany na forum - bigdady40 - 13-11-2016 Podobają mi się oznaczenia że coś działa na wersij x czy y i to powinno być uporządkowane bo że działa na wersij np 1,25 to widać a że coś stare to nie bardzo. Po drugie opisy map części itd powinny być po polsku bo nie wiadomo które mapy działaja np z tsm czy promods. Np jest już nowa wersja jednej z map a jest u nas niezaktualizowana. Czasem były kasowane moje posty jak się pytałem czy to działa z taką i taką mapą, ale to właśnie przez brak opisów po polsku i jednoznacznie powinno być, że np nie działą z takim czy takim dodatkiem czy z mapą. Takie moje małe spostrzeżenie RE: Nowe zmiany na forum - nirwana9 - 13-11-2016 (13-11-2016, 22:39)bigdady40 napisał(a): Podobają mi się oznaczenia że coś działa na wersij x czy y i to powinno być uporządkowane bo że działa na wersij np 1,25 to widać a że coś stare to nie bardzo. Po drugie opisy map części itd powinny być po polsku bo nie wiadomo które mapy działaja np z tsm czy promods. Np jest już nowa wersja jednej z map a jest u nas niezaktualizowana. Czasem były kasowane moje posty jak się pytałem czy to działa z taką i taką mapą, ale to właśnie przez brak opisów po polsku i jednoznacznie powinno być, że np nie działą z takim czy takim dodatkiem czy z mapą. Takie moje małe spostrzeżenie Rozumiem Cię doskonale. Miło słyszeć, że prefixy z wersją pomagają Co do opisu map - Masz rację w tym. Jak będę miał w ciagu 2 tygodni chwilę wolnego, to postaram się pobrać te mapy, które lubicie łączyć i po polsku opiszę co i jak aby działało Kasowane posty były tylko z powodu "zaśmiecania", uwierz mi lepiej jest samemu pobrać i sprawdzić oraz samemu pobawić się kombinacją kolejności plików aby wszystko zgrało i działało RE: Nowe zmiany na forum - bigdady40 - 13-11-2016 Nirwana no ok teraz wiem, ale już nawet nie chodzi o pytanie bo jakby było po polsku to czasem łatwiej. Już nie mówie, że musisz wszystko poprawiać, ale te co są pod 1,25 bo i tak niedługo będzie 1,26 RE: Nowe zmiany na forum - Limowski - 14-11-2016 (13-11-2016, 18:04)nirwana9 napisał(a): "Modscenter stara się odzyskać błysk poprzez zaniedbanie przez kilka lat" - normalnie jakbym słyszał Kaczyńskiego po wygranych wyborach. Nigdzie nie napisałem, że ja to tak odbieram lub coś mi się nie podoba. To jest jedynie moje pierwsze skojarzenie po przeczytaniu tego zdania, nic ponad to. Za to widzę, że Ty wiesz lepiej kim jestem i jakie mam podejście do życia. Fajnie, w końcu mam z kim porozmawiać. RE: Nowe zmiany na forum - UlvMann - 14-11-2016 Ja zgadzam się z bigdady40 w kwestii oznaczeń wersji gier i map. Jeśli ktoś wstawia mapkę na forum, to powinien ją dobrze i szczegółowo opisać, by pod jego postem było jak najmniej pytań w stylu "czy działa z tym i tym?" a jak najwięcej dyskusji o samej mapie, ciekawych rejonach czy pochwał dla autora. Takie moje zdanie. Cieszę się, że został dorzucony dział gier GIANTS, tj. FS 2017, w którego akurat też gram. Szkoda tylko, że na razie dyskusja znikoma. RE: Nowe zmiany na forum - MinusPL - 14-11-2016 Dyskusja znikoma, bo ModsCenter skupiało się na grach SCS Software. Aczkolwiek wszyscy tutaj mają nadzieję, że nieco świeżości jakie teraz wprowadzane zostały i to jeszcze nie koniec nowinek nieco tchną życie. Aczkolwiek jeśli lubisz FS 17 oraz masz jakiś temat do dyskusji - śmiało napisz, nikt nie broni RE: Nowe zmiany na forum - rogi0051 - 14-11-2016 Możnaby także założyc wątek dotyczący wyłącznie map i łączenia ich, w sensie przykładowych połączeń map ze sobą. Szukanie wśród wielu wątków i kopanie opisów jest trochę czasochłonne, a z wiedzą np. moją, gdzie znam tylko rusmap, PM i TSM taki temat zdałby egzamin. Też przydatną informacją w opisach, głównie map, byłoby zamieszczenie informacji o jej wymaganiach sprzętowych. Myślę, że to ułatwiłoby decyzję o wyborze odpowiedniej modyfikacji dla danej osoby. |