Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Wersja do druku +- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl) +-- Dział: Symulatory (https://modscenter.pl/forum_symulatory_1153) +--- Dział: Euro Truck Simulator 2 (https://modscenter.pl/forum_euro-truck-simulator-2_33) +---- Dział: ETS2 - Plany wydawnicze (https://modscenter.pl/forum_ets2-plany-wydawnicze_468) +---- Wątek: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E (/thread_najbardziej-realistyczny-interior-ren%C3%B3wek-e_34314) |
Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Ropasiak - 19-03-2017 Myślę, że screeny powiedzą na razie wszystko Mój mod: SCS Stock: Moja tekstura: Stockowa SCSowa tesktura: Komp: 10% Ikony: 25% (Pozostała cała reszta ikon na przyciskach) Tekstura dysków przyrządów: 100% Dodatkowe animacje: 0% (Nie wiem czy sobie poradzę) Wiem, że muszę kompa po prawej zmniejszyć w osi Y (W realu pomiędzy kompem na dole i górze jest czarny pasek). Komp pokładowy będzie miał dodatkowe ekrany jak w modzie Kuby141. Działą na 1.27 Jak na razie wszystko zrobione przeze mnie Aaa i ta - będzie też wersja do Magnumki. Realistyczne podświetlenie instrumentów też zrobię. No i witam po długiej modowej przerwie w ETS2 RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - nirwana9 - 19-03-2017 @Ropasiak o cześć, dawno Cię nie widziałem tutaj Kopę czasu ostatnio minęło ;D Pamiętam, jak kiedyś wydałeś za czasów GTS bardzo dobrej jakości tabliczkę imienną, a póżniej parę innych rzeczy i widzę, że przerwę musiałeś mieć ;D Miło widzieć, że wracasz w szeregi modderów Plan jest ciekawy i ambitny, co do animacji to tutaj tylko jeden użytkownik potrafi animacje w blenderze robić do ETS2 ;D RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Ropasiak - 19-03-2017 A no była długa przerwa po wydaniu Jesieni No i jeszcze poboczny mod na zamianę dźwięków - wszystko rozkradzione. Już w tylu modach swoje prace podpisane innym nickiem widziałem, że przestałem w ogóle modować. Ale wróciłem z przytupem i ambicją niczym mod z późną jesienią. Pamiętam jak mówiłem, że nie dam rady zrobić jesieni, bo to tyle tekstur trzeba zrobić - teraz mówię o tym samym z tymi ikonami... Lubię wyzwania Co do tego Pana - chyba widzę, że mi nawet "zalajkował" post Fakt faktem myślałem, żeby do niego zgłosić się o pomoc... ale wolę najpierw sam się pomęczyć - na początku myślałem, że nie dam rady w ogóle nic w kompie zmienić (jak w pogodzie z Jesienią), a tu proszę dodałem sobie napis AUTO i wygląda schludnie i działa RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - nirwana9 - 19-03-2017 Hehe grunt aby olać tych ameb internetowych - walka z nimi to jak walka z wiatrakami ;D A co do chęci, to ogólnie lepiej blokować archiwum scs tylko tak aby potem żaden unlocker potem nie mógł wypakowywać Też mam swoje wyzwanie w ETS2 podjęte i już rok czasu minęło a dalej dłubię w projekcie konwertu mapy Liczą się chęci i rozwijać umiejętności "gamingowe" - dla siebie, tak aby mieć potem satysfakcję z czegoś co się zrobiło i można czerpać przyjemność ;D A co do pana, co zalajkował to w gruncie rzeczy to on Ale właśnie najlepszą metodą jest samemu czyli próby błedów, a potem prosić o pomoc gdy się czegoś wtedy nie można rozkminić ;D Życzę powodzenia w realizacji RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Szeryff123 - 19-03-2017 A jeszcze lepiej nie wydawać i kisić na swoim kompie Fajnie że wróciłeś, jak coś trzeba to wiesz gdzie się zgłosić RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Ropasiak - 20-03-2017 Coraz mniej ikonek do zrobienia A teraz porównajcie sobie z SCSowymi przyciskami i pomyślcie, że sam musiałem się nad tym głowić co one przedstawiają Edit 21.03.2017 Wszystkie ikonki w Premiumce ukończone! Zostają jeszcze te w Magnumce w której mam już tak z 40/50% skończone. Edit 22.03.2017 Dziś pobawiłem się znów kompem pokładowym. Skończony w 20% - Wspólny wyświetlacz (Prędkość, Tempomat, Temperatura, Czas, linie, przebieg, aktualny bieg, napis AUTO) Real/Mój mod/ETS2 Standard Nie przykładajcie wagi do tekstury na zegarach jest tylko robocza. Właściwa czeka w Blenderze Być może zmienię jeszcze kolor tła komputera RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Michaleczeq - 23-03-2017 Tekstury wyglądają świetnie, fajnie byłoby też gdyby posiadały normalmaps - różnica była by wielka RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Ropasiak - 24-03-2017 Znaczy bumpmappy? Nie wiem czy będę tykał inne tekstury, zobaczy się W międzyczasie dzięki forum SCS przygotowałem plan kompa: RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - szyszek2121 - 24-03-2017 Super sprawa, teraz czekać aż się rozwinie, no ale właśnie, co planujesz jeszcze zrobić ? może lepsze tekstury ogólnego interioru (tj. fotele itp.) bo orginalne z SCS są OKROPNE RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Michaleczeq - 24-03-2017 Nie wiem czym się różnią i czy w ogóle jakaś różnica jest, ale bardziej chodziło mi o TO Czekam na dalsze efekty pracy |