Modscenter • Centrum modyfikacji do gier
Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Wersja do druku

+- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl)
+-- Dział: Symulatory (https://modscenter.pl/forum_symulatory_1153)
+--- Dział: Euro Truck Simulator 2 (https://modscenter.pl/forum_euro-truck-simulator-2_33)
+---- Dział: ETS2 - Plany wydawnicze (https://modscenter.pl/forum_ets2-plany-wydawnicze_468)
+---- Wątek: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E (/thread_najbardziej-realistyczny-interior-ren%C3%B3wek-e_34314)

Strony: 1 2 3 4 5 6

Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Ropasiak - 19-03-2017

Myślę, że screeny powiedzą na razie wszystko Wink (IPB)
Mój mod:
[Obrazek: 3kCPdi2b.jpg] 

SCS Stock:
[Obrazek: vJvK4X17.jpg]

Moja tekstura:
[Obrazek: fCX7Okvo.jpg] 

Stockowa SCSowa tesktura:
[Obrazek: z5kJJ3kp.jpg]

Komp: 10%
Ikony: 25% (Pozostała cała reszta ikon na przyciskach)
Tekstura dysków przyrządów: 100%
Dodatkowe animacje: 0% (Nie wiem czy sobie poradzę)

Wiem, że muszę kompa po prawej zmniejszyć w osi Y Szczerbaty (MC) (W realu pomiędzy kompem na dole i górze jest czarny pasek). Komp pokładowy będzie miał dodatkowe ekrany jak w modzie Kuby141.

Działą na 1.27

Jak na razie wszystko zrobione przeze mnie

Aaa i ta - będzie też wersja do Magnumki. 

Realistyczne podświetlenie instrumentów też zrobię.

No i witam po długiej modowej przerwie w ETS2 Smile (IPB)

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - nirwana9 - 19-03-2017

@Ropasiak o cześć, dawno Cię nie widziałem tutaj Big Grin (IPB) Kopę czasu ostatnio minęło ;D
Pamiętam, jak kiedyś wydałeś za czasów GTS bardzo dobrej jakości tabliczkę imienną, a póżniej parę innych rzeczy i widzę, że przerwę musiałeś mieć ;D

Miło widzieć, że wracasz w szeregi modderów Smile (IPB)
Plan jest ciekawy i ambitny, co do animacji to tutaj tylko jeden użytkownik potrafi animacje w blenderze robić do ETS2 ;D

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Ropasiak - 19-03-2017

A no była długa przerwa po wydaniu Jesieni Szczerbaty (MC) No i jeszcze poboczny mod na zamianę dźwięków - wszystko rozkradzione. Już w tylu modach swoje prace podpisane innym nickiem widziałem, że przestałem w ogóle modować. Ale wróciłem z przytupem i ambicją niczym mod z późną jesienią. Pamiętam jak mówiłem, że nie dam rady zrobić jesieni, bo to tyle tekstur trzeba zrobić - teraz mówię o tym samym z tymi ikonami... Lubię wyzwania Big Grin (IPB)

Co do tego Pana - chyba widzę, że mi nawet "zalajkował" post Szczerbaty (MC) Fakt faktem myślałem, żeby do niego zgłosić się o pomoc... ale wolę najpierw sam się pomęczyć - na początku myślałem, że nie dam rady w ogóle nic w kompie zmienić (jak w pogodzie z Jesienią), a tu proszę dodałem sobie napis AUTO i wygląda schludnie i działa Szczerbaty (MC)

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - nirwana9 - 19-03-2017

Hehe grunt aby olać tych ameb internetowych - walka z nimi to jak walka z wiatrakami ;D
A co do chęci, to ogólnie lepiej blokować archiwum scs tylko tak aby potem żaden unlocker potem nie mógł wypakowywaćSmile (IPB) Też mam swoje wyzwanie w ETS2 podjęte i już rok czasu minęło a dalej dłubię w projekcie konwertu mapy Szczerbaty (MC) Liczą się chęci i rozwijać umiejętności "gamingowe" - dla siebie, tak aby mieć potem satysfakcję z czegoś co się zrobiło i można czerpać przyjemność ;D
A co do pana, co zalajkował to w gruncie rzeczy to on Big Grin (IPB) Ale właśnie najlepszą metodą jest samemu czyli próby błedów, a potem prosić o pomoc gdy się czegoś wtedy nie można rozkminić ;D

Życzę powodzenia w realizacji Smile (IPB)

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Szeryff123 - 19-03-2017

A jeszcze lepiej nie wydawać i kisić na swoim kompie Szczerbaty (MC) Fajnie że wróciłeś, jak coś trzeba to wiesz gdzie się zgłosić Big Grin (IPB)

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Ropasiak - 20-03-2017

[Obrazek: DSJESDJe.jpg] [Obrazek: n7eGoAZx.jpg] [Obrazek: mnPldFzF.jpg] [Obrazek: cBXNO0MC.jpg]

Coraz mniej ikonek do zrobienia Szczerbaty (MC)

A teraz porównajcie sobie z SCSowymi przyciskami i pomyślcie, że sam musiałem się nad tym głowić co one przedstawiają Szczerbaty (MC)

Edit 21.03.2017

[Obrazek: nZKMC6ji.jpg] [Obrazek: Tw4vlkuo.jpg] [Obrazek: MD33KStB.jpg] [Obrazek: I04ZyjRY.jpg] [Obrazek: OHBVhrAN.jpg] [Obrazek: HKCSdyMh.jpg] [Obrazek: NIfPiP2T.jpg]

Wszystkie ikonki w Premiumce ukończone! Zostają jeszcze te w Magnumce w której mam już tak z 40/50% skończone.

Edit 22.03.2017

Dziś pobawiłem się znów kompem pokładowym. Skończony w 20% - Wspólny wyświetlacz (Prędkość, Tempomat, Temperatura, Czas, linie, przebieg, aktualny bieg, napis AUTO)

Real/Mój mod/ETS2 Standard

[Obrazek: reZb8T7u.jpg]
[Obrazek: GsrwxPlZ.jpg]
[Obrazek: e8M28iCZ.jpg]

Nie przykładajcie wagi do tekstury na zegarach jest tylko robocza. Właściwa czeka w Blenderze Wink (IPB)

Być może zmienię jeszcze kolor tła komputera

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Michaleczeq - 23-03-2017

Tekstury wyglądają świetnie, fajnie byłoby też gdyby posiadały normalmaps - różnica była by wielka Smile (IPB)

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Ropasiak - 24-03-2017

Znaczy bumpmappy? Nie wiem czy będę tykał inne tekstury, zobaczy się Szczerbaty (MC)

W międzyczasie dzięki forum SCS przygotowałem plan kompa:

[Obrazek: JIzoSy2k.jpg]

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - szyszek2121 - 24-03-2017

Super sprawa, teraz czekać aż się rozwinie, no ale właśnie, co planujesz jeszcze zrobić ? może lepsze tekstury ogólnego interioru (tj. fotele itp.) bo orginalne z SCS są OKROPNE Big Grin (IPB)

RE: Najbardziej realistyczny interior Renówek :E - Michaleczeq - 24-03-2017

Nie wiem czym się różnią i czy w ogóle jakaś różnica jest, ale bardziej chodziło mi o TO

Czekam na dalsze efekty pracy Smile (IPB)