kamil-fresh - Wersja do druku +- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl) +-- Dział: Symulatory (https://modscenter.pl/forum_symulatory_1153) +--- Dział: Euro Truck Simulator 2 (https://modscenter.pl/forum_euro-truck-simulator-2_33) +---- Dział: ETS2 - Galeria (https://modscenter.pl/forum_ets2-galeria_470) +---- Wątek: kamil-fresh (/thread_kamil-fresh_34645) Strony:
1
2
|
kamil-fresh - kamil -fresh - 09-06-2017 VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA NUMER ZLECENIA 001 ZAŁADUNEK GDYNIA(PL) ROZŁADUNEK LUBLANA(SLO) KILOMETRY W ZLECENIU 1200 Km. ŁADUNEK MROŻONKI WAGA 24 000 Kg. KIEROWCA NUMER 002 KAMIL ROJEK Witam wszystkich bardzo serdecznie! Dziś po kilku dniach zbierania się w sobie by wstawić wam pierwszą foto relacje nadszedł ten dzień że oto i ona. Na samym początku chciał bym napisać jak Piotrek kilka zdań o sobie. A więc mam na imię Kamil mam 25 lat i mieszkam z Piotrkiem na jednym osiedlu w Gdyni więc koledzy a zarazem dobrzy przyjaciele. Jestem współwłaścicielem oraz współtwórcą firmy FRESH-EXPRES. Pomysł na Firmę naszedł nas po tym jak na tej oto stornie oglądaliśmy oraz czytaliśmy opisy z tras Firmy WIELPOL MI-TRANS oraz wielu wielu innych. Od lipca ruszamy na pełnym gazie czyli będzie otwarta rekrutacja do Firmy więc zaglądajcie często a może się załapiecie. Oczywiście trzeba spełniać warunki jakie są podane w opisie w zakładce VIRTUAL SPEDITION.
OPIS ZLECENIA
W Poniedziałkowy wieczór otrzymałem telefon z Firmy że około 9:00 rano mam być na załadunku kilka ulic dalej od miejsca w którym zostawiamy nasze naczepy. Po zajechaniu rano na bazę szybko się rozpakowałem zatankowałem Volviacza i ogień na parking w porcie po naczepę. Załadunek bez rampy więc trochę szarpania się z paleciakiem. Magazynier podwoził palety rakiem a resztą zajmowałem się ja sam. A więc od samego rana mała siłownia. Po załadunku 45 minut oczekiwania na dokumenty bo jak się okazało osoba odpowiedzialna za ich wypisanie nie dotarła jeszcze do pracy. Po odebraniu dokumentów zostało to co człowiek lubi najbardziej czyli przysłowiowy ogień na tłoki. Większość autostrad to kilometry uciekały same i nawet nie wiedziałem kiedy te 1200 Km minęło. Rozładunek podobna sytuacja jak z załadunkiem niby wolne rampy ale nie kwapili sie do rozładunku. Na szczęście wszystko się udało po dwóch godzinach rozładowany. A teraz zapraszam was na pierwsze zdjęxia w moim wykonaniu mam nadzieje że sie spodobają.
TANKOWANIE I W DROGĘ PO TEŚCIOWĄ
CZAS SIĘ ROZPAKOWAĆ I PODPIĄĆ DOBRY KILOMETR PODLOTU NA ZAŁADUNEK ZAŁADUNEK 45 Min. CZEKANIA NA DOKUMENTY GDYNIA PRZEJECHANA POGODA W SAM RAZ NA JAZDĘ IDZIEMY JAK KUNA NA ŁÓDŹ ŁÓDŹ KOLEJNY CEL KATOWICE ZOBACZYLI NIEBIESKICH I OD RAZU ZACZĘLI PRZEPISOWO JECHAĆ KATOWICE NOCĄ PO PAUZIE GRANICA POLSKA-CZECHY 633 Km. DO ROZŁADUNKU KIERUNEK BRNO BRNO AUSTRIA GRAZ NADCIĄGAM TAKIE WIDOKI W AUSTRII ALE JEDNAK NIC NIE POBIJE WŁOSZECH I SKANDYNAWII SŁOWENIA LUBLANA CORAZ BLIŻEJ W KOLEJCE NA ROZŁADUNEK PO DWÓCH GODZINACH NA NACZEPIE POZOSTAŁO TYLKO WSPOMNIENIE PO ŁADUNKU ROZŁADUNEK PO ROZŁADUNKU NADSZEDŁ CZAS NA CHWILĘ ODPOCZYNKU. CAŁE SZCZĘŚCIE W ZAMIAN ZA CZEKANIE NA ROZŁADUNEK DOSTAŁEM POZWOLENIE BY PRZYCUPNĄĆ POD PŁOTEM. TAK WIĘC UPRAGNIONA PAUZA A NA NIEJ DOBRE JEDZONKO ORAZ KAWA. A POTEM CZAS NA ZWIEDZANIE. DO USŁYSZENIA! VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA RE: kamil-fresh - kamil -fresh - 30-06-2017 VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA NUMER ZLECENIA 001 ZAŁADUNEK LUBLANA(SLO) ROZŁADUNEK BOBRUJSK(BY) KILOMETRY W ZLECENIU 1600 Km. ŁADUNEK WINO WAGA 22 000 Kg. KIEROWCA NUMER 002 KAMIL ROJEK Hej Witajcie! Dawno nic nie było z racji wyjazdu do pracy niestety tak to jest jak się montuje reklamy po całej Polsce. Ale nie o tym czas wracać na ziemię i dodać to na co każdy czekał. Jesteście gotowi to zapinamy pasy i ruszamy. Środa rano człowiek sobie spaceruje po mieście i kulturalnie zwiedza a tu dzwoni telefon że mam załadunek. No więc co nie było co przedłużać wyprawy i wracać do auta. Na miejscu ogarnąłem sobie jakieś kanapki i czas ruszać na załadunek. Wprowadzając dane do GPS okazało się że firma puściła mnie na niezłą minę bo trasa na Białoruś. Ale trzeba odkrywać nieznane więc zbytnio się nie martwiłem. Na załadunku trochę zeszło bo towar delikatny wiec trzeba było go godnie przyjąć. Najważniejsze to by palety nie przemieszczały się po naczepię a co za tym idzie tyczki i rozpórki poszły w ruch. Po załadunku czysta przyjemność czyli jazda. Kilometry uciekały paliwo z baku też więc wszystko poszło dobrze. Na rozładunku przed czasem bo na granicy obyło się bez kontroli więc szybka kawa. Rano Białorusini zabrali się do pracy i po pół godzinie byłem wolny. Zapraszam was na kilka ujęć z trasy znów nic ciekawego ale zawsze coś.
ZAŁADUNEK
ZAŁADOWANI DOKUMENTY PODBITE RUSZAMY NA BIAŁORUŚ LUBLANA ZA MNĄ PRZEJECHANA PRZED PORANNYM SZCZYTEM W STRONĘ BUDAPESZTU WĘGRY ZACZYNA ROBIĆ SIĘ TROCHĘ CIASNO MAŁY SKRAWEK BUDAPESZTU ROZPĘDZENI W STRONĘ KOSZYC SŁOWACJA KOSZYCE PAUZA ZA KOSZYCAMI 900 Km. DO CELU POLSKA NA HORYZONCIE RUDY 102 POLSKA POLSKIE KLIMATY CZATUJĄ ZIELONE SZKODNIKI JANÓW LUBELSKI ZLOT KURIERKI LUBLIN IDZIE POZDEJMOWAĆ OPONY W NACZEPIE JEDZIEM NA TERESPOL BIAŁORUŚ BRZEŚĆ OSIEM DZIEWIĘĆ NA BLACIE I LECIMY OD DZIESIĘCIU KILOMETRÓW TAKIE DZIURY NIC TYLKO SŁYCHAĆ JAK BUTELECZKI DZWONIĄ. ŻE DOJECHAŁY W CAŁOŚCI GRANICZY Z CUDEM. TANKOWANIE I PAUZA PRZED SŁUCK 120 Km. DO CELU SŁUCK GRUBO PRZED CZASEM NIBY BIAŁORUSIN NA OCHRONIE ALE NAWET PRZYJAŹNIE NASTAWIONY. POZWOLIŁ WJECHAĆ NA PLAC I NAWET USTAWIĆ SIĘ POD RAMPĄ. A MNIE NIE PRZYSZŁO NIC INNEGO JAK CZEKAĆ DO RANA AŻ ROZŁADUJĄ. A TYM CZASEM KOLACJA I UDERZAM W KIMONO. DO USŁYSZENIA! VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA RE: kamil-fresh - kamil -fresh - 15-07-2017 [Obrazek: freshnwzw1.jpg]
VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA NUMER ZLECENIA 001 ZAŁADUNEK BOBRUJSK(BY) ROZŁADUNEK GDYNIA(PL) KILOMETRY W ZLECENIU 901 Km. ŁADUNEK MLEKO W PROSZKU WAGA 21 000 Kg. KIEROWCA NUMER 002 KAMIL ROJEK Hej siemaneczko witajcie! Nareszcie dało mi się znaleźć dla was trochę czasu i wstawić zaległa trasę. Widzę że Piotrek już się rozliczył więc kolej na mnie. Tak więc bez zbędnego gadania zaczynamy. Po dobie spędzonej na Firmie której rozładowywałem wino ze Słowacji nadszedł upragniony esemes ze współrzędnymi załadunku. Dwadzieścia kilometrów podlotu na Firmę gdzie jak się okazało mam załadować 21 ton mleka w proszku. Załadunek nie będę narzekał bo sprawny w końcu zależało też na czasie. Dlaczego chodziło o czas a no już tłumacze. Ja dostarczam towar do Polski dokładnie do Gdyni gdzie na Porcie przeładunek na prom i dalej towar płynie na Szwecję. Taka robota mi odpowiada bo zrzucałem ładunek w tym samym miejscu co parkujemy nasze naczepy. Trasa po Białorusi po za tym że jak zwykle wracać musiałem po tych samych dziurach nie stanowiła problemu. Polska szybko i gładko więc żyć nie umierać. A teraz zapraszam was na kilka fotek z trasy.
ZAŁADUNEK
[Obrazek: 14zlzv8.jpg] ZAŁADUNEK SPRAWNY ALE WYPISANIE DOKUMENTÓW JUŻ MNIEJ [Obrazek: 14kvbz8.jpg] TAKI OTO KLIMAT NA BIAŁORUSI [Obrazek: 14l8yol.jpg] SŁUCK [Obrazek: 14scl2c.jpg] W KIERUNKU BRZEŚCIA [Obrazek: 14jualt.jpg] BRZEŚĆ [Obrazek: 147rbdd.jpg] POLSKA [Obrazek: 14zrl8y.jpg] GONIMY NA BIAŁYSTOK [Obrazek: 14v1lzo.jpg] UPOLOWANY PRZEZ RADKA BIELSK PODLASKI [Obrazek: 14v5l8p.jpg] BIAŁYSTOK [Obrazek: 14q2z9r.jpg] PO PAUZIE PRZED OLSZTYNEM [Obrazek: 14oizow.jpg] ŻÓŁTY FOTOGRAF MIKOŁAJKI [Obrazek: 14ltayf.jpg] KIERUNEK GDAŃSK [Obrazek: 143gyh6.jpg] GADY WYSZŁY NA POLOWANIE [Obrazek: 14f1yvy.jpg] GDYNIA [Obrazek: 14eklqo.jpg] ROZŁADUNEK [Obrazek: 14kfz8a.jpg] PO ROZŁADUNKU I ZOSTAWIENIU NACZEPY NA PLACU ZJECHAŁEM SAMYM KONIEM NA BAZĘ. PO CZYM ZAKOŃCZYŁEM PO WIELU TYGODNIACH SWOJĄ PIERWSZĄ TRASĘ. BAZA [Obrazek: 14b6bv7.jpg] PODSUMOWANIE ZLECENIA NUMER 001 PRZEJECHANY DYSTANS 3700 Km. SPALONE PALIWO 1460 LITRÓW BAJO I DO NASTĘPNEGO! [Obrazek: fresh1fbc6.jpg] VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA RE: kamil-fresh - OgułemCałeTe - 15-07-2017 Fajny foty RE: kamil-fresh - kamil -fresh - 08-08-2017 VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA NUMER ZLECENIA 002 ZAŁADUNEK GDYNIA(PL) DO ŁADUNEK PŁOCK(PL) BIAŁYSTOK(PL) ROZŁADUNEK NEWCASTLE(UK) KILOMETRY W ZLECENIU 1941 Km. ŁADUNEK OLEJ SILNIKOWY SMARY WAGA 21 000 Kg. KIEROWCA NUMER 002 KAMIL ROJEK Dzień dobry cześć hej witajcie! Witam wszystkim po dłuższej nieobecności spowodowanej urlopem. Wyjazd z dziewczyną do Chorwacji więc odcięcie od Świata virtualnego. Ale nie o tym czas wracać na szlak. A tutaj jak by nie patrzeć mała odmiana. Moje volvo pojechało na serwis więc trzeba było jechać w trasę autem zastępczym. Ale chociaż można posmakować luksusu bo nowe volvo też 460 koni więc można po testować. Jedyne co mi nie pasuje to naczepa bo od kilku lat latam na chłodni a tu ładunek na firanę. Ale co tam trzeba się jakoś przez ten czas przemęczyć. Załadunek w Gdyni oleju silnikowego w beczkach po tysiąc litrów więc odpinanie boku i zabezpieczanie. Trochę trzeba było się pogimnastykować bo to nie chłodnia że zamyka sie drzwi i ogień. Potem miałem udać się już na Anglię ale jak się okazało nie tak szybko. Ledwie wyjechałem z Gdyni dzwonią z naszej Spedycji że mam do ładunek w Płocku na petrochemii. Tam też się udałem poszło nawet sprawnie i co na do ładunku znów telefon że będzie jeszcze jedno miejsce ale muszą potwierdzić. Wiec by nie było udałem się na parking i po pół godzinie okazało się że czeka mnie jeszcze jeden do ładunek w białym stoku. Ważne że wszystko w czasie no i miejsce na naczepie wykorzystane. Trasa sama przyjemność volvo szło jak oszalałe jednak nowa technologia. Kilometry tylko uciekały. Potem prom ponad piętnaście godzin ale za to człowiek odpoczął i nawet niezłą rybę z frytkami podali. W Anglii szybki strzał bo po zjeździe z promu tylko sto kilometrów podlotu na rozładunek. Sam rozładunek mozolny bo szukali raka by rozładować na moje szczęście wszystko szło w jedno miejsce. Zapraszam was na kilka ujęć z trasy.
TAKI ZESTAW NA TO ZLECENIE W DRODZE NA ZAŁADUNEK STRAJK W OBRONIE KORNIKA DRUKARZA LUDZIE TO NAPRAWDĘ NIE MAJĄ CO ROBIĆ TAKI DOJAZD NA ZAŁADUNEK NO NIC CZAS ROZPIĄĆ BOK W OCZEKIWANIU NA ZAŁADUNEK ODBIERAM DOKUMENTY I GONIE NA PŁOCK WYSTAWIENIE KILKU PIECZĄTEK I PODPISÓW TRWA DŁUŻEJ NIŻ ZAŁADUNEK STANDARDOWA FOTA Z WYJAZDU Z GDYNI CHWILOWY ATAK W STRONĘ ŁODZI WSPIERAMY BUDŻET PAŃSTWA DO ŁADUNEK CORAZ BLIŻEJ KIERUNEK PŁOCK W KOLEJCE NA DO ŁADUNEK CHŁOPAKI ŁADUJĄ AŻ MIŁO ZAKAZ FILMOWANIA I ROBIENIA ZDJĘĆ ALE PAMIĄTKOWA MUSI BYĆ DŻU DŻU COŚ SIĘ KOŁYSZE CZEKAM NA DOKUMENTY SZALONE TELEFONY W OCZEKIWANIU NA DANE KOLEJNEGO DO ŁADUNKU W STRONĘ WARSZAWY WARSZAWA DZIDA NA BIAŁYSTOK MIAŁ BYĆ DO ŁADUNEK O 18:00 A WYCHODZI NA TO ŻE BĘDZIE RANO ŁADUJEMY TO ZNACZY KTO ŁADUJE TO ŁADUJE CHWILOWO NA LUBLIN KOLEJNY CEL ŚWIECKO PO RAZ KOLEJNY WARSZAWA AUTOSTRADA WOLNOŚCI A2 GONIMY NA BERLIN ŚWIECKO WJAZD NA NIEMCY KOLEJNY CEL HANNOVER PO PAUZIE ZA MAGDEBURGIEM 1040 Km. DO CELU TROCHĘ CZUJE NA PLECACH TEN CIĘŻAR HOLANDIA CORAZ BLIŻEJ MAŁY STAU PRZED HOLANDIĄ HOLANDIA AMSTERDAM OCZEKIWANIE NA WJAZD NA PROM ANGLIA ROZŁADUNEK CORAZ BLIŻEJ NA ROZŁADUNKU PRZED CZASEM CZEKAM NA WÓZKOWEGO PLAC DUŻY TO PO ROZŁADUNKU STANĄŁEM NA BOKU I CZEKAM CO DALEJ. PO ZAKOŃCZENIU TRASY NAPISZE WAM MAŁA OPINIE NA TEMAT VOLVO ORAZ NACZEPY. A TYM CZASEM DO NASTĘPNEGO! VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA RE: kamil-fresh - kamil -fresh - 06-10-2017 VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA
NUMER ZLECENIA 002
ZAŁADUNEK
NEWCASTLE(UK)
ROZŁADUNEK
KOKKOLA(FIN)
KILOMETRY W ZLECENIU
1551 Km.
ŁADUNEK
SUCHA KARMA
WAGA
17 000 Kg.
KIEROWCA
NUMER 002
KAMIL ROJEK
Cześć siemanko wszystkim. Po dość długiej przerwie czas powrócić do Virtualnej Vs. Niestety obowiązki w życiu prywatnym nie pozwoliły na to by wstawić chodź by małą foto relacje. Ale spokojnie powracam i będę starał się częściej tutaj zaglądać by razem z wami odkrywać nowe terany no nowej mapie ProMods. Niestety do tego dochodzi też nowa łatka gry która ogranicza modyfikacje które posiadam ale trzeba będzie coś radzić. No dobra ale nie o tym czas nadrobić zaległości. Po ostatnim rozładunku i spędzeniu prawie dwóch dni w Anglii nadszedł czas by się z tamtą wyrwać. Tak więc zaraz po telefonie z firmy udałem się na załadunek. Moim ładunkiem okazała się sucha karma dla psów ogólna masa siedemnaście ton. Sam załadunek trwał dość długo bo Anglicy nie chcieli by Polaczek opuszczał ich piękny kraj. Po załadunku i zabezpieczeniu towaru zostało to co lubię najbardziej. Sama trasa coś wspaniałego świetne tereny sporo rejsów promem żyć nie umierać. Na rozładunku w Finlandii trochę spóźniony ale nie robili żadnej afery. Tak więć zapraszam was na kilka ujęć z trasy.
ZAŁADUNEK
ANGLICY MAJĄ PRZERWĘ NA HERBATĘ
WIEC OCZEKIWANIE 20 Min. NA DOKUMENTY
SPOKOJNY WYLOCIK Z NEWCASTLE
WSZYSCY MAJĄ MAM I JA MOST KRÓLOWEJ
WITAMY W DANII
CIŚNIEMY NA AALBORG
KILKA MINUT W PLECY
WPADŁO BY SIĘ COŚ ZJEŚĆ ALE SZKODA CZASU
A LODÓWKA PEŁNA
KIERUNEK PROM FREDERIKSHAVN
PODPŁYWA MASZYNA ZAGŁADY
BILET JEST LINIA JEST WIĘC PŁYNIEMY NA SZWECJĘ
SZWECJA
POPOŁUDNIOWE KORKI W GOTEBORGU
PO RAZ KOLEJNY DROBNA OBSUWKA
TAKIE WIDOKI W DRODZE NA SZTOKHOLM
OSTATNI PROM W DRODZE NA FINLANDIĘ
FINLANDIA
KIERUNEK PORI
TAKIE KLIMATY TO JA LUBIE
PORI
ROZŁADUNEK
KOKKOLA
PO ROZŁADUNKU STANDARDOWO OGARNIANIE NACZEPY.
NASTĘPNIE SZYBKA KOLACJA I OCZEKIWANIE CO DALEJ.
A TYM CZASEM DO NASTĘPNEGO!
VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA
RE: kamil-fresh - Daras94 - 07-10-2017 Relacyjka fajniutka...oby tak dalej RE: kamil-fresh - kamil -fresh - 28-10-2017 VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA
NUMER ZLECENIA 002
ZAŁADUNEK
KOKKOLA(FIN)
DO ŁADUNEK
SUNDSVALL(S)
ROZŁADUNEK
GDAŃSK(PL)
KILOMETRY W ZLECENIU
835 Km.
ŁADUNEK
GRANITOWE PŁYTY
PIŁA DO CIĘCIA GRANITU
WAGA
24 000 Kg.
KIEROWCA
NUMER 002
KAMIL ROJEK
Siemaneczko wszystkim! Z racji że pogoda nie dopisuje i w pracy dziś wolne bo nie możemy montować neonów czas nadrobić zaległości. Tak więc jeśli jesteście gotowi zapraszam i ruszamy. Po kilku godzinach spędzonych na firmie otrzymałem telefon od szefa wszystkich szefów czyli Piotrka że za dobre pół godziny będzie w Kokkoli. W trakcie naszej rozmowy wynikło że jedzie na załadunek do spedycji niedaleko mnie. A więc udało nam się ogarnąć szybką kawę i trochę porozmawiać o tym co u nas. Następnie ja otrzymałem wiadomość że zaraz mają mnie rozładowywać a Piotrek ze ma załadunek. Każdy z nas udał się w swoją stronę a ja po rozładunku udałem się dwadzieścia kilometrów na załądunek do kamieniołomu. Załadunek trzech płyt granitowych przez dach więc by uniknąć awantury postanowiłem ograniczyć robienie zdjęć. Następnie obierając dokumenty dostałem sms że w Szwecji czeka na mnie piła do cięcia ów płyt. W sumie ciekawy powrót do domu. Do ładunek przez tylną furtkę i powiem wam że ledwo udało się upchnąć owy towar. Potem pozostałą mi sama przyjemność czyli jazda i Promy. Z rozładunkiem nie było już tak ciekawie z racji że to plac budowy jakiegoś pomnika. Wszystko rozkopane ciasno na dodatek pełno gapiów ale Fresh zawsze da radę. Po rozładunku zjechałem pusto na bazę gdzie zostawiłem naczepę która wraca z testów a następnie odstawiłem Volvo do salonu. Na koniec foto relacji opiszę wam trochę o Volvie oraz naczepię. A tym czasem zapraszam na kilka ujęć z trasy!
ZAŁADUNEK
WAGA
ODBIÓR DOKUMENTÓW
WYJAZD TO MAJĄ KONKRETNY
GONIMY NA PROM
TAKIM KLIMATEM ŻEGNA NAS FINLANDIA
VAASA
KOLEJNY CEL SZWECJA
DOKRĘCAM PAUZĘ PO ZJEŹDZIE Z PROMU I OGIEŃ NA DO ŁADUNEK
SZWECJA
KIERUNEK SUNDSVALL
MA CO ROBIĆ NA TYCH GÓRKACH
SUNDSVALL
DO ŁADUNEK
DAWAĆ MNIE TĄ MASZYNKĘ
SAM DO ŁADUNEK NIE TRWAŁ DŁUGO ALE WYPISANIE DOKUMENTU PRZESADA 2 h.
NA SZTOKHOLM JESZCZE KAWAŁEK
LECIMY NIE ŚPIMY
KLIMAT JEST NA TEJ SZWECJI
SZTOKHOLM
PRZEZ TE DWIE GODZINY STRATY NA DO ŁADUNKU MÓJ PLAN LEGŁ W GRUZACH
MIAŁ BYĆ PROM O 16:00 DO GDAŃSKA A TRAFI SIĘ TEN O PÓŁNOCY
PAUZA PRZED NYNASHAMN
WJAZD NA PROM O PÓŁNOCY
JUŻ NA NAS CZEKA SKUBANIUTKI
SZUKAJĄ DLA MNIE MIEJSCA
TAK TO JEST JAK SIĘ PRZEBUKOWUJE BILET
POLSKA
DOJAZD NA ROZŁADUNEK
ROBI SIĘ TROCHĘ CIASNO
CHŁOPAKI SIĘ ZASTANAWIAJĄ JAK ROZŁADOWAĆ
A TYM SAMYM TWORZĄ SIĘ TROCHĘ KORKI
MAJĄ PLAN ROZŁADOWAĆ KOPARKĄ NO TO ŻYCZĘ POWODZENIA
Z ROZŁADUNKU FOTY WAM NIE POKARZE BO SZKODA MI SŁÓW NA TO CO WYCZYNIALI
MÓWIĘ IM ZE ZESTAW NIE NALEŻY DO FIRMY A ONI CHCIELI PRZECIĄGAĆ 6 TONOWE PŁYTY GRANITU PRZEZ CAŁA NACZEPĘ.
WYSZŁO NA MOJE CZYLI WEZWALI POLICJĘ ZATRZYMALI RUCH I ZDEJMOWALI BOKIEM
PO ROZŁADUNKU NA PUSTO ZJAZD NA BAZĘ I LEKKIE ROZLUŹNIENIE BO W KOŃCU TYDZIEŃ W DOMU
ROZŁADOWANY NACZEPA OGARNIĘTA DOKUMENTY PODPISANE WRACAM NA BAZĘ
GDYNIO NADCIĄGAM
ŻEGNAMY GDAŃSK
GDYNIA
DO BAZY CORAZ BLIŻEJ
ODSTAWIAM NACZEPĘ I ODPROWADZAM RANO KONIA DO SALONU VOLVO
NO TO CO ODDAJE GADA
PODSUMOWANIE ZLECENIA NUMER 002
PRZEJECHANY DYSTANS
4327 Km.
SPALONE PALIWO
1400 LITRÓW
PODSUMOWANIE TESTÓW CIĄGNIKA ORAZ NACZEPY
VOLVO FH 460 Km.
Co ja mogę wam tu wiele napisać jakie jest Volvo każdy widzi. Mnie powaliło od pierwszego wejrzenia swoim wyglądem oraz osiągami. Przejechałem nim nie wiele ale to wystarczyło by pokochać ten model. Jak dla mnie nie ma on żadnych wad a same zalety. Największa kabina wygodne łóżko sporo schowków na dodatek dość pojemnych. Silnik skrzynia biegów oraz zawieszenie pracuje wyśmienicie człowiek po przejechaniu czasy pracy nie czuje zmęczenia. Czytelne zegary pojemna lodówka niskie spalanie. Cóż więcej pisać gdyby były plany zakupu tego modelu nie wahał bym się ani chwili. Jednym słowem Ideał.
NACZEPA WIELTON 2017r.
Co do naczepy mam kilka zastrzeżeń dość słaba jakość wykonania. Ciężko przesuwająca się firana do tego podczas jazdy tempem autostradowym robi taki szum że nie wiadomo czy zaraz jej pęd powietrza nie zerwie. Co by tu o niej pisać jeśli rozważacie zakup tej naczepy pierw ją przetestujcie.
A TYM CZASEM TRZYMAJCIE SIĘ I DO NASTĘPNEGO!
RE: kamil-fresh - Daras94 - 28-10-2017 Dobrze jest...oby tak dalej RE: kamil-fresh - kamil -fresh - 16-11-2017 VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA
POWIEW ŚWIEŻOŚCI!
Witajcie! Dzisiaj tak trochę z innej beczki i mała niespodzianka! Od ostatniej trasy minęło trochę czasu i wiele się zmieniło. Jak sami wiecie w ostatniej trasie testowałem nowe Volvo i naczepę. Opinia na temat Volvo była bardzo dobra gorzej z naczepą. Ale ostatnie tygodnie wraz z Szefem wszystkich Szefów Piotrkiem spędziliśmy na poszukiwaniach ideału do firmy. No i jak możecie się domyśleć jest i ON. No dobra ale teraz od początku tydzień temu dostaliśmy telefon od dilera Volvo we Wrocławiu że czeka na odbiór nasz nowy koń pociągowy. Jest nim Volvo fh16 2017 rok silnik o mocy 460 koni mechanicznych ze skrzynią automatyczną. Ciągnik został zakupiony za sprzedaż naszego Mana i Mercedesa. Nasz kierowca Marcin przesiada się na moje stare Volvo. Co dalej powiem wam tak ze długo szukaliśmy opcji jaka naczepa pasowała by do Nowego Volva. Sporo szukania po necie jazdy po Polsce Niemczech Austrii i w końcu nam się udało. Trafiliśmy w Austrii fajne i prawie nowe naczepy kogel. Firma z której je kupiliśmy niestety ogłosiła upadłość a nam udało się wyrwać świetne perełki. Naczepy nówki pracowały tylko dwa miesiące agregat THERO-KING dwie grodzie więc można szaleć. Zakupiliśmy ich 5 sztuk. Tak więc jak sami widzicie zmiany zmiany i jeszcze raz zmiany. Po niżej łapcie kilka fotek z jazdy po odbiór auta we Wrocławiu a w dalszej części będzie zapowiadana niespodzianka. ZAPRASZAM!
POWIEM WAM TAK.
DZIEWCZYNA PODWIOZŁA MNIE NA NASZĄ FIRMĘ A TAM TAKIE CUDO.
NA NIEMIECKICH BLACHACH.
WCHODZĘ DO BIURA A PIOTREK A ŻE TRAFIŁA SIĘ OKAZJA TO SOBIE KUPIŁ PASSATA.
TAK SIĘ POWODZI WE FRESHU!
STARTUJEMY Z PIOTRKIEM DO WROCŁAWIA PO VOLVO
NO TO HENIU ZASZALAŁ SKAKAĆ Z DACHU MU SIĘ ZACHCIAŁO.
NO TO POJECHALIŚMY
245 KONI ROBI ROBOTĘ I NA OGRANICZENIU DO 50 Km/h POSZLIŚMY 90 Km/h
TAK WIĘC 500ZŁ MANDATU I 10 PUNKTÓW KARNYCH WPADŁO
PRZEJECHAĆ TRÓJMIASTO I NIE STAĆ W KORKU TO GRANICZY Z CUDEM
LECIMY NA BYDGOSZCZ
MAŁA KAWKA ZA BYDGOSZCZĄ I GONIMY DALEJ W KIERUNKU POZNANIA
OKOLICE POZNANIA
A DO WROCŁAWIA CORAZ BLIŻEJ
WROCŁAW
DOJECHALIŚMY
POWIEM WAM ŻE TAK SZYBKO UCIEKAŁY TE KILOMETRY ŻE JAK BYŚMY SIĘ TELEPORTOWALI
ALE NIE MA LIPY IDZIEMY PO NOWEGO TRUCK-a
JEST I ON!
NA RAZIE TO NIC TAKIEGO ALE PODOBNO NA POWROCIE DO GDYNI MAM ZAJECHAĆ NA SERWIS MERCEDESA W WARSZAWIE BO TAM CZEKA NA MNIE JAKAŚ NIESPODZIANKA.
ŚWIEŻUTKI JESZCZE PACHNIE
LECIMY NA WAWĘ
OD DZISIEJSZEGO DNIA LUBIE WROCŁAW JESZCZE BARDZIEJ
POWIEM WAM ŻE TAK SIĘ FAJNIE JEDZIE ŻE NAWET NIE WIEM KIEDY I JUŻ ŁÓDŹ
A CO ZA TYM IDZIE DO WARSZAWY CORAZ BLIŻEJ
STOLICA CORAZ BLIŻEJ
SAMOLOTY NISKO LATAJĄ TAK WIĘC WITAMY WE WARSZAWIE
NAWIGACJA VOLVO A NAWIGACJA PASSATA
I SZEFU MUSI JECHAĆ ZAWRÓCIĆ A MY ELEGANSIO NA SERWIS MERCEDESA I NIESPODZIANKĘ
NO TO MNIE PIOTREK ZASKOCZYŁ
NOWE AUTO NOWY TRUCK
A TERAZ OKLEJANIE TRUCK-a I NOWEJ NACZEPY W FIRMOWE BARWY
OSTATNI RAZ W SZAROŚCI
A TERAZ CZAS ZAPREZENTOWAĆ NOWE DZIECKO FIRMY FRESH EXPRES
NA SAMYM POCZĄTKU KONIK
TYŁ MOJEJ NACZEPY
NO TO ŁAPCIE KOMPLET
OD DZIŚ MOGĘ DUMNIE POWIEDZIEĆ
MÓJ NOWY ZESTAW!
TERAZ TYLKO PODLOT DO GDYNI SPAKOWAĆ SIĘ I RUSZAĆ W TRASĘ!
MAM NADZIEJĘ ŻE WAM SIĘ PODOBAŁO!
POZDRAWIAMY SZEF FIRMY PIOTREK ORAZ JA ZWYKŁY SZARY CZŁOWIEK KAMIL!
A TYM CZASEM SZEROKOŚCI I DO ZOBACZENIA NA TRASIE!
|