NAWROCKI94 - Wersja do druku +- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl) +-- Dział: Symulatory (https://modscenter.pl/forum_symulatory_1153) +--- Dział: Euro Truck Simulator 2 (https://modscenter.pl/forum_euro-truck-simulator-2_33) +---- Dział: ETS2 - Galeria (https://modscenter.pl/forum_ets2-galeria_470) +---- Wątek: NAWROCKI94 (/thread_nawrocki94_34772) |
NAWROCKI94 - michalnawrocki - 22-07-2017 VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA NUMER ZLECENIA 001 ZAŁADUNEK GDYNIA(PL) OLSZTYN(PL) ROZŁADUNEK GRUDZIĄDZ(PL) ORADEA(RO) KILOMETRY W ZLECENIU 1106 Km. ŁADUNEK SILNIK ŁADOWARKI BECZKI Z OLEJEM WAGA 4 000 Kg. 16 000 Kg. KIEROWCA NUMER 004 MICHAŁ NAWROCKI Dzień Dobry! Z racji że minęło dwadzieścia dni od czasu mojego okres próbnego w Firmie Fresh Expres zostałem w środę zaproszony do biura gdzie odbyłem rozmowę z Prezesem a zarazem kierowcą Firmy. Rozmowa nie trwała długo padło zasadnicze pytanie o to czy chcę pracować pod ich skrzydłami czy rezygnuje. Odpowiedź była jedno znaczna że jeśli dogadamy dobre warunki to zostaje. Nie powiem bo chyba chłopakom zależało na tym by zwiększyć liczbę kierowców bo jak widać się udało. Od czwartku jestem pełno prawnym pracownikiem Firmy Fresh Expres. Co mogę o sobie napisać mam na imię Michał mieszkam w Kołobrzegu i mam 23 lata. W transporcie pracuje od roku a moją poprzednią firmą była znana marka KRZAK czyli nic ciekawego. Woziłem starą poczciwą babcią zborze na Wannie oraz ziemie czy też piasek oraz trociny. Nie ma czym się chwalić bo wypłaty od lutego nie widzę a sprawa w sądzie ciągnie się już kilka tygodni. Jeśli będziecie chcieli wiedzieć coś więcej o mnie to zapraszam na prywatne wiadomości lub komentarze.
OPIS TRASY
W czwartek podczas rozmowy dostałem propozycje wyboru zestawu z spośród Mana z chłodnią na testy lub Mercedesa z firaną też naczepa testowa. Z racji że w okresie próbnym jeździłem Mercedesem wybór padł na niego. Po podpisaniu umowy miałem udać się do biura spedycji po służbowy telefon kask ochronny buty oraz okulary. Po ich odbiorze z grubej rury dostałem od razu trasę z Polski na Rumunię. Nie powiem pierw radość bo rok tłuczenia się po Polskich drogach a tu jeszcze ciepła umowa i od razu taka trasa. W drodze do domu szybkie zakupy i w piątek po południu przepakowywanie do auta. Jak się okazało najpierw musiałem podjechać na firmę mieszczącą się niedaleko parkingu na załadunek silnika ładowarki do drzewa z którym udałem się do Grudziądza. Załadunek przez tylną furtkę więc poszło gładko chodź pod rampą stałem ponad 9 godzin bo jak się okazało zaginęły gdzieś dokumenty. W Grudziądzu rozładunek sprawny a po nim krótka pauza i ogień na Olsztyn by załadować beczki z olejem na Rumunię. Spedycja konkretna masz być na czas wcześniej cie nie wpuszczą na plac tak samo jak się spóźnisz. Ale się udało poczekałem kilka minut i po sprawie. Załadunek znów przez tylne drzwi godzina i start. Trasa na Rumunię przyjemna obyło się bez żadnych kłopotów. W Oradei byłem przed czasem więc Mieczysław wylewał z siebie siódme poty. A teraz zapraszam was na kilka ujęć z przebiegu mojej pierwszej trasy.
OD TEGO SIĘ WSZYSTKO ZACZĘŁO
PRZEPAKOWANY DZIEWCZYNA OSOBÓWKĄ POJECHAŁA DO DOMU A JA STARTUJE NA ZAŁADUNEK MIAŁO BYĆ FAJNIE A JAKOŚ NIE JEST ZAŁADUNEK MIAŁ BYĆ O 17:00 A ODBYŁ SIĘ O 4:00 RANO OPUSZCZAMY GDYNIĘ NA MOJE SZCZĘŚCIE NIE MA ZBYTNIO WIELKIEGO RUCHU WIĘC POWINNO SIĘ UDAĆ GRUDZIĄDZ ROZŁADUNEK OGARNIAM NACZEPĘ I STARTUJE NA DRUGI ZAŁADUNEK PEŁNA MOC NA OLSZTYN TO MI SIĘ PODOBA DZIESIĘĆ MINUT PRZED CZASEM ZAŁADUNEK ODBIERAM DOKUMENTY KOLEJNY CEL RUMUNIA I POMYŚLEĆ ŻE JESZCZE KILKA TYGODNI TEMU NA TA BUDOWĘ WOZIŁEM PIASEK BUDOWA OBWODNICY OLSZTYNA KIERUNEK WARSZAWA STOLICA KIERUNEK RZESZÓW FOTKA OD KUBY RAZEM LATALIŚMY NA WANNIE OBECNIE PRACUJE W IŁŻY I ROBI PRZEŻUTY NA CHŁODNI POZDRO Z IŁŻY TRZEBA ZNAĆ SWOJE MIEJSCE W SZEREGU JEDZIEM NA KOSZYCE SŁOWACJA NIE NO MUSIAŁEM TAKA OKAZJA MOŻE SIĘ NIE POWTÓRZYĆ PAUZA PRZED KOSZYCAMI 340 Km. DO CELU KOSZYCE WĘGRY TANKOWANIE PRZED DEBRECZYNEM 200 Km. DO CELU DEBRECZYN RUMUNIA ORADEA W KOLEJCE NA WOLNĄ RAMPĘ ROZŁADUNEK PO ROZŁADUNKU TRZEBA BYŁO OGARNĄĆ JAKIŚ PARKING I CZEKAM CO DALEJ. KTO WIE MOŻE JAKAŚ FRANCJA ALBO ANGLIA. LUB TEŻ POWRÓT NA POLSKĘ. MAM NADZIEJĘ ŻE JAK NA PIERWSZĄ FOTO RELACJE NIE WYSZŁO ŹLE. POZDRAWIAM I DO NASTĘPNEGO! VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA RE: NAWROCKI94 - michalnawrocki - 18-08-2017 VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA
NUMER ZLECENIA 001
ZAŁADUNEK
ORADEA(RO)
ROZŁADUNEK
BARCELONA(ESP)
KILOMETRY W ZLECENIU
2128 Km.
ŁADUNEK
CZĘŚCI DO CIĘŻARÓWEK VOLVO
WAGA
24 000 Kg.
KIEROWCA
NUMER 004
MICHAŁ NAWROCKI
Witam wszystkich bardzo serdecznie! Po długiej nieobecności spowodowanej sprawami zdrowotnymi wróciłem do foto relacji. A więc by was nie zanudzać to zapinajcie pasy i startujemy. Po ponad dobie czekania na ładunek nareszcze spedycja coś dla mnie znalazła. Jak się okazało nie byle gdzie i nie byle jaki ładunek. Po wprowadzeniu danych w nawigacje okazało się że czeka na mnie gorąca Hiszpania. Załadunek wcześnie rano więc trzeba było wcześnie się ogarnąć. Sam załadunek nie trwał długo gorzej było z zabezpieczeniem. Małe palety do tego ostre krawędzie ale jak się chce to da się rade. Po załadunku odbiór dokumentów i można było startować. Sama trasa coś przyjemnego piękne widoki chodź większość trasy to autostrady ale widok górskich pejzaży coś wspaniałego. W samej Barcelonie na rozładunek trzeba było troche czekać bo jak się okazało rozładunek dopiero wieczorem. Zapraszam was na kilka ujęć z trasy.
ZAŁADUNEK
KIERUNEK BUDAPESZT
WĘGRY
WSZYSCY COŚ UCIEKAJĄ Z TEJ RUMUNII
MIECIO IDZIE JAK OPĘTANY
BUDAPESZT
GONIMY W STRONĘ AUSTRII
AUSTRIA
GRAZ
KOLEJNY CEL WŁOCHY
KLAGENFURT
WŁOCHY
ZACZYNAJĄ SIĘ WIDOCZKI
DESZCZOWA PAUZA PAUZA PRZED WENECJĄ
1335 Km. DO CELU
MAŁA ZONA W WENECJI
TANKOWANIE PRZED TURYNEM
915 Km. DO CELU
IDZIEM NA FRANCJĘ
OSTATNI AKCENT U WŁOCHA
FRANCJA
JEST PIĘKNIE
PAUZA PRZED MONTPELLIER
563 Km. DO CELU
JEDZIEM NIE MA LIPY
TYM RAZEM WSPIERAMY BUDŻET FRANCJI
MONTPELLIER
HISZPANIA
BARCELONO NADCIĄGAM
KLIMAT JEST
BARCELONA
W KOLEJCE NA ROZŁADUNEK
Po kilku godzinach udało się rozładować.
Chłopaki ogarnięci i poszło sprawnie.
Po rozładunku pozwolili nawet zostać na placu.
A ja szybka kawa i gonie na miasto pozwiedzać.
DO NASTĘPNEGO!
VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA
RE: NAWROCKI94 - OgułemCałeTe - 18-08-2017 Spoko relacyjka RE: NAWROCKI94 - michalnawrocki - 29-01-2018 Witajcie!
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Dawno mnie tutaj nie było i nawet już myślałem zakończyć swoją przygodę z foto relacjami. Jak sami dobrze wiecie ostatnia pojawiła się we Wrześniu a potem kilka krotnie pojawiałem się w opisach Virtualnej firmy FRESH-EXPRES w której od grudnia już nie pracuje. Nadszedł czas by rozwijać swoje pasje i zainteresowania i spełniać marzenia. Tak więc od dziewiętnastego Listopada jestem posiadaczem prawa jazdy Kategorii C+E z pełnym kursem ADR. Od Poniedziałku 22 Stycznia podpisałem umowę z Firmą STAL-POL z Katowic. Tak wiem zaraz będzie że cały Fresh przejdzie na realną firmę. Otóż nie bo o ile pamiętam to szukałem firmy na własną rękę i zgadałem się z Waldkiem że u nich szukają kilku kierowców na nowe zestawy. Tak więc nie mam poręczenia innych że dobry kierowca i inne po prostu złożyłem podanie a po kilku dniach odbyłem rozmowę i się udało. Pisząc wam tego posta szykuję się na pierwszy wyjazd w nowej realnej a zarazem Virtualnej Firmie a kierunek to Hiszpania. Po rozładunku w okolicach czwartku wstawię wam pierwszą foto relację z trasy
A TYM CZASEM ŁAPCIE ZDJĘCIE MOJEGO ZESTAWU!
CHODŹ MAMY POZWOLENIE NA UŻYCIE NAZWY FORMY TO MAMY ZAKAZ POKAZYWANIA ZDJĘĆ REALNYCH CIĄGNIKÓW ORAZ NACZEP.
TAKI WYMÓG SZEFA I NIC NIE PORADZISZ.
MAN TGX E6 500 Km.
NACZEPA KRONE FIRANA
CZWARTEK PIĄTEK POSTARAM SIĘ WSTAWIĆ PIERWSZĄ FOTO RELACJE NA KTÓRĄ JUŻ SERDECZNIE WAS ZAPRASZAM.
RE: NAWROCKI94 - michalnawrocki - 02-02-2018 SIEMANECZKO!
KATOWICE-MADRYT
2506 Km.
Pierwszy wyjazd w nowej firmie a zarazem w życiu prywatnym. Nic dodać nic ująć pierwsza trasa i od razu kierunek słoneczna Hiszpania. W piątek popołudniu otrzymałem telefon z naszej spedycji że w Poniedziałek rano mam załadunek w Katowicach na naszych magazynach. Szczerze powiem wam ze nerwówka mega nowa Firma całkiem nowy zestaw i od razu do nawinięcia ponad dwa i pół tysiąca kilometrów na koło. W poniedziałek rano zjawiłem się na bazie otrzymałem kluczyki i wszystkie dokumenty ciągnika oraz naczepy i udałem się na naszą spedycje na załadunek. Czas rozpocząć nowy etap w swoim życiu i zacząć spełniać marzenia.
Dokumenty odebrane czas ruszać na pierwszy załadunek.
Załadunek na Hutniczej w Katowicach.
Kształtowniki i inne szmery bajery łącznie 24 tony.
Katowice przejechane jeszcze przed porannymi godzinami szczytu.
Kierunek Wrocław całe szczęście nie trzeba pchać się przez miasto w końcu mamy nasze kochane płatne autostrady.
Autostrady i owszem mamy ale korki na bramkach nie uniknione.
Co z tego że kilka bramek jak tylko jedna otwarta dla ciężarowych.
Kolejny cel Praga.
Wahadło przed granicą z Czechami.
Ponad 20 minut w korku ale w jakim towarzystwie.
Niebieski Daf o czymś świadczy.
Malina z JG-TRANS-u.
Witamy u Krecika.
Czechy.
Praga.
W stronę Norymbergi więc Niemcy na horyzoncie.
Niemcy.
Zawsze we Virtualnej Vs śmigało się Północą Niemiec.
A kto by pomyślał że na Południu mogą być takie widoki.
W realu zdecydowanie lepiej to wygląda.
I weź się tu człowieku nie wkur....!
Jak tak to jedzie 70 Km/h ale zaczniesz go przerabiać to przyciska do odcięcia.
Zacząłem wyprzedzać kolesia dwa kilometry przed tunelem a jak widać nadal się ze mną bawi.
Niemiec to Niemiec!
Po pauzie przed Stuttgartem 1806 Km. Do celu.
Powiem wam że kabina wygodna i wyro też.
Jak na razie Man na wielki plus.
Kolega z wywrotki chyba za mocno używał hamulca bo je spalił.
Kierunek Zurich tak więc Szwajcaria na horyzoncie.
Szwajcaria.
Takie widoki w drodze na pierwszą zrzutkę w Genewie.
Genewa.
Poszukiwania Firmy.
Zrzucam dwie palety z arkuszami blachy i dalej na Hiszpana.
Taką Firmę to ja szanuje.
17:20 Wjazd pod Firmę a 18:20 już rozładowany dokumenty wypisane i można cisnąć.
Francja.
Przyjemne zakończenie dnia.
Kierunek Lyon.
Jeszcze niedawno cieszyłem się zaje... pogodą a w Lyon-ie ulewa aż miło.
Czas szukać miejsca na pauzę.
Po pauzie za Saint Alban 1083 Km. Do celu.
I jak zawsze Pauza spędzona w miłym towarzystwie JG-TRANSU.
Tym czasem swoją obecnością zaszczycił mnie Karol.
Kamil pauzuje dalej a Ja cisnę dalej.
Montpellier.
Hiszpania coraz bliżej.
HISZPANIA.
Od razu na termometrze się temperatura podniosła.
+27 stopni nie to co w Polsce.
Pełna moc Mana.
Idzie jak szalony.
Coraz bliżej celu.
Po pauzie przed Madrytem. 132 Km. Do celu.
Wszystko idzie zgodnie z planem startuje o 4:00 bo o 6:00 rozładunek.
Madryt.
Pierwszy towar w nowej firmie dowieziony.
Teraz tylko odebrać dokumenty i poszukać dobrego miejsca na Pauzę.
A już podobno czeka kolejny fracht więc robota się jak na razie dobrze układa.
Mam nadzieję że wam się podobało jeśli tak zostaw coś po sobie jakiś komentarz.
Łapcie trochę dobrego brzmienia i pochwalcie się czego wy słuchacie w trasie.
Plumb - Need You Now (How Many Times) (Bryan Kearney Remix)
Pozdro i do zobaczenia po Niedzieli!
|