Modscenter • Centrum modyfikacji do gier
Problem z ets2 ścina się w menu gry - Wersja do druku

+- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl)
+-- Dział: Symulatory (https://modscenter.pl/forum_symulatory_1153)
+--- Dział: Euro Truck Simulator 2 (https://modscenter.pl/forum_euro-truck-simulator-2_33)
+---- Dział: ETS2 - Centrum pomocy (https://modscenter.pl/forum_ets2-centrum-pomocy_467)
+----- Dział: ETS2 - Pomoc (https://modscenter.pl/forum_ets2-pomoc_554)
+----- Wątek: Problem z ets2 ścina się w menu gry (/thread_problem-z-ets2-%C5%9Bcina-si%C4%99-w-menu-gry_35067)

Strony: 1 2

Problem z ets2 ścina się w menu gry - jakubkoj - 28-11-2017

Witam mam problem z soboty, kiedy kupiłem kartkę graficzną zaczęły się problemy z ets2 np. W menu gry gra się ścina jak czekam wyskakuje program przestał działać lub nic nie wyskakuje i muszę ponownie uruchomić gram bez  
modów po koncercie w innych grach nie ma problemu w rakietach Czyścisz nowy profil do samego siebie  
Sterownik: - Procesor Intel Core I5 6600K 3,50 GHZ  
-RAM: Kingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2133 MHz CL14  
-MOBO: MSI Z170A PC MATE s1151 Z170 4DDR4 USB3.1 ATX SKYLAKE  
-PSU: Thermaltake Smart SE Modular 530W  
-ODD: Samsung SH-224FB - (SH-224FB / BEBE)  
-SSD: Transcend SSD370 128 GB SATA3  
-HDD: Western Digital WD Blue 1T 
-CASE: SilentiumPC Brutus M25 Pure Black BT-M25  
-COOLER CPU: SilentiumPC Fera 3 HE1224  
-GPU Asus Strix Gtx 1060 6Gb O6G 
Bardzo proszę o pomoc pozdrawiam

.txt   game.log.txt   (Rozmiar: 41.32 KB / Pobrań: 4)

RE: Problem z ets2 ścina się w menu gry - MlodyKierowca - 28-11-2017

00:00:08.982 : loading 'trucksbook_64' 'D:/Programy/Steam/steamapps/common/Euro Truck Simulator 2/bin/win_x64/plugins/trucksbook_64.dll'
00:00:11.343 : <ERROR> [sdk] prism::sdk::lookup_channel: channel 'truck.adblue.consumption.average' not found

korzystasz z trucksbook, spróbuj odinstalować i sprawdź :)

RE: Problem z ets2 ścina się w menu gry - Michaleczeq - 28-11-2017

Hmm - Sprzętowo powinno działać bez zarzutów. Jeżeli udałoby ci się wycrashować grę i podesłać loga dopiero z tego crasha - pomógł by on bardziej bo ten nie wskazuje co mogło by być problemem :/ .

Możesz jeszcze spróbować wyczyścić folder etsa w moich dokumentach. Możliwe że jakiś config się zepsuł, posiada jakieś dziwne dane i dlatego takie cuda się dzieją.,

RE: Problem z ets2 ścina się w menu gry - jakubkoj - 28-11-2017

(28-11-2017, 00:13)MlodyKierowca napisał(a): 00:00:08.982 : loading 'trucksbook_64' 'D:/Programy/Steam/steamapps/common/Euro Truck Simulator 2/bin/win_x64/plugins/trucksbook_64.dll'
00:00:11.343 : <ERROR> [sdk] prism::sdk::lookup_channel: channel 'truck.adblue.consumption.average' not found

korzystasz z trucksbook, spróbuj odinstalować i sprawdź :)

tutaj log po odinstalowaniu trucksbooks http://wklej.org/id/3305068/

(28-11-2017, 00:18)Michaleczeq napisał(a): Hmm - Sprzętowo powinno działać bez zarzutów. Jeżeli udałoby ci się wycrashować grę i podesłać loga dopiero z tego crasha - pomógł by on bardziej bo ten nie wskazuje co mogło by być problemem :/ .

Możesz jeszcze spróbować wyczyścić folder etsa w moich dokumentach. Możliwe że jakiś config się zepsuł, posiada jakieś dziwne dane i dlatego takie cuda się dzieją.,
wczoraj gra mi się crasowała 
.txt   game.crash.txt   (Rozmiar: 99.64 KB / Pobrań: 3) spróbuje te configi dzięki

crash.txt mi nic nie da. Jak gdzieś następnym razem po prostu ci wywali to wtedy podeślij log.txt, bo z tego pliku praktycznie nic nie jestem w stanie odczytać przydatnego.

(28-11-2017, 00:18)Michaleczeq napisał(a): Hmm - Sprzętowo powinno działać bez zarzutów. Jeżeli udałoby ci się wycrashować grę i podesłać loga dopiero z tego crasha - pomógł by on bardziej bo ten nie wskazuje co mogło by być problemem :/ .

po wyczyszczeniu folderu ets2 dalej to samo a tu log  
.txt   game.log.txt   (Rozmiar: 42.41 KB / Pobrań: 7)

Ja już odpadam bo ja tam nieprawidłowości nie widzę które mogły by to powodować. Musisz poczekać aż ktoś bardziej obeznany w sprawach sprzętowych przeglądnie to może być nie tak.
Jeszcze jedna - ostatnia moja rada która przychodzi mi do głowy - sprawdź spójność plików poprzez steam. Może coś się nie pobrało i dlatego jest tak jak jest.

RE: Problem z ets2 ścina się w menu gry - MinusPL - 28-11-2017

Sterowniki do karty graficznej spróbuj zaktualizować, choć widzę, że masz stosunkowo świeże (14 listopada bodajże). Dodatkowo możesz spróbować uruchomić grę bez pada i kierownicy (masz dwa takie urządzenia podłączone, albo kierownicę widzi jako dwa urządzenia osobne). Oprócz tego sprawdzenie spójności plików gry nie jest złym pomysłem - warto spróbować. W logu faktycznie niemal nic nie ma, choć niepokoi mnie fakt, że gra 3 razy inicjalizuje kartę graficzną, z ciekawości sprawdziłem swój log i inicjalizacja urządzenia renderującego występuje tylko raz, a w twoim przypadku jest to aż 3 razy z czego 2 następują jeden po drugim.

(28-11-2017, 15:05)MinusPL napisał(a): Sterowniki do karty graficznej spróbuj zaktualizować, choć widzę, że masz stosunkowo świeże (14 listopada bodajże). Dodatkowo możesz spróbować uruchomić grę bez pada i kierownicy (masz dwa takie urządzenia podłączone, albo kierownicę widzi jako dwa urządzenia osobne). Oprócz tego sprawdzenie spójności plików gry nie jest złym pomysłem - warto spróbować. W logu faktycznie niemal nic nie ma, choć niepokoi mnie fakt, że gra 3 razy inicjalizuje kartę graficzną, z ciekawości sprawdziłem swój log i inicjalizacja urządzenia renderującego występuje tylko raz, a w twoim przypadku jest to aż 3 razy z czego 2 następują jeden po drugim.

ok dzięki właśnie zrobiłem jeszcze raz formata i będę testował czy działa