![]() |
Przebieg instalacji patch'y/modów w GTS - Wersja do druku +- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl) +-- Dział: Hyde Park (https://modscenter.pl/forum_hyde-park_280) +--- Dział: Poradniki (https://modscenter.pl/forum_poradniki_877) +--- Wątek: Przebieg instalacji patch'y/modów w GTS (/thread_przebieg-instalacji-patch-y-mod%C3%B3w-w-gts_4170) |
Przebieg instalacji patch'y/modów w GTS - rudas240 - 15-08-2012 Witajcie. Przed instalacją patchy, zapoznaj się z treścią instrukcji, podanej na tej stronie, bądź skonsultuj się z administratorem lub map-makerem, gdyż każdy punkt niewłaściwie stosowany, zagraża twojemu dysku lub komputerowi. Chciałbym się dzisiaj podzielić poradnikiem nt.: instalacji Patch'y i modów do GTS. Uwaga! Gra musi być zainstalowana, jeżeli chcemy dodać patch'e i mody. Dla wersji polskiej gry - polskie patch'e Dla wersji niemieckiej gry - niemieckie patch'e 1. Ściągamy patch 1.04 (który podmieni wersję 1.0 na lepszą) i patch 1.32 (do podmiany z wersji 1.04). (szukajka nie boli w sprawie linków). 2. Gdy ściągniemy patch'e instalujemy po kolei 1.04 (nie odwrotnie, bo inaczej gra przestanie działać). W tych przypadkach plik base.scs zostaje rozszerzony, po instalacji patch'u do wersji 1.04, instalujemy patch do wersji 1.32. 3. Uruchamiamy grę i wyświetla nam się logo Austrian/German Truck Simulator (w skrócie AGTS). Austrian Truck Simulator, jak i również PLM-GTS działają w wersji 1.32. Jeśli chcecie poczekać na PTS, to musicie niestety mieć wersję 1.04. Jeżeli chcemy zainstalować mody do gry, wchodzimy do: C ![]() Tam klikamy mod i kopiujemy pliki związane z modami. Uwaga! Pliki muszą mieć nazwę .scs. Druga uwaga polega na tym, żeby mody się nie gryzły. Jeżeli chcemy dodać muzykę, wchodzimy do: C ![]() Tam dajemy muzykę w formacie .ogg (koniecznie). Jeżeli trzeba skompresować do tego formatu polecam program Format Factory 2.90. Prosty i przydatny w obsłudze. Mam nadzieję, że trochę pomogłem. Dziękuję. RE: Przebieg instalacji patch'y/modów w GTS - czareq234 - 15-08-2012 w AGTS działa muzyka w formacie .mp3 oraz można dodać radia internetowe. Wystarczy wejść w German Truck Simulator w Moich Dokumentach, otworzyć plik tekstowy o nazwie live_streams i wpisać wg. podanej tam instrukcji link do streamera radia internetowego. RE: Przebieg instalacji patch'y/modów w GTS - rudas240 - 15-08-2012 To wiem, ale można także dodać plik radiomod.scs i mamy dostęp do europejskich stacji radiowych, w tym także do polskich, m.in: RMF FM, Radio Złote Przeboje, Polskie Radio, itp... RE: Przebieg instalacji patch'y/modów w GTS - matamet - 15-08-2012 Pomocne ![]() RE: Przebieg instalacji patch'y/modów w GTS - rudas240 - 16-08-2012 Jeżeli macie problem z tnącą się grą na sterowniku OpenGL, w konfiguracji grafiki należy ustawić na DirectX (ostatecznie) i modelowanie na ShaderModel2.0 Wchodzimy w Start -> Wszystkie pliki -> German Truck Simulator -> Konfiguruj opcje grafiki -> Zaawansowane W renderowaniu klikamy DirectX (w ostateczności), zmieniamy jakość cieni na SM2.0 (dla słabych komputerów) i SM3.0 dla mocnych oraz bierzemy niskie ustawienia detali. Uruchamiamy potem grę. RE: Przebieg instalacji patch'y/modów w GTS - rudas240 - 17-08-2012 Jeżeli mamy problem z grafiką w GTS ustawiamy na mniejszą np.: u mnie na 1440x900 się zacina, więc ustawiłem na 1024x768 i już jest bez kłopotów. RE: Przebieg instalacji patch'y/modów w GTS - Ursus c-385 - 06-10-2012 a Wiedzie może jak przerobić Gts z wersji 1.0 na wersję 1.04 lub 1.32? RE: Przebieg instalacji patch'y/modów w GTS - Tomas. - 06-10-2012 Tak,wiemy ![]() ![]() |