15-06-2015, 21:45
Poland Rebuilding [W.I.P]
|
Witajcie.
Ja mam taką propozycję. Uszczęśliwi zarówno twórców mapki jak i użytkowników. Wiadomo, że twórcy projektu nie pobierają żadnej opłaty za swoją pracę, a dobrowolne dotacje pewnie też są nieliczne. Zamiast koncertu życzeń proponuję pewien system, który dałby wszystkim ogromną satysfakcję. System miałby polegać na dotowaniu przez nas danego miasta, które były by zrobione do kolejnej bety. Przykładowo: Powiedzmy, że prace nad kolejną betą obejmuje południowy wschód Polski oraz zachód. Oprócz swoich planów, twórcy mogą wypisać miasta, które mogli by dodatkowo wykonać w danym obszarze. My natomiast poprzez system dotacji wpłacamy dowolną kwotę na swoje ulubione miasto i powiedzmy 3 miasta, które otrzymają największą liczbę dotacji będą na 100 % wykonane w kolejnej becie. Taki doping dla twórców i satysfakcja dla nas ![]() pozdrawiam
16-06-2015, 20:40
Wątpię żeby twórcy odwzorowali moje miasto jak bym tego chciał już teraz nawet w 1% nie odwzorowali Kielc nie mówię już o obwodnicy w kierunku Warszawy czy Jędrzejowa. Ale miasta gdzie twórcy mieszkają jak najbardziej przypominają te z reala .
Proszę o zastosowanie się do regulaminu, a dokładnie o podpunkt 5.5 - "Obrazek w podpisie (sygnatura) może mieć maksymalnie 500x250 pikseli i musi być w formacie jpg lub gif."
16-06-2015, 21:02
Szkoda że nikt chyba w Katowicach nie mieszka
![]() ![]() (16-06-2015, 20:40)ciastek napisał(a): Wątpię żeby twórcy odwzorowali moje miasto jak bym tego chciał już teraz nawet w 1% nie odwzorowali Kielc nie mówię już o obwodnicy w kierunku Warszawy czy Jędrzejowa. Ale miasta gdzie twórcy mieszkają jak najbardziej przypominają te z reala . Może zabrzmi to okurtnie, ale takie jest prawo tych co tworzą mapę. Mogą zawsze w iluś tam procentach lepiej posiedzieć nad 'swoimi' terenami i takie jest ich prawo. Taka ciekawostka - osobiście nie miałem np. żadnego wpływu na architekturę Szczecina - ktoś jest zdziwiony? Ja jak zobaczyłem Szczecin byłem również zdziwiony. Zaczynam zauważać, że jak się skończyły lamenty o bardziej realniejsze drogi, to się zaczęły teraz 'płacze' o realniejsze miasta. Nie wydaje Wam się że po prostu aż za nadto przesadzacie? Będą po prostu jakie będą - wpływ na to ma wiele czynników. Począwszy od 'kaprysu' i zaangażowania mapmakera, a kończywszy na dostępnym miejscu na mapie. Temat miast uważam za zakończony. Oprócz mapamkera nikt nie będzie miał wpływu na wygląd danego miasta. Tak było do tej pory - i tak zostanie.
16-06-2015, 21:18
Hmm chyba znowu zaczęliśmy od was wymagać
![]() Może zróbmy tak, my się uciszymy, a wy nas zaskoczcie żeby tak nam kopary opadły że nie będziemy potrafili narzekać ![]() Mi po prostu ręcę opadają jak to czytam po tylu mesiącach, dniach, godzinach spędzonych nad tym projektem a już nie wspomnę o samych mapmakerach.
Czytam to wszystko z przymrużeniem oka, gdyż od dawna wiem że nikomu się nie dogodzi i nigdy mapa nie będzie idealna. Co do postu wyżej - bez względu co Wy zrobicie - my i tak zrobimy swoje. Wyobraźcie sobie ze to robi SCS - kompletnie "w ciszy" i nikt nie ma wpływu co i jak będzie zrobione... a grać i tak większość będzie. p.s. Nigdy, nigdzie nie było nawet wzmianki o jak najlepzym odwzorowaniu miast. Nawet mi to przez myśl nie przeszło.
16-06-2015, 21:39
Nie wydaje Wam się że po prostu aż za nadto przesadzacie?
Hm kaprysu mapmakera chyba jest jakiś człowiek " szef" który powinien ogarniać mapmakerów jeden będzie miał kaprys i co w wawie przy trasie wstawi wawel bo ma taki kaprys . Kwestia czy my przesadzamy raczej wymagamy nam Polakom zawsze jest mało . Proszę o zastosowanie się do regulaminu, a dokładnie o podpunkt 5.5 - "Obrazek w podpisie (sygnatura) może mieć maksymalnie 500x250 pikseli i musi być w formacie jpg lub gif."
16-06-2015, 21:50
Ludzie, wy nie tylko przesadzacie, ale też PRZESZKADZACIE. Jak map makerzy mają cokolwiek robić, skoro ciągle spamicie im w wątku o jakieś pierdoły i o to jakie wszystko jest złe i niedobre? Chcecie mieć coś lepiej? ZRÓBCIE TO SAMI. Moim zdaniem wszystko jest na takim poziomie na jakim być powinno, a wy po prostu myślicie jakie to nie jest łatwe. Za kolejne posty z takimi narzekaniami powinny lecieć warmy jeden po drugim.
Tak więc ekipo pol-rebuilding róbcie dalej swoje ![]() [Obrazek: 4312887.png]
Zapraszam na fanpage modscenter! https://www.facebook.com/modscenterpl?fref=ts (16-06-2015, 21:39)ciastek napisał(a): Hm kaprysu mapmakera chyba jest jakiś człowiek " szef" który powinien ogarniać mapmakerów jeden będzie miał kaprys i co w wawie przy trasie wstawi wawel bo ma taki kaprys . Piszesz tak jakbyś wątpił w inteligencje mapmakerów - i zaczyna mi się to niepodobać bo takie podejście to trochę ich obraża biorąc pod uwagę co dotychczas zrobili. Mapmakerzy dobrze wiedzą na co sobie mogą pozwolić, ile jest miejsca i co by wypadało gdzie zrobić a czego nie. Wymagać bym mógł wiele i Wy też - gdyby na tym mapmakerzy zarabiali spore pieniądze i była by to ich stała, etatowa praca - a nie pasja w wolnej chwili. Nawet SCS na tym zarabia sporą kasę a żadne miasto nie jest nawet w 1% podobne - a ten kto miał np. dlc_east kupić - kupił i gra. Biorąc to pod uwagę to nie wiem w ogóle nad czym my tutaj debatujemy. ...że komuś się Kielce nie podobają? Chłopie , włącz czystą grę ETS2 i spróbuj sobie pojechać do Kielc - może w tej wersji będą lepiej zrobione. (udało się upchać na PR to są - w takiej a nie innej na tą chwilę postaci - ale jednak są - niektórzy nawet tego nie mają) |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|