19-02-2016, 17:06
aha czyli nic nowego/przebudowanego na standardy np. szczecina ? sceneria itd
Poland Rebuilding [W.I.P]
|
19-02-2016, 17:06
aha czyli nic nowego/przebudowanego na standardy np. szczecina ? sceneria itd
19-02-2016, 17:32
Na wszystko przyjdzie czas i pora
![]() "A więc w końcu spełnilo się moje marzenie. Patrząc w ojcowską twarz premiera Jarosława i matczyny uśmiech Ojca Tadeusza spokojny jestem o losy Ojczyzny."
Zeby nie było że ja się 'opierniczam' - troszkę praca nad mapą "od kuchni"
To trzeba było sobie napisać samemu i używam tego minimum z około 10 razy dziennie: Cytat:@echo off Kolejna rzecz - przygotowania szablonów dla znaków: Cytat:SiiNunit Cytat:SiiNunit Po za tym wszystko co potrzebne do mapy, każdy plik czy to z blendera, szablon photoshopa , tekstury ,maty, pliki modeli po poprawkach, ważne kopie plików ...itd..itd w tej chwili zajmuje mi to ponad 30 GB Zainstalowane 4 wersje gry ETS2 (no-steam) + wersja Steam Katalog WIP z sektorami i plikami wersji 2.00 , 2.01 i przyszłosciową, aktualnie budowaną wersją mapy na bieżąco aktualizowaną i to wszystko co potrzebne do niej - 20 GB Wszystko co potrzebne aktualnie mapmakerom i oczywiście kopie bezpieczeństwa tego wszystkiego. I jeszcze co posiadam to miejsce w głowie na pamięć aby to skojarzyć wszystko co do czego i z czym....aby w ostatecznosci miało ręcę i nogi i powstały z tego grywalne tereny Polski Hmm...wpadłem jakiś czas temu na taki pomysł, ale sam tego nie zrobię bo nie mogę tyle grać w ETS2 i jednoczesnie pracować nad projektem.
Chodzi mi o to aby podawać rzeczywiste w grze odległości pomiedzy miastami - a wiec podczas dostawy spisać ile dokładnie jest od miasta X do miasta Y - oczywiście Polski. Dane te podać mi tutaj i ja je będe spisywał. Na podstawie tego mozna stworzyć znaki kilometrażowe z faktycznie w miare dokładnie podana liczbą kilometrów do przebycia. Przygotował bym odpowiednie znaki i systematycznie zostały by one umieszczane. EDIT: Chociaż... wydaje mi się, że odległosć jest podawana przy braniu zlecenia - więc nawet nie trzeba jechać. Muszę pospisywać - chcę to zrobić konkretnie i dopiero wtedy zdecydujemy sie na takie znaki.
20-02-2016, 10:52
świetny pomysł
![]() jeżdżę praktycznie codziennie tylko na terenie Polski więc służę pomocą; ) Twoja sygnatura była nieregulaminowa i została usunięta. Zapoznaj się z Regulaminem Forum.
20-02-2016, 15:03
Moge spróbować pomóc.
Może chciałbyś na początek moje tablice, miałbyś jakiś punkt odniesienia :p Czyjeś tablice mi nie są potrzebne, bo i tak mam zawalenie plików do mapy na kompie.
Wystarczy faktycznie tylko spisać ze zleceń odległości pomiędzy dużymi miastami co po części już zrobiłem - odjąć te kilka kilometrów gdyż granice miast zaczynają się wcześniej niz dystans do konkretnej firmy. Bardzo dokładnie to się i tak nie zrobi a i chyba nie opłaca się robić bo mapa i tak jest wciąż w rozbudowie, więc niejako planuje to wszystko pododawać w jakiejś tam przyszłości. Tablice akurat to można zrobić w jeden dzień. Na początek próbnie tylko na główne autostrady. Ja chce zrobić by to miało choć w jakiejś części odzwierciedlenie w grze, więc nie będe robił tego na szybko. Dzisiaj postaram się zrobić kilometry z A1, A2 i A4. Tylko czy obliczać do miast Przy autostradzie czy też do tych które w takim a nie innym miejscu powinny być (Częstochowa, Toruń etc).
I właśnie, ty byś chciał te tablice za każdym węzłem postawić (W przypadku np Łodzi, Krakowa, Katowic za grupą węzłów)? |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|