28-06-2016, 00:06
Chociaż 1 fotka ale cieszy oko
Powodzenia w pracach

POLAND REBUILDING - beta-tester
Poland Rebuilding [W.I.P]
|
28-06-2016, 00:06
Chociaż 1 fotka ale cieszy oko
![]() ![]() POLAND REBUILDING - beta-tester
28-06-2016, 16:41
Radol mam małe pytanko. Czy w nowej mapie, którą szykujecie będą jakieś małe lub też większe zmiany w Polsce północno-wschodniej?
Prawdopodobnie zmiany w przyszłosći będą wszędzie na mapie gdzie ich jeszcze nie było , ale niestety nie odrazu a etapami.
Na razie mogę tyle napisać. Myślę, że widać na mapie iż mapmakerzy starają się nie robić w stylu "szybko i dużo" a w miarę starannie i atrakcyjnie. Z tego powodu nie gonimy z terenami na odwal, a ponadto trzeba to robić 'z głową' i brać pod uwagę tereny obok aby za jakis czas znowu nie rozwalać juz raz zrobionych terenów. Wszystko wymaga czasu.
28-06-2016, 19:27
(28-06-2016, 16:47)Radol napisał(a): Prawdopodobnie zmiany w przyszłosći będą wszędzie na mapie gdzie ich jeszcze nie było , ale niestety nie odrazu a etapami. Oczywiście zgadzam się z Tobą, lepiej powoli i dokładniej niż na łapu capu. I chwała Wam za to. ![]() Ostatnio zbyt dużo nie ujawnialiśmy (jak zwykle) więc chyba pora aby trochę uwolnić i zdradzić trochę informacji dotyczących terenów Polski.
Najbliżej ukończenia i dodania są całkiem na nowo przebudowywane tereny północnej Polski z Gdańskiem , Gdynią , Elblągiem, Ostródą, okolicami...itd Mapa po stronie Polski została już przygotowana też do połączenia z obwodem Kaliningradzkim, ale to jednak jeszcze trochę czasu upłynie - po stronie rosyjskiej i tak nie są jeszcze skonczone tereny do definitywnego połączenia. Nie ma mozliwosci dodania jakiegoś wybranego fragmentu z nowo budowanych terenów - musimy dodać całość. Chcielibyśmy ten rejon dodać już do wersji 2.10 ale nie mogę zagwarantować że z tym zdążymy. Po pierwsze że nowy teren jest bardzo rozległy i będzie sporo do testowania a i pewnie trochę pracy będzie przy poprawkach. Po drugie nigdy nie byłem za wydawaniem czegoś 'na szybko' , a uzgodniliśmy że do 17 lipca powinny być w miarę skończone te tereny które są planowane do dodania w 2.10 Oczywiście to nie jest termin wydania mapy, tylko termin kiedy zostanie utworzona wstępna beta dla testerów. Jesli trochę sie spóźnimy to pewnie i tak będzie możliwosć dodania tych terenów do wersji beta. Po za tym wciąż trwają pracę w okoicach nowego Rzeszowa , Przemyśla i okolic, planujemy dodać Chełm i przejście graniczne na Ukrainę. (dużymi krokami zbliża się termin połączenia z RusMap) Wszystko to jednak będzie w przyszłości gdyż musimy brać pod uwagę prace po drugiej stronie granicy. Te tereny po stronie Polskiej też są wciąż w budowie. p.s. W miedzyczasie w kooperacji ze mną tereny okolic Poznania robi dla nas Żniwek (temat można znaleźć na forum promodsa) Na razie jest to robione 'na boku' i zobaczymy czy te tereny zostaną ostatecznie dodane na stałe oraz czy Żniwek wejdzie w skład delevoperów PR. Wszystko jest robione pod moją kontrolą, a Żniwek ma dostęp do tego co potrzebuje aby to co robi było kompatybilne z aktualnymi pracami. EDIT: Najlepiej zobrazuje to 'nasz grafik prac' ![]()
04-07-2016, 16:22
Mam jedną sugestię odnośnie województwa podkarpackiego.. Bardzo się cieszę,ze moje tereny zostaną w końcu przebudowane choć zdaję sobie sprawę,ze skala mapy na wiele nie pozwala.. Nasuwa mi sie jedno pytanie. Czy OBI , które na mapie PR znajduje się w Krośnie dałoby się przenieść do Miejsca Piastowego? Tuż niedaleko słynnego ronda , jadąc w stronę Krosna.
Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam całą ekipę PR. Właśnie skala mapy czasem wymusza takie a nie inne umiejscowienie i całkiem inne odległości niż to powinno być.
OBI to tak wcale nie znajduje sie daleko od tego ronda. Nie zwracamy uwagi na takie szczegóły dlatego że w tej skali to nawet cieżko zachować jakiekolwiek proporcje z odległosciami pomiedzy miasteczkami i miastami a co dopiero realne połozenie danej firmy..itd. Jak pewnie zauważyłeś Krosno a Miasto Piastowe to praktycznie prawie to samo. Cudem jest że w tej skali Miasto Piastowe w ogóle zostało uwzględnione, ale zrobiłem to chociaż symbolicznie. Nie wiem czy aby w kolejnych wersjach mapy w przyszłości i tak nie nastąpią tutaj jeszcze duże zmiany.
04-07-2016, 18:58
Mam jednak nadzieję,że Miejsce Piastowe zachowacie na mapie, ponieważ w tej miejscowości przecinają się dwie drogi wojewódzkie ( 9,28) , a przez to rondo codziennie przetacza się setki zagranicznych ciężarówek z takich krajów jak Bułgaria, Słowacja, Rumunia, Ukraina , Serbia, Rosja itp.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|