16-08-2016, 17:36
Radol next promods bedzie juz pod 1.25 ?
Mapa promods 2.10 - przeniesiono przez nirwana9
|
UWAGA:
Ponieważ w wersji 2.1 znalazły się pewne większe błędy uniemożliwiające 'normalną' grę zdecydowaliśmy o wydaniu wkrótce nowej wersji mapy. Chodzi jednak tylko o to by wypuścić o wiele bardziej 'dobrą ' wersje mapy - bez dodatkowych terenów (które i tak są w dalszym ciągu w toku prac) Mając złe, ostatnie doświadczenia z wydawaniem patchy i 'łataniem' gry, zdecydowaliśmy opublikowanie całej mapy na nowo. Aby nie było zbędnych pretensji że znów trzeba wyłożyć kasę (w krótkim czasie) za pobieranie z opcją 1 linka - prawdopodobnie pliki będą TYLKO dostępne z serwera Zippyshare. EDIT: NA razie nie ma wersji 1.25 i nic nie wskazuje aby SCS miał wydać szybko patcha choć wiem że prace w tym kierunku są już poczynione. W tej chwili aktualną wersją beta jest wersja 1.24.20.25 (powinna byc także na steamie) która została rozesłana dopiero dzisiaj - więc do wydania oficjalnie patcha 1.25 to chyba jeszcze mamy trochę czasu. (Mapy na najnowszej wersji beta nie działają)
17-08-2016, 16:37
Faktycznie jest jakiś problem na poprzednich edycjach mogłem bez problemu edytować nie ruszane tereny na swój użytek,teraz też jest to możliwe ale jak wrzucę zmodyfikowane pliki to niestety wywala do Windowsa.Ale to tam da się przeboleć reszta jak na razie działa,oprócz połączenia z RUSMAP 1.6.3.
Cytat:Witaj..piszesz ze juz te bledy co ja zglaszałem sa naprawione a ja mam na swojej mapie to jest jakis fix czy musze pobrac mape od nowa?.... UWAGA: Wyjaśniam dokładnie bo choć dla niektórych to oczywiste to jednak niektórzy nie czają do końca. Jeśli piszę że zgłoszony błąd (na promods 2.1) jest juz naprawiony to oznacza że: Mamy to już naprawione u siebie w ProMods (Ja mam to juz na swoim komputerze w nowej wersji promods) i przygotowane do kolejnej wersji mapy. Na mapie 2.1 u was ten błąd oczywiście wciąż jest i będzie - do czasu ukazania się i pobrania przez was kolejnej wersji mapy. EDIT: Nie planujemy tym razem żadnych patchy. Będzie przygotowywana całkiem nowa wersja mapy (prawdopodobny numer wersji mapy to 2.11)
17-08-2016, 17:53
(15-08-2016, 14:20)Radol napisał(a):Radol nie wiedziałem jaki będziecie mieli pomysł na przejście graniczne między Polską, a Obw. Kaliningradzkim. Przejście w Grzechotkach również mi pasuje. Osobiście pochodzę z Warmii i Mazur, a przejście graniczne w Bezledach jest bardzo medialne ; dlatego też napisało mi się ono.(14-08-2016, 17:49)przecinek napisał(a): A czy ktoś z Was jechał już może z Finlandii do Rosji np. do Murmańska? Polecam tą trasę. Przejście graniczne miedzy tymi państwami jest świetne i już widzę oczami wyobraźni podobne przejście graniczne w Bezledach z Obwodem Kaliningradzkim. I tak jestem Wam wdzięczny za to co robicie, gdyż naprawdę robicie kawał dobrej roboty! Na pewno na razie będzie tylko jedno przejście graniczne w Grzechotkach...a dopiero w późniejszym czasie dojdzie prawdopodobnie drugie w Gołdap.
Nie chce 'wychodzić aż tak na przód" z zapowiedziami, ale to nie oznacza że całkiem rezygnujemy także z przejscia w Bezledach. Z czasem oszacujemy dostępny teren i sens tworzenia tego przejścia. Na danym terenie plany są dosć dynamiczne i prace mogą być uwarunkowane tym jak to ustalimy tuż przed przebudową oraz jak mapamker sobie zaplanuje to i owo. Należy pamiętać że przejścia graniczne to teren gdzie musimy mieć jednakowe plany także z tym, kto robi po drugiej stronie granicy Po co nam przejście graniczne skoro po drugiej stronie nie będzie dalej połączenia? Oficjalnie zapowiedziałem że nie planujemy przejścia w Bezledach po stronie Polski i zostało to ustalone z mapmakerem po stronie Obwodu Kaliningradzkiego. Teren ten (po stronie Rosji) jednak będzie przygotowany w pewnym stopniu do ewentualnego połączenia w przyszłości. p.s. Budowanie na wspólnych sektorach granicznych i samych granicach (przy takiej ilości mapmakerów) to nie jest że kazdy sobie robi jak chce i gdzie chce. Musi to być konsultowane i odpowiednio synchronizowane. Plany co do ilości przebiegających granic musimy ustalać wspólnie. Dodatkowo przecież dwóch mapmakerów nie może robić jednocześnie na jednym (granicznym) sektorze - musimy ustalać czas pracy i przekazywać sobie dany sektor. "Wolna amerykanka" jest tylko wtedy gdy ktoś sobie sam robi mapę.
04-09-2016, 23:05
Witam, może głupie pytanie, ale nigdzie nie widziałem odpowiedzi - ProMods 2.10 nie działa z RusMap 1.6.3? Nowej RusMap nie ma?
Połączyłem PM 2.1 z RM 1.6.3 i Projekt Balkans, to nie pokazywało mi nazw niektórych miast na mapie i jak wszedłem w zlecenia to gra się zawiesiła. Po wyrzuceniu RM i PB i pozostawieniu czystego PM 2.1 gra działa poprawnie. Co z RusMap? Szkoda całej ściany wschodniej..
04-09-2016, 23:26
Podobno sa bledy po polaczeniu z rm. Ja troche jeździłem i bylo ok ale niebylem tam gdzie ktoras droga chyba znika i jakies miasta czesciowo znikaja,a nowej wersji nie ma.
05-09-2016, 03:12
(04-09-2016, 23:05)UlvMann napisał(a): Witam, może głupie pytanie, ale nigdzie nie widziałem odpowiedzi - ProMods 2.10 nie działa z RusMap 1.6.3? Nowej RusMap nie ma? Wywal Project Balkans POLAND REBUILDING - beta-tester
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|