13-12-2016, 14:29
Jak to ściągnąc włącza mi się jakaś strona dziwna
1.27 A1 Gliwice - Pyrzowice - Częstochowa + S1 Pyrzowice - Podwarpie
|
Pokaż screenshota tego co ci się pokazuje.
16-12-2016, 01:06
Nie wiem czy działa bo jeszcze nie dotarłem do Polski (w grze) powiedz mi czy ty zaznaczałeś coś może na MAPIE jeżeli nie to przydało by się abyś znakował nowe odcinki dróg ułatwi to nam życie oraz wzbogaci mapę bo ciężko szukać czegoś czego na mapie nie widać hehe
16-12-2016, 16:35
Nie mam pojęcia o co ci chodzi więc zamieszczam screenshot czegoś co jest od początku istnienia tego dodatku.
[Obrazek: 8bdR1Kx.png]
17-12-2016, 00:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2016, 00:16 przez Astercholik.
Powód edycji: dopisek
)
Dokładnie o to mi chodziło - czy minimapia bądź mapa pokazuje nowy fragment drogi.
Nawet nie zauważyłem że w okolicy Katowic jest A1 i S1 bo jestem bardzo rzadko na terenie Polski Tu takie twoje i moje porównanie [Obrazek: ets2_00000.png] Oraz jak dla mnie mała uwaga co do pewnego miejsca znajdującego się na A1 przy zjeździe na S1 są tam znaki zakaz wjazdu ale samochody IT tam wjeżdżając wszelkiego typu może tak dać tam znak B-5 czyli zakaz poruszania się samochodami ciężarowymi [Obrazek: obrazek_maly_241199.png] Oto miejsce chodzi akurat jest tu roboczy wóz ale inne też wjeżdżają co jest dziwne [Obrazek: ets2_00001.png]
17-12-2016, 01:20
(17-12-2016, 00:13)Astercholik napisał(a): Oraz jak dla mnie mała uwaga co do pewnego miejsca znajdującego się na A1 przy zjeździe na S1 są tam znaki zakaz wjazdu ale samochody IT tam wjeżdżając wszelkiego typu może tak dać tam znak B-5 czyli zakaz poruszania się samochodami ciężarowymi Ta "abstrakcja" została przeze mnie wykonana kiedy przy dużym natężeniu ruchu sprawdzałem czy pojazdy AI nadal akceptują regułę No AI Vehicles za węzłem i czy posłusznie zjeżdżają w stronę ekspresówki. Przy g_traffic ustawionym na 10 ruch w tym miejscu jest na tyle spory że pojazdy jadące lewym pasem nie mogą się dostatecznie wcześnie dostać na pas środkowy (A z niego już muszą na prawy, inaczej się nie da), więc ostatecznie jadą dalej, dopiero dalej zmieniają pas na środkowy i wjeżdżając na prefab węzła znikają. Żeby po prostu nie było sytuacji gdzie użytkownik który ma ustawione g_traffic na 10 widział jak samochody przejeżdżają przez betonowe bariery. A znak B-5 dużo by tu nie wskórał, byłby on ewentualnie tylko dla ozdoby. A taka o to dziwna konstrukcja powstała po to by wyglądało jakby pojazdy wjeżdżały na teren budowanej drogi, ale trzeba było to zrobić tak żeby typowy użytkownik który preferuje raczej jazdę ciężarówką nie był w stanie tam wjechać. Tyle z opowieści.
17-12-2016, 16:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2016, 16:14 przez Astercholik.)
(17-12-2016, 01:20)elot360 napisał(a): [...]A znak B-5 dużo by tu nie wskórał, byłby on ewentualnie tylko dla ozdoby. No właśnie o to chodzi by znak mówił dotyczy pracowników budowy nie TIRów i właśnie podkreśli to realizm gry a nie że jest Zakaz Wjazdu a pchają się tam wszystkie samochody IT nie licząc Tirów, można też dostawić tam tabliczkę typu Nie dotyczy STRABAG i GDDKiA lub innej wymyślonej firmy. Znak zrobiony na szybko [Obrazek: niedotyczy.png] Czy planujesz jeszcze jakieś modyfikacje mapy które ułatwią nam prace. (17-12-2016, 16:03)Astercholik napisał(a): Znak zrobiony na szybkoNiech jeszcze ktoś taki wykona do map edytora, to się wstawi Ja się zajmuje tylko map edytorem, od innych "pierdółek" szukam ludzi chętny do zrobienia czegoś "od serca". (17-12-2016, 16:03)Astercholik napisał(a): Czy planujesz jeszcze jakieś modyfikacje mapy które ułatwią nam prace.Zależy co nazywasz ułatwianiem pracy (Jeśli chodzi o ten dodatek mapowy to pozwala objechać Katowice po prostu z drugiej strony, nic poza tym). Sam planuje jeszcze zrobienie A1 między Pyrzowicami a Rząsawą. Jednak póki sama autostrada się buduje to ja jeszcze nie działam w tym kierunku (Wiem jak wygląda plac budowy ale wole póki co się w to nie pchać (17-12-2016, 15:36)Kudłatyy napisał(a): No to walnij jeszcze skrócik Mierzęcice - Siewierz, DK78Przed węzłem masz wiadukt z "DK78", tyle ci musi starczyć |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|