08-02-2017, 20:15
Witam, mam mały problem z FPS-ami na moim sprzęcie. Powodem są modyfikacje, to to ja wiem i nie traktujcie mnie jak idiotę, który nie wie, że modyfikację obniżają wydajność gry. Ale do rzeczy. Jeśli chodzi o modyfikacje to mam wszystkie ai-packi Jazzycata oprócz tego na ciężarówki. Wpisałem sobie w konsolkę g_traffic 10 celem zwiększenia ruchu AI, który moim zdaniem był trochę do kitu. No i zaczęły się spadki FPS... W mieście miałem ok. 16 w deszcz, 20 bez deszczu. Przed zmianą miewałem w tych miejscach nawet 50 FPS. Tylko co mnie zdziwiło i dlaczego o tym piszę?? Otworzyłem sobie menadżer zadań komputera no i ETS2 w tym miejscu wykorzystywał: tylko 18% CPU, RAM-u mógł wykorzystywać nawet 6 GB. Robiłem sobie również test, czy większa ilość RAM-u pomoże. W tym celu wpisywałem w ustawienia uruchamiania gry w Steam -mm_pool_size [max. ilość RAM do wykorzystywania przez grę]. Nawet, gdy wpisałem tam 10000 (MB) to i tak się to zacinało. Co jeszcze mnie wkurza? To, że tych pojazdów robi się dużo i dla mnie fajnie jest postać w takim koreczku jak w rzeczywistości, ale jak tu grać, skoro co drugi pojazd nie ma tablicy rejestracyjnej? Dodam jeszcze, że to dzieje się w każdym mieście, nawet, gdy nie jest to miasto zmodyfikowane przez ProMods.
Pzdr.
Bart*28
Pzdr.
Bart*28
DIESEL kopci,
DIESEL czadzi,
DIESEL nigdy
Cię nie zdradzi
[Obrazek: 20008f1c9b.png]
Aktualnie jeżdżę: Scania R560 V8 5-Series
Moje mapy: ProMods 2.16 + RusMap 1.7.2
Mój komputer: Windows 10 Home 64-bit, Intel Core I7-6700 (3.40 GHz), 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 980ti, SSD Drive 250 GB, HDD Drive 1 TB
DIESEL czadzi,
DIESEL nigdy
Cię nie zdradzi
[Obrazek: 20008f1c9b.png]
Aktualnie jeżdżę: Scania R560 V8 5-Series
Moje mapy: ProMods 2.16 + RusMap 1.7.2
Mój komputer: Windows 10 Home 64-bit, Intel Core I7-6700 (3.40 GHz), 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 980ti, SSD Drive 250 GB, HDD Drive 1 TB