30-08-2015, 23:43
(30-08-2015, 23:11)Italiano napisał(a): Jako, że nie ma jako takiego tematu "opiniowego", pozwolę sobie napisać tutaj, żeby odnieść się do ogółu projektu a nie do jednej z wersji.Naprawdę dopiero teraz projekt zasłużył na pochwalenie? No wiesz
Zdaję sobie sprawę jak ciężko jest odwzorować cokolwiek w tej skali, jednak muszę przyznać, że twórcom tej mapy się to świetnie udało. Może nie odwzorowali dokładnie wszystkiego. Ale odwzorowali to co dla mnie i być może innych graczy, liczy się najbardziej. Odwzorowali świetnie polski klimat. Przypominają mi się czasy mapy VSM'a do Haulin'a kiedy to z radością odkrywało się nowe drogi i czekało z niecierpliwością na kolejne wersje. O P-GTS nie wspomnę, bo nie przypadła mi do gustu. Mapa zrobiona była genialnie, ale sama "plastikowość" GTS'a przyprawiała mnie o mdłości.
Nie byłbym sobą, gdybym nie przyczepił się do kilku szczegółów jak np. ogromny żaglowiec uwięziony między Trasą Zamkową (notabene też genialnie odwzorowaną) a mostem Długim w Szczecinie, czy np. to, że Rzekę Dziwną mijamy w Dziwnówku a nie tak jak powinno być w Dziwnowie. Nie mniej jednak Żaglowiec nadaje Szczecinowi cholernie realnego klimatu (Dni morza i te sprawy), a sama DW102 między Międzyzdrojami a Dziwnówkiem (tylko tym jej odcinkiem śmigałem na razie) jest wykonana świetnie i genialnie odwzorowuje klimat tej drogi.
Takie niuanse nie są jednak w stanie zaburzyć całej opinii o tej mapie, gdyż jest na prawdę godna polecenia a dodatkowe smaczki i utrudnienia w postaci wąskich dróżek dojazdowych do firm, czy przydrogowe katastrofy typu pożar lasu lub rozbity samolot są doskonałym przykładem pomysłowości twórców. Ogromny szacunek i głębokie ukłony w waszą stronę Panowie, gdyż wykonaliście na prawdę świetną robotę. Dzięki wam bardzo za wasz poświęcony czas i włożoną pracę, dzięki czemu mogę spędzić moją odrobinę swojego wolnego czasu w na prawdę fajnych klimatach.
Chylę czoła i pozdrawiam.
Italiano.