22-04-2016, 11:36
(22-04-2016, 04:30)nelson2230 napisał(a): Zgodzę się z Tobą,
Na modelach i edytorze się kompletnie nie znam
Jestem tylko i wyłącznie kierowcą
Co do mojego kompa:
Karta Amd radeon hd 7600m series,procesor intel I7 2.30ghz @2.30 (8cpus)ram:4gb
Moje ustawienia graficzne to średnie ,skalowanie,100%,rozdzielczość mam zmniejszoną 1200x760 coś takiego,
Gram bez modów na traffic,mody tylko na magnum i mp2 plus dodatki do kabiny jey jey i sisls.
Niepokoi mnie to że np w tak rozbudowanym mieście jak Szczecin czy Koszalin zadko kiedy mi scina a w Łodzi praktycznie wszędzie co jakiś czas
No faktycznie to ja Źle zrozumiał ze modele zostały odchudzone
Mam nadzieje ze w przyszlych wersjach z nowymi miastami bedzie tak stabilnie jak i przy 2.0 czy w Koszalinie czy w Szczecinie.
Powodzenia i wytrzymałośći .
Wszystko idzie w bardzo dobrym kierunku
Ta karta o ile się nie mylę i przy Twojej konfiguracji jest kartą mobilną, a nawet jeśli nie jest to jest to karta z dolnej półki cenowej a więc cudów po niej nie można oczekiwać. W jednych grach będzie będzie sobie radziła lepiej w innych gorzej. Ogólnie w/g mnie to mobilne karty graficzne jakie by nie były nadają się głównie do przeglądania netu lub uruchamiania prostych gier, natomiast inwestowanie w gamingowego laptopa lub laptopa pow. 1,5 tysiąca na którym chce ktoś sobie pograć moim zdaniem jest bezsensowna inwestycją, no chyba że ktoś cierpi na nadmiar gotówki lub wysokie Ego.
Wracając do tematu;
- to Twoje 4Gb ramu na mod mapy i inne dodatki to trochę za mało
- średnie graficzne ustawienia nadal niczego nie mówią, ale w ETsie najbardziej obciąża kartę graficzną wygładzanie krawędzi, skalowanie, widoczność i jakoś obrazu w lusterkach, odbicia światła, jakoś cieni i warunki atmosferyczne (tutaj wszędzie należy dobrać optymalny poziom ustawień lub napewno wyłączyć wygładzanie krawędzi)
- używanie jakichkolwiek dodatków do kabiny czy innych modów może skutkować spadkiem fps
dlatego
jeżeli szukacie tych optymalnych ustawień pod swoją konfiguracje róbcie to bez żadnych modyfikacji (jedynie mapy) i

Jako, że problem płynności działania mapy powtarza się dosyć często a Temat główny dot. mapy PR to żeby nie robić w nim zbędnego bałaganu proponuje wszystkim zainteresowanym żeby założyli osobny wątek (przypięty) w którym mogliby opisywać wszystkie problemy związane z płynnością działania gry po uprzednim podaniu specyfikacji PCta, ustawień i modów na jakich grają. Już sama możliwość porównania tych wpisów dałaby wielu osobom odpowiedź na jaki poziom ustawień gry mogą sobie pozwolić przy własnych konfiguracjach.
Inaczej pozostałoby wszystkim odpisywać, że niestety ale wymagania dla komfortowej gry na mapie PM to min. 8Gb Ramu i karta graficzna od 900 zyla w górę ( co nie znaczy że przy 4Gb ramu i słabszej grafice nie da się dobrać optymalnych ustawień i grać w miarę komfortowo).
P.s Myślę, że temat dot. płynności działania gry na mapie PM/PR został wyczerpany.
Załóżcie wątek przypięty do głównego tematu gdzie można będzie spokojnie kontynuować dalszą wymianę zdań i opinii dot. ścin, lagów ich przyczyn itd.