28-10-2017, 14:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-10-2017, 14:02 przez Mr. Borsuk.)
Żadna nawet najlepsza mapa nie będzie panaceum na ograniczenia samej gry, żadna mapa nie wpłynie na to że Twórcy wszelkiego typu większych projektów są zostawieni sami sobie, ba nawet nie mają wsparcia wydawcy, a wręcz przeciwnie, o czym pisał Michaleczeq. Panowie z PR odpowiedzieli tylko na zapotrzebowanie społeczeństwa, więcej miast i wiosek, niestety jak pokazuje rzeczywistość ma to swoje konsekwencje, dalsza rozbudowa na tej skali mapy uważam że będzie godzić we względną realność. Wiem że DIESIRAE robi co umie najlepiej by dać wam produkt dobry, Panowie optymalizują mape jak potrafia najlepiej by produkt był dopasowany do waszych potrzeb, na tyle na ile pozwalają warunki techniczne, w tym skala mapy, wielkość ekipy mapmakerów. Pamiętajcie że tworzenie mapy to hobby a nie sposób na życie. Nie są maszynką do zarabianie kasy jak ekipa ProMods więc tym bardziej należy się im więcej wyrozumiałości. Ze swojej strony polecam skupić się nad detalingiem i dopieszczaniem oraz dalszą optymalizacją projektu . Także osobom niezadowolonym z zaistniałej sytuacji proponuję kilka rozwiązań. Po pierwsze dołączenie do ekipy tworzącej mapę, stworzenie czegoś samemu, polepszenie produktu końcowego będzie zawsze lepszym rozwiązaniem niż gderanie na forum że coś mi nie pasi. Macie taką szansę, mapa jest odblokowana więc pokażcie co umiecie w map edytorze. Po drugie odpuszczenie sobie męczarni z projektem który wam nie pasuje, zawsze pozostają inne mapy czy choćby golas by scs, nikt nikogo siłą nie trzyma, nie jesteście skazani na tą czy na inne mapy, to tylko gra, zabawa. Po trzecie opcja którą sam wybrałem, czyli olanie gier scs i zakończenie tej chorej dla mnie zabawy która z mojej perspektywy jest zwykłą strata czasu. Gra ma już 5 lat, na tle innych gier wygląda archaicznie, uważam że trupa nie warto ogrzewać a należy pozwolić mu odejść, scs nie ma pomysłu jak ją dalej grę rozbudowywać, stosuje tylko ruchy pozorne by zwabić młodych owych i głupich graczy. Naprawdę szkoda czasu szarpać się i tracić niepotrzebnie nerwy na coś co z czasem stało się kiepskie i nie bawi. Osobiście w prywatnej rozmowie powiedziałem DIESIRAE że dziwie się mu że jeszcze mu się chce. Naprawdę podziwiam was Panowie z PR, i należy się wam wielki szacun, mając tak niewiele, mając ciągłe problemy z dostosowaniem finalnego produktu do wymogów gry, mając ciągle masę niezadowolonych małolatów którzy nie potrafią sami ruszyć palcem robicie coś fajnego za zupełna darmochę.