28-12-2017, 15:13
Nikt ci tego krok po kroku nie wytłumaczy, ty nie chcesz się nauczyć tego, ty chcesz aby ktoś za ciebie to zrobił na dobrą sprawę. W tym jest problem, że nie ma tego typu poradników krok po kroku. Chcesz nauczyć się obsługi blendera to instaluj go i zacznij tworzyć podstawowe modele, polecam stronę blenderownia (blender.pl). Tam jest sporo o blenderze po polsku. Do tego modding wiki SCSu (tam masz wytłumaczone jak używać wtyczki SCS Blender Tools, o Blender2SCS zapomnij, to jest przeżytek i jak będziesz jej chciał używać to tym bardziej pomocy nie uzyskasz). Chcesz zrobić realistyczny węzeł to naucz się obsługi blendera i grafiki 3D. Naucz się i rób. Dzisiejsza scena moddingu jest problematyczna, bo każdy kto chce zacząć chciałby od razu robić niesamowite modyfikacje i porywa się z motyką na słońce. Nikt tego nie nauczył się od razu. Tyle mogę powiedzieć.
PS: Nie zniechęcaj się, jeśli masz prawdziwy zapał i trochę chęci to nauczysz się. Po prostu nie zrobisz tego od razu. Spróbuj od czegoś prostszego, nie wiem model pachołka, model słupa jakiegoś, potem jak nauczysz się podstaw to rób coś bardziej skomplikowanego: modele budynków, prostych skrzyżowań, z czasem oswoisz się z blenderem oraz z tym jak takie obiekty dodać do ETS2, a wtedy twój pomysł z węzłami będzie mógł się udać. Temat zamykam bo i tak do niczego to nie doprowadzi.
Jeśli uważasz, że niesłusznie zamknąłem temat zgłoś ten post podając powód "Prośba o ponowne otworzenie".
PS: Nie zniechęcaj się, jeśli masz prawdziwy zapał i trochę chęci to nauczysz się. Po prostu nie zrobisz tego od razu. Spróbuj od czegoś prostszego, nie wiem model pachołka, model słupa jakiegoś, potem jak nauczysz się podstaw to rób coś bardziej skomplikowanego: modele budynków, prostych skrzyżowań, z czasem oswoisz się z blenderem oraz z tym jak takie obiekty dodać do ETS2, a wtedy twój pomysł z węzłami będzie mógł się udać. Temat zamykam bo i tak do niczego to nie doprowadzi.
Jeśli uważasz, że niesłusznie zamknąłem temat zgłoś ten post podając powód "Prośba o ponowne otworzenie".