15-03-2018, 19:20
(15-03-2018, 19:10)JanuszC32 napisał(a): Ekhem, nauczyciel ze mnie słaby, ale próbować można Jak już usuniesz literki, pod nimi powinna (słowo klucz, powinna, nie wiem jak tam wygląda ten model ) znajdować się płaska przestrzeń. Jeśli faktycznie jest tak jak piszę, to wtedy spreparuj teksturę z tłem oraz literkami, które chcesz mieć na tabliczce a następnie nałóż je na "tło", które znajdowało się za literkami. I taki bonus, jak chcesz, żeby miała podświetlenie to do "adapt" przy materiale dopisujesz ".lum" (czyli na przykład "dif.lum", dodatkowo, jeśli chcesz, żeby świeciła się tylko pewna część tej tabliczki (załóżmy tylko literki), to w miejscach które mają się nie świecić dodajesz przeźroczystość do tekstury (oczywiście sam materiał tabliczki musi mieć wtedy ustawione "No alpha blend". Jeśli masz jakieś doświadczenie ze Zmodem oraz programami do edycji grafiki, nie powinno zająć to więcej niż 5-10 minut
To znaczy moje umiejętności ze ZModem wyglądają tak, że potrafię sobie zrobić interior, w sensie dodać własnie tabliczki, firanki i tak dalej do interioru i exterioru.
Gdy usunę tekst to faktycznie mam czystą powierzchnię, lecz gdy mówisz mi jakieś sparuj teksturę z tłem to delikatnie mówiąc nie wiem za bardzo o co chodzi i mógłbys powiedzieć jakoś dokładniej co zrobić