Kolego, dla mnie po prostu dziwne jest to, że karta w stresie ma 50* przy pełnym obciążeniu. Zajrzałem w te testy, przeczytałem i przeanalizowałem wykresy. Karty są konkurencyjne, ale co do temperatur, to po prostu twierdzę tak na podstawie praktyki i testów wykonanych przeze mnie. Tego Radeona co prawda nie testowałem, więc nie wiem, może nastąpił jakiś przełom w tworzeniu chłodzenia, albo to ja miałem jakieś kiepskiej jakości chłodzenia w testowanych kartach. Żadna z temperatur w testowanych przeze mnie kartach, nie pokrywały się z tymi w testach i różniły się zarówno na plus jak i minus, gdyż działają na to przeróżne czynniki. Jak już mówiłem, obie karty są godne polecenia, obie mają swoje wady i zalety i tyle w temacie. Radek jest nowszy i tańszy co przemawia nieco bardziej za nim.
PS. Chłodzenie z tego Asusa w HD7750 i w GTX550TI jest niemal identyczne, w gigabyte tak samo, więc temperatury będą zbliżone.
PS. Chłodzenie z tego Asusa w HD7750 i w GTX550TI jest niemal identyczne, w gigabyte tak samo, więc temperatury będą zbliżone.
"A więc w końcu spełnilo się moje marzenie. Patrząc w ojcowską twarz premiera Jarosława i matczyny uśmiech Ojca Tadeusza spokojny jestem o losy Ojczyzny."