Autor poradnika: Antique
Poradnik można wydawać ale dopisz Autora do Credits
Jak exportować modele z ZModeler2 by Antique - przeniesiono przez GrzesiekPL
|
Autor poradnika: Antique Poradnik można wydawać ale dopisz Autora do Credits
30-09-2012, 10:32
30-09-2012, 10:34
A jak mam w logu kilka plików podanych,to muszę ze wszystkimi,które mam tam podane tak zrobić?
30-09-2012, 10:53
W logu znajdują się pliki których brakuje do poprawnego działania modyfikacji. Musisz je dodać i pamiętaj o odpowiednim macie.
30-09-2012, 11:28
Bardzo ładny poradnik, wzszystko ładnie wytłumaczone i objaśnione. + Dla tego pana
Służe pomocą w każdej dziedzinie z gier ETS, GTS, ETS2, Haulin, jeżeli masz jakiś problem, śmiało pisz do mnie : ) Spróbuje Ci pomóc : ) Jeżeli sądzisz że Ci pomogłem daj +1 do reputacji bądź kliknij skromne podziękuj : )
Zapraszam rekrutacja ON http://s1.transgame.pl/profile.php?company=2875 [Obrazek: tracker.php?id=38590&code=9pr7g0] Po co kopiować .dds skoro tak czy tak jest ten sam i wartości identyczne, mogłeś w .mat zamiast chrom2.tobj zrobić zwyczajnie chrom.tobj. Niepotrzebnie zmieniłeś nazwę, przez co tworzysz niepotrzebne duplikaty..
"Może weźcie naprzykład chrome" ... Kopiowanie nie może być na zasadzie "weź sobie byle co" tylko w zależności jaki rodzaj części dodajemy i jak chcemy żeby ona wyglądała, takie wartości powinniśmy wziąć Po co kogoś uczyć liniowego, bezmyślnego postępowania, gdzie nie wymaga się myslenia logicznego i przyczynowo-skutkowego bez zrozumienia zależności plików .mat, .tobj z wartościami w drzewach i ME w Zmodelerze? Taka nasza edukacja w całym kraju jakby nie patrzeć.. zakuć i dobre. Później ludzie robią super modyfikacje, które skuteczniej wywołują uśmiech na twarzy niż dzisiejsze kabarety, no i mamy setke wydanych gniotów i żadnej w pełni wartościowej modyfikacji. Ja rozumiem żeby pokazać jak zaimportować wydany model, dodać do niego coś z innego modelu, tak łopatologicznie do prostego chętnego człowieka.. Ale trzeba też pokazać że jeśli bierze coś z innego modelu, to musi wziąć teksture oraz .mat z tego modelu a nie na zasadzie "może weźcie naprzykład to". Zauważyłem że z góry zakładasz że osoba oglądająca twój poradnik potrafi odróżnić wartości .mat części zwykłych jak np. laptop od wartości z połyskiem, wartości przeźroczystych jak szkło czy półpreźroczystych jak blenda.. Tym poradnikiem stawiasz więcej pytań niż odpowiedzi, sposób konwersji też pozostawia wiele do życzenia..
07-05-2018, 15:00
Poradnik jest nieaktualny (link do filmu wygasł). Jeżeli post nie zostanie zedytowany lub nadesłany nowy link do mnie w prywatnej wiadomości to post zostanie przeniesiony do kosza. Czekam tydzień. Jak na razie temat zamykam.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|