![]() |
Hard Truck 2 King of the Road 1.31 unofficial patch PL - Wersja do druku +- Modscenter • Centrum modyfikacji do gier (https://modscenter.pl) +-- Dział: Gry Wyścigowe (https://modscenter.pl/forum_gry-wy%C5%9Bcigowe_252) +--- Dział: Pozostałe Gry Wyścigowe (https://modscenter.pl/forum_pozosta%C5%82e-gry-wy%C5%9Bcigowe_1157) +--- Wątek: Hard Truck 2 King of the Road 1.31 unofficial patch PL (/thread_hard-truck-2-king-of-the-road-1-31-unofficial-patch-pl_36242) Strony:
1
2
|
Hard Truck 2 King of the Road 1.31 unofficial patch PL - TirowieCc - 16-07-2019 Witam Wszystkich Użytkowników tego forum oraz wszystkich fanów symulatorów ciężarówek ![]() Nie wiedziałem,gdzie założyć temat, więc strzeliłem go tutaj ![]() Jak wiadomo ostatnio na GoG'u pojawił się King of the Road.. Rosyjski Symulator, w który po dziś dzień można zagrywać się godzinami ![]() Pamiętam jak pierwszy raz zagrałem w Hard Truck 2 i nie mogłem się od tego oderwać. W dodatku było to po polsku, więc jako dzieciak byłem w szoku ![]() ![]() King of the Road jest wersją mocniej rozbudowaną, lecz przez tyle lat nie stworzono do niej spolszczenia. Czemu nie można stworzyć polonizacji? Przecież istnieją narzędzia do modyfikacji zawartości ![]() W internecie najwięcej o modach można poczytać na Rosyjskich forach, więc tak zrobiłem i dokopałem się do linków zawierających przydatne programy do edycji plików gry. Hard Truck 2 - King of the Road 1.31 Przedstawiam rezultaty rozpoczętych prac nad spolszczeniem: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na razie pozmieniałem nazwy ładunków oraz wyświetlające się boczne paski i informacje pod klawiszami Fx Ruszyłem też trochę menu główne ![]() O dalszych postępach będę informował tutaj w najbliższym czasie ![]() RE: Hard Truck 2 King of the Road 1.31 unofficial patch PL - OgułemCałeTe - 16-07-2019 Fajnie że poświęcasz czas na tak wiekową gre ![]() RE: Hard Truck 2 King of the Road 1.31 unofficial patch PL - TirowieCc - 16-07-2019 Blendzior Dzięki ![]() Dla mnie to super zajęcie tłumaczyć to wszystko ![]() Aktualny postęp prac nad Menu: Pojedynczy Gracz: ![]() A same przyciski po bokach zostawiam na koniec. Powód? Twórcy zastosowali dziwny format niektórych plików graficznych. Na GitHubie znalazłem tylko jeden skrypt, który potrafi to otworzyć, ale przy zapisie już są problemy. Trzeba napisać własny program do zapisu i odczytu MENU wspomagając się tym skryptem. Dlatego na razie tłumaczę tylko to co jest w Normalnym formacie graficznym ![]() RE: Hard Truck 2 King of the Road 1.31 unofficial patch PL - MinusPL - 16-07-2019 Wszystko fajnie, miło że ktoś bawi się w spolszczenia, które jakby nie spojrzeć też są modyfikacją gry. Z mojej strony niestety to tyle pochwał, na uwagę w złym świetle zasługuje niestety poprawność tłumaczenia. Możliwe, że są to tłumaczenia dosłowne, i tak z 90% ludzi zorientuje się co dany tekst znaczy. Jednak fajnie byłoby jakbyś popracował nad gramatyką zwrotów typu "Odczytywanie świata", wydaje mi się, że tam mimo wszystko lepiej brzmieć będzie coś w stylu Ładowanie świata / Ładowanie mapy. Docelowo pamiętaj o tym, że nie zawsze da się wszystko przetłumaczyć 1:1. Dobry tłumacz umie zagrać tak słowami, by wydobyć ten sam kontekst, ale żeby tłumaczony tekst brzmiał dobrze w języku na który jest tłumaczony. Duży plus za chęci i włożoną pracę, a wszelkie błędy i niedoróbki możesz zawsze poprawić. Powodzenia ![]() PS: Przenoszę do prawidłowego działu, czyli gier wyścigowych, ponieważ King of the Road jest grą wyścigową ![]() RE: Hard Truck 2 King of the Road 1.31 unofficial patch PL - TirowieCc - 12-08-2019 Witam ![]() Dalszy postęp prac nad spolszczeniem: ![]() ![]() Tutaj już prawie skończone tłumaczenie opcji NOWEJ GRY: ![]() Chciałbym zaznaczyć,że przy tłumaczeniu opieram się na wersji Hard Truck 2 - Road to Victory, dlatego właśnie "Odczytywanie Świata" na ekranie ładowania ma właśnie taką formę tłumaczenia. Jest to po prostu nawiązanie do poprzedniej części, jeśli ktoś nie grał to będzie sobie tłumaczył takie rozwiązania jako ''błędne tłumaczenie" ![]() RE: Hard Truck 2 King of the Road 1.31 unofficial patch PL - Grigore - 13-04-2020 Tak swoją drogą Ktoś jeszcze gra ? Ja właśnie kupiłem grę na gog.com RE: Hard Truck 2 King of the Road 1.31 unofficial patch PL - Michaleczeq - 13-04-2020 Jakiś czas temu jak odkurzałem stare płyty, to próbowałem odpalić ją, lecz mój system stwierdził że nie jest w stanie tego ruszyć więc dalej nie próbowałem nawet. Za dzieciaka gra była super i fajnie się w nią grało, teraz przy tym co jest na rynku ciężko było by mi do niej wrócić. RE: Hard Truck 2 King of the Road 1.31 unofficial patch PL - Grigore - 13-04-2020 ![]() King of the Road by Łukasz MaViK, on Flickr https://www.gog.com/game/hard_truck_2_king_of_the_road Można kupić za 22zł wersje, która ruszy na WIN 10 RE: Hard Truck 2 King of the Road 1.31 unofficial patch PL - TirowieCc - 23-07-2021 Witam Serdecznie po tak Długim czasie ![]() Nad spolszczeniem zapanowała ciemność, gdy chciałem spolszczyć Menu Główne i nie mogłem utworzyć nowych przycisków do każdego trybu. Projekt został odłożony do szuflady i czekał na lepsze czasy i chęci do tworzenia. Po takim czasie postanowiłem wrócić i zrobić ostatnią próbę spolszczenia menu, które opierało się bezustannie sprawiając ciągłe problemy. Na pomoc przyszło forum rosyjskie ,gdzie moderzy tworzą modyfikacje do KOTR i wtedy pojawiła się iskra nadziei. Tak oto przedstawiam wynik mojej pracy: Spolszczone Menu HT2 KOTR v.1.3.1. ![]() Wkrótce opublikuję tutaj linka do całego spolszczenia jakie udało mi się zrobić. Pozdrawiam RE: Hard Truck 2 King of the Road 1.31 unofficial patch PL - TirowieCc - 25-07-2021 Witam ![]() Dziś wstępnie zakończyłem prace nad pierwszą wersją spolszczenia do HT2 KOTR. Wstępna lista spolszczenia: - menu główne czytelne lecz wciąż będzie uzupełniane - główne paski informacji w trakcie jazdy np. informacja o dostępności towarów w danym mieście - polskie boczne paski informacyjne (nie wszystkie) np. kupno , sprzedaż pojazdu - wstępne tłumaczenie informacji pojawiających się w górnej jak i w dolnej części ekranu - po zakończeniu zlecenia otrzymujemy polskie informacje o licencji i przewiezionym towarze Pliki należy wypakować i wkleić do głównego folderu gry: https://drive.google.com/file/d/1kY0MS-2RxJRnaec5Xi_YgphoSCBuugk3/view?usp=sharing W planach mam poprawienie wysokości każdej kabiny pojazdów , ponieważ wszystkie są położone śmiesznie nisko i psuje to odbiór gry. Będę dalej uzupełniał spolszczenie w miarę wolnego czasu. Kiedy coś więcej skończę dam znać tutaj ![]() |