(30-04-2016, 19:34)TheGienekPL napisał(a): Model;ASUS
Windows 8.1 orginalny 64-bit
procesor; Intel i7-4510U 2.00Ghz 2.60Ghz turbo bost 3.2ghz
Pamieć RAM: 8gb
Karta graficzna Intel HD Graphics Family zintegrowana 2GB oraz Nvidia GTX 850M 4gb
Problem polega na tym że na srednich deltalach czy ultra czy tam niskie to tak i tak się gra ścina mianowicie przy podpaleniu gry mam 140FPS a po zagraniu i jazdy na singlu mam 20-7FPS czemu tak nagle spadły ? dodam także że gry tylu GTA V czy Need For Speed 2015 chodzi bez żadnych ściń. temperatura przy odpaleniu Ets2 wynosi ponad 90 stopni a reszta gier 70-80 stopni.. Myślę że wam to wystarczy chyba że coś mam wam dodać jeszcze
1. Uruchamiaj grę w trybie 64bitowym i na DirectX bo w/g loga grę odpaliłeś w 32bitach i na OpenGL
2. Sprawdź czy czasem grę nie uruchamiasz na grafice zintegrowanej teoretycznie to automatycznie powinna się włączyć GTX 850M ale różnie to z systemami bywa, jeżeli grasz na baterii to pewnie uruchamia się integra dla oszczędzania energii, graj na kablu zasilającym.
3. Szukaj optymalnych ustawień graficznych gry pod Twoja konfigurację
3. Wychodzi na to że laptop jest za słaby na ETSa : wcale mnie to nie dziwi bo
4. moim zdaniem laptopy do gier się nie nadają i nie ma co przepłacać przy ich zakupie bo potem się dziwicie że w grach jest jak jest
5. a na poparcie mojego zdania można zacytować
Cytat:temperatura przy odpaleniu Ets2 wynosi ponad 90 stopni a reszta gier 70-80 stopni.. Myślę że wam to wystarczy chyba że coś mam wam dodać jeszcze
nic już nie musisz dodawać
Postarałbym się na Twoim miejscu o dodatkowe chłodzenie pod laptopa (taką Podstawkę z wentylatorami). Idzie lato a prędzej czy później i przy braku działań konserwatorskich założę się, że zaczniesz szukać przyczyn artefaktów graficznych. Tyle tylko że dla Twojej dedykowanej karty graficznej będzie wtedy już za późno i ciężko będzie wtedy cokolwiek temu zaradzić.
P.s Oczywiście wszystko powyższe to moje zdanie :biggrin: