Sprawdź jak gra będzie zachowywać się przy uruchomieniu samej mapy.
Nie podobają mi się niektóre mody, gdyż chyba nie są do końca aktualne.
Trzeba brać pod uwagę kilka rzeczy:
a) Zawsze w miastach będzie mniej płynnie - przecież gra musi wyświetlić o wiele więcej obiektów
b) Dodatkowe mody np. na traffic , naczepy ..itd są dość "zabójcze" dla ogólnej wydajności.
Dodając takie mody trzeba brać pod uwagę kolejny znaczny spadek FPS
c) Niektóre opcje graficzne należy choć lekko zmniejszyć, gdyż za wiele nie pomagają a drastycznie wpływają na płynnośc gry.
Chodzi tutaj o szczegółowość w lusterkach, cienie, roślinność...itd
HDR też można ostatecznie wyłączyć, ze skalowaniem też nie należy przesadzać.
Masz w sumie dobry sprzęt, ale akurat biorąc pod uwage silnik ETS2 to i tak poszaleć zbytnio nie możesz.
Oznacza to, że nie możesz wszystkich opcji dać na MAKS i mieć nadzieje że będzie wsio chodziło płynnie.
Z drugiej strony nie powinieneś mieć aż takich problemów, dlatego zwróciłem uwagę gdy napisałeś że:
Nie powinno aż tak lagować, choc spadek FPS w miastach ma każdy.
W ostateczności można spróbować inne sterowniki do karty.
Z tego co widzę to chyba nie uruchamiasz gry w trybie 64-bit, a to też może choć trochę pomóc i nie zaszkodzi zmienić.
(moja opinia jest taka ze te 64-bit to wielka ściema w przypadku ETS2, ale skoro dali możliwość trzeba to wykorzystać)
Nie podobają mi się niektóre mody, gdyż chyba nie są do końca aktualne.
Trzeba brać pod uwagę kilka rzeczy:
a) Zawsze w miastach będzie mniej płynnie - przecież gra musi wyświetlić o wiele więcej obiektów
b) Dodatkowe mody np. na traffic , naczepy ..itd są dość "zabójcze" dla ogólnej wydajności.
Dodając takie mody trzeba brać pod uwagę kolejny znaczny spadek FPS
c) Niektóre opcje graficzne należy choć lekko zmniejszyć, gdyż za wiele nie pomagają a drastycznie wpływają na płynnośc gry.
Chodzi tutaj o szczegółowość w lusterkach, cienie, roślinność...itd
HDR też można ostatecznie wyłączyć, ze skalowaniem też nie należy przesadzać.
Masz w sumie dobry sprzęt, ale akurat biorąc pod uwage silnik ETS2 to i tak poszaleć zbytnio nie możesz.
Oznacza to, że nie możesz wszystkich opcji dać na MAKS i mieć nadzieje że będzie wsio chodziło płynnie.
Z drugiej strony nie powinieneś mieć aż takich problemów, dlatego zwróciłem uwagę gdy napisałeś że:
Cytat:w większych miastach bardzo laguje
Nie powinno aż tak lagować, choc spadek FPS w miastach ma każdy.
W ostateczności można spróbować inne sterowniki do karty.
Z tego co widzę to chyba nie uruchamiasz gry w trybie 64-bit, a to też może choć trochę pomóc i nie zaszkodzi zmienić.
(moja opinia jest taka ze te 64-bit to wielka ściema w przypadku ETS2, ale skoro dali możliwość trzeba to wykorzystać)