22-10-2017, 14:14
VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA
NUMER ZLECENIA 002
ZAŁADUNEK
KOKKOLA(FIN)
ROZŁADUNEK
ZAGRZEB(HR)
KILOMETRY W ZLECENIU
2548 Km.
ŁADUNEK
STAL
WAGA
24 000 Kg.
KIEROWCA
001
PIOTR GRAŚ
Witam wszystkich bardzo serdecznie! Po kolejnej długiej przerwie wracam do świata virtualnej spedycji. Niestety praca w życiu realnym nie pozwalała mi ostatnio na zbyt częste zasiadanie przed komputerem. Ale pogoda ostatnio nie rozpieszcza więc czas nadrobić zaległości. Po tych kilku tygodniach przestoju widzę że wiele zmieniło się w Ets2 Nowe aktualizacje nowe mody. A co za tym idzie czas na zmiany. Niestety nie mam zaktualizowanej swojej chłodni więc uznałem że czas zamienić ją na firanę i kontynuować trasę. A teraz czas na opis trasy i foto relacje niej. Po ostatnim rozładunku w vARKAUS udałem się na pusto do KOKKOLI na załadunek. Akurat miałem szczęście bo w tym samym czasie co ja miałem załadunek Kamil który jeździ Volvem miał rozładunek w firmie obok. Tak więc spotkanie na szczycie bo ostatnio dość rzadko widujemy się na bazie. Bo jak on wraca to ja juz w trasie i na odwrót. Ale udało nam się w Scanii spić małą czarną i chwilę pogadać. Potem niestety trzeba było podstawić się pod rampę. Załadunek przez tylną furtkę 24 ton stali. Czyli jakieś arkusze blach pręty zbrojeniowe oraz drobnica czyli zwoje cienkich drutów. Sam załadunek o ile odbył się dość szybko to samo zabezpieczenie ładunku trwało dość sporo czasu. Potem odbiór dokumentów i ogień na tłoki. Trasa coś pięknego sporo ciekawych widoków i sporo kilometrów do nakręcenia. Rozładunek w Zagrzebiu podobny do załadunku ale nie było spiny bo dojechałem przed czasem więc na spokojnie ogarnąłem pasy i po kilku godzinach byłem rozładowany. Zapraszam na kilka fotek z trasy.
STARTUJEMY NA ZAŁADUNEK
WIDOKI JAK U NAS NA MAZURACH
JESZCZE KAWAŁEK
KOKKOLA
SPOTKANIE Z KAMILEM
W KOLEJCE NA NUMER RAMPY
ZAŁADUNEK
OCZEKIWANIE NA DOKUMENTY
CIEKAWE JAK BY SIĘ JECHAŁO Z TAKI NACZEPAMI
JA JUŻ ZAŁADOWANY A KAMIL DZWONIŁ ŻE NAWET SIĘ NIE ROZŁADOWAŁ
LOGIKA FINÓW
GONIMY DO HELSINEK NA PROM DO ESTONII
ESTONIA
TALLIN
PARNAWA
ŁOTWA
PO PAUZIE PRZED RYGĄ
1871 Km. DO CELU
OBRZEŻA RYGI
TEGO KLIMATU BRAKUJE MI W POLSCE
PRZYNAJMNIEJ ŁOTYSZE NIE WSTYDZĄ SIĘ SWOJEJ FLAGI
LITWA
DROBNE UTRUDNIENIA W KIERUNKU PONIEWIERZY
PONIEWIEŻ
IDZIEMY Z ANIĄ PEŁNĄ MOCĄ NA WARSZAWĘ
KOMITET POWITALNY NA GRANICY Z POLSKĄ
W POSZUKIWANIU MIEJSCA NA PAUZĘ
JA TO NIE WIEM CZY MAM NA NICH JAKIŚ MAGNEZ
WSTAJE SOBIE PO PAUZIE I SKOCZYŁEM NA STACJE OBMYĆ GĘBĘ WRACAM DO AUTA A TU TAKA NIESPODZIANKA.
CAŁE SZCZĘŚCIE SPRAWDZALI KOLEGĘ Z DHL-a A MI ODPUŚCILI.
PO PAUZIE PRZED OSTROŁĘKĄ.
1180 Km. DO CELU
OSTROŁĘKA
NOCNE PODBOJE WARSZAWY
STOLICA
LECIMY NA BAŃSKĄ BYSTRZYCE
WYGLĄDA TO DOŚĆ CIEKAWIE
WCIĄGAMY SIĘ POWOLI
SŁOWACJA
WIDOK ZACNY
PAUZA ZA BAŃSKĄ BYSTRZYCĄ
534 Km. DO CELU
WĘGRY
BUDAPESZT
ZAGRZEB NA HORYZONCIE
CHORWACJA
I TEN DŹWIĘK V8
ZAGRZEB
CZAS PRZYGOTOWAĆ SIĘ DO ROZŁADUNKU
FOTKI Z ROZŁADUNKU NIE MAM BO ZA DUŻO LUDZI I NIE CHCIAŁEM ZBYTNIO SIĘ NARAŻAĆ.
TERAZ OCZEKIWANIE CO DALEJ.
PEWNIE POWRÓT NA POLSKĘ.
MAM NADZIEJĘ ŻE NIE PO TAKIEJ PRZERWIE JAK OSTATNIO.
A TYM CZASEM SZEROKOŚCI!
VIRTUALNY TRANSPORT&SPEDYCJA